Soms is het goed om stil te staan bij wat er goed gaat en hiervoor dankbaar te zijn. Dit doe ik zelf vaak te weinig. Het kan altijd beter en het gras bij de buren is altijd groener. Gelukkig weet ik dit inmiddels ook wel van mijzelf en probeer ik vaker dankbaar te zijn en te reflecteren op wat er goed gaat.

Daarom vandaag een blog met zakelijke lichtpuntjes van de laatste tijd. Wat gaat er goed en waar ben ik trots op? Ik deel het graag.

Het algoritme en ik zijn vriendjes!

Waar ik de laatste jaren af en toe een beetje chagrijnig was omdat Google, en vooral Pinterest, mij weleens in de steek lieten is dat dit jaar heel anders.

Al vanaf januari merk ik dat mijn bezoekersaantallen in de lift zitten en de stijging zet eigenlijk alleen maar verder door. Google laat een solide stijging zien en vooral Pinterest gaat door het dak. Normaal zijn de zomermaanden de rustigste maanden, maar deze zomer breek ik allerlei records. En dat voelt heerlijk!

Nu zijn mijn bezoekersaantallen, zelfs in de mindere jaren, nooit slecht geweest. Maar ik krijg er altijd een kick van als er een groei in cijfers zit. En na een paar mindere jaren is die groei eindelijk weer terug en daar ben ik heel dankbaar voor.

Nu is dit natuurlijk een algoritme dingetjes en kan dit morgen weer anders zijn. Als Google of Pinterest het algoritme veranderen dan kunnen de cijfers er zo weer heel anders uitzien.

Maar al die jaren ben ik blijven doorleren om het algoritme zo goed mogelijk te begrijpen en dat is, naast heel wat geluk, wel een deel van mijn succes.

In de spotlights

Soms weet je zelf wel dat je goed bezig bent, maar een schouderklopje van iemand anders voelt toch net even wat lekkerder dan als je jezelf een schouderklopje moet geven.

Eerder werd ik al geïnterviewd door Bol.com om mijn succesverhaal met affiliatemarketing te delen en voor de zomer benaderde Daisycon mij voor een interview over mijn succes met affiliatemarketing. Misschien ken je Daisycon nog niet, maar dit is 1 van de grootste affiliatenetwerken waar wereldwijd honderden bedrijven bij zijn aangesloten.

En als kers op de taart werd ik benaderd door Etsy.com, het grootste platform voor creatievelingen wereldwijd. Ook zij vroegen mij mijn affiliateverhaal met hun 16.000 affiliates te delen. Dit interview is binnenkort te lezen voor alle affiliates van Etsy.

Het voelt als een enorme eer om door al deze bedrijven gezien te worden. Want eerlijk is eerlijk, affiliate is niet altijd makkelijk als creatieve blogger en je moet er harder voor werken dan al die saaie vergelijkingssites en kortingssites dat moeten. Maar het is echt mogelijk om succesvol met affiliatemarketing te zijn en dicht bij jezelf te blijven.

Als je meer over affiliatemarketing wilt leren dan kan ik je deze cursus van Affiliateblogger van harte aanbevelen. Jennifer is mijn goeroe op affiliate gebied. Met de code INTERIORTWIN25 krijg je 25 euro korting op deze cursus.

Meer dan genoeg werk

Nu mag ik al jaren niet klagen over de hoeveelheid opdrachten die op mijn pad komen. Ik haal al jaren op rij ruim mijn targets en kan goed leven van mijn inkomen als interieurblogger.

Maar sinds maart dit jaar is het echt een gekkenhuis met opdrachten. Zelfs in de zomer, wanneer het doorgaans toch iets stiller is, is het druk met opdrachten. Ik heb geen idee wat dit gaat betekenen voor de laatste 4 maanden van het jaar, want dit zijn doorgaans de drukste maanden.

Maar ik ben enorm dankbaar voor al die opdrachten die op mijn pad komen. Ik leef mijn mooiste leven en verdien hier een goed inkomen mee, wat wil je nog meer?

In een creatieve flow

Soms ben ik mijn creatieve flow een beetje kwijt. Alles kost dan meer moeite en het loopt dan even niet zo lekker. Maar de laatste tijd zit ik meestal lekker in een creatieve flow.

Natuurlijk loopt niet elke dag even lekker, maar gemiddeld genomen ben ik heel tevreden met hoe alles gaat. Als ik heel eerlijk ben denk ik dat dit komt doordat ik meer me-time neem. Door meer stil te staan en rust te pakken zorg ik beter voor mijzelf. En hierdoor zit ik beter in mijn vel en ben ik creatiever. En dit heeft ook weer een gunstig effect op mijn werk.

Zo, 4 lichtpuntjes van de laatste tijd! Natuurlijk gaat ook niet alles perfect. Zo is mijn website ondersteuner al maanden onbereikbaar en heb ik grote moeite een geschikte vervanger te vinden. Heb ik nog steeds moeite alle ballen in de lucht te houden en wil ik teveel. En in ons werkveld is FOMO ook al zo’n dingetje. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar dat doe ik niet, want vandaag richt ik mij op de lichtpuntjes en die zijn er genoeg.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.