Je bent uren bezig geweest met het schrijven van een goede blog. Er staat een mooie tekst klaar waar jouw bezoeker echt wat aan heeft. De tekst is SEO geoptimaliseerd. Je hebt mooie afbeeldingen voor bij de blog gemaakt waar je de nodige tijd in hebt gestoken. Ook staat er een mooie call-to-action in de tekst. Klaar om op publiceren te drukken! En dan?

Ook al is de tekst SEO geoptimaliseerd, dat wil niet zeggen dat je ook bovenaan de zoekresultaten van Google komt. Zeker anno 2024 deelt Google nog maar weinig blogs. En je wilt wel graag dat de blog gelezen wordt. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden om je blog te promoten. In dit artikel vertel ik je alles over de beste plekken om je blog te promoten.

Dit artikel verscheen voor het eerst online in 2020. Inmiddels zijn er meer plekken om je blog te delen bij gekomen en daarom is dit overzicht uitgebreid naar 11 plekken om je blog te promoten!

11 plekken om je blog te promoten

1. Facebook

Facebook is één van de makkelijkste manieren om snel bezoekers op je website te krijgen. Deel je blog op je bedrijfspagina, in een relevante groep of met je eigen netwerk.

Ook al is het steeds moeilijker om zichtbaar te zijn op Facebook, dit blijft één van de beste platforms om een blog te delen om op korte termijn veel bezoekers te ontvangen. En denk er ook eens over na om je blog te delen d.m.v. een advertentie op Facebook. Zeker als je net begint kan dit de manier zijn om nieuwe bezoekers te bereiken.

Facebook is niet voor elke niche geschikt, maar er zijn nog genoeg niches die heel succesvol zijn. Ik ken diverse bloggers in de reis-, f00d- en huishoudniche die duizenden (of een veelvoud daarvan) bezoekers per maand via Facebook bereiken. 

2. Instagram

Ook via Instagram kan je je blog promoten. Alhoewel Instagram wat lastiger is dan Facebook is het nog steeds heel interessant. Zorg ervoor dat je laatste blog makkelijk klikbaar is via je profiel en vergeet ook niet om regelmatig blogs in stories te delen.

En natuurlijk kan je op Instagram net als op Facebook ook adverteren.

3. LinkedIn

Vergeet ook niet om in je zakelijk netwerk je blog te delen. Dit kan rechtstreeks via je netwerk, maar ook in relevante groepen waarbij je bent aangesloten.

Kijk wel goed of het blogonderwerp aansluit bij je zakelijk netwerk. Blog je over een privé onderwerp? Dan is het misschien niet zo gepast om de blog hier te delen. Op LinkedIn is er wel een switch gaande waarbij de toon steeds minder zakelijk wordt en je dus bredere onderwerpen kan delen. Maar toch is niet elke niche even geschikt voor LinkedIn. 

4. Pinterest

Pinterest is bij uitstek de plek om je blog te delen! Mijn interieurblog InteriorTwin.com krijgt maandelijks meer dan 100.000 bezoekers vanaf Pinterest en het aantal bezoekers groeit nog steeds.

Om ervoor te zorgen dat jouw blog gevonden wordt op Pinterest kan je het beste een aantal handige stappen doorlopen om het algoritme van Pinterest positief te beïnvloeden. Bekijk bijvoorbeeld deze stappen voor succes op Pinterest. 

Zelf ben ik al jaren actief op Pinterest en je hebt er wel wat geduld en doorzettingsvermogen voor nodig, maar het is de moeite waard. Zelfs als je een tijd niet actief bent dan ben je nog steeds zichtbaar op Pinterest. Met deze website heb ik een half jaar niks gedaan en toch bezochten nog elke maand duizenden mensen de website via Pinterest. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook en Instagram waar je altijd actief moet blijven om zichtbaar te zijn. 

5. Nieuwsbrief

Je nieuwste blog kan je ook delen in je nieuwsbrief. Mensen die zich aanmelden voor je nieuwsbrief zijn vaak al extra betrokken bij jouw bedrijf (je meld je natuurlijk niet voor niets aan voor een nieuwsbrief!), dus grote kans dat zij jouw nieuwste blog zullen lezen.

Voor mijn interieurblog heb ik inmiddels meer dan 3.000 abonnees en wekelijks klikt een groot aantal van hen door naar mijn nieuwste artikelen. 

6. Blogplatforms

Ook zijn er diverse blogplatforms waar je je blog kan delen.

De kans is wel groot dat er vooral bloggers zijn die bij deze platforms zijn aangesloten en niet zozeer jouw ideale klant. Daarom ben ik persoonlijk minder fan van deze manier om je blog te delen.

Een blogplatform wat daar nog wel een uitzondering op is is Bloglovin.

7. Andere bloggers

Ook kan je je blog promoten met behulp van andere bloggers. Heb jij geschreven over een onderwerp wat ook relevant is voor hun doelgroep? Misschien willen ze jouw blog wel delen op de website, nieuwsbrief of op één van hun social media kanalen. Dit is de ideale manier om een nieuwe doelgroep te bereiken!

Anno 2024 zijn er nog meer manieren om meer bezoekers op je website te krijgen. YouTube en Tiktok zijn ook populair en thread en X zijn ook manieren om meer bezoekers op je website te krijgen.

Maar vergeet niet, tenzij je met een groot team werkt kan je niet alles. Focus je daarom op één of twee social media kanalen waar je het meest succesvol verwacht te zijn. Het is beter om een paar kanalen goed onder de knie te krijgen dan alles half te doen. 

Mijn interieurblog InteriorTwin.com heeft meer dan 100.000 bezoekers per maand en dit aantal groeit nog steeds.  Vooral via Pinterest bezoeken mensen de website. Dit komt omdat ik een duidelijke strategie toepas bij het schrijven van een blog.

Heel veel succes!

Liefs,

Ilse

7 plekken om je blog te promoten voor veel bezoekers en websiteklikken. Ook interessant met weinig volgers op social media

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.