Hoe vaak kijk jij of je affiliatelinks het nog wel goed doen? Wist je dat het niet voldoende is om alleen maar nieuwe artikelen te schrijven met nieuwe affiliatelinks, maar dat het ook belangrijk is regelmatig je oude affiliatelinks op te schonen?

Als jij nog gelooft dat affiliatemarketing passief is dan heb ik slecht nieuws voor je, want er is altijd wel werk aan de winkel. Producten raken uitverkocht, blogs zakken in Google waardoor jij nog nauwelijks bezoekers ontvangt en vaker wel dan niet scoort een artikel minder goed dan gehoopt.

Maar met de juiste kennis en strategie kan je succesvol worden met affiliate marketing. Zelf ben ik al heel wat jaren goed op weg en inmiddels geïnterviewd door grote partijen als Bol.com en Daisycon over mijn affiliatestrategie. Ik ben wekelijks, zo niet dagelijks, druk met affiliate marketing.

Achterover leunen is er dus niet bij, maar met deze tips haal jij meer uit je affiliatemarketing.

Update uitverkochte producten

Helaas is het zo dat producten weleens uitverkocht raken. Als jij naar deze producten linkt en dit vervolgens niet controleert dan kan jij op deze manier een heleboel omzet mislopen.

Nu snap ik dat het tijdrovend is om elke keer bij te houden welk product nog op voorraad is en welk product niet meer.

Op mijn interieurwebsite heb ik meer dan 900 artikelen waarin honderden affiliatelinks staan. Ik zou er een dagtaak aan hebben dit bij te houden.

Daarom gebruik ik nu ruim een jaar deze plugin. Met deze plugin kan je niet alleen affiliateproducten mooier weergeven in je artikelen, maar hij houdt ook (klik)statistieken en voorraadinformatie bij.

Zo controleer ik 1 keer per maand via deze plugin welke producten zijn uitverkocht en kan ik dit heel makkelijk aanpassen naar een vergelijkbaar product.

Voor al mijn nieuwe affiliateartikelen gebruik ik tegenwoordig deze plugin. In mijn oudere artikelen staan vast nog heel wat uitverkochte affiliateproducten, maar deze hoop ik vroeg of laat ook in deze plugin in te voeren zodat de informatie in deze artikelen ook weer klopt.

Wil je ook gebruik maken van deze plugin? Met de code ilse10 krijg je 10% korting. Je kunt de plugin hier bestellen. En geloof mij, deze plugin verdiend zichzelf heel snel terug (mits je serieus werk maakt van je affiliate strategie).

Heb jij nog weinig succes met affiliate marketing? Dan kan ik je deze cursus over affiliate marketing van harte aanbevelen. Jennifer is namelijk de expert op het gebied van affiliate marketing en heeft mij zo veel geleerd. Dankzij Jennifer begon ik jaren geleden affiliate marketing eindelijk te snappen en is het inmiddels een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf. Met de code INTERIORTWIN25 krijg je 25 euro korting op deze cursus.

Verwijder slecht scorende affiliate programma’s

Naast uitverkochte producten zijn er ook affiliate programma’s die simpelweg slecht scoren.

Dit kan meerdere oorzaken hebben, de adverteerder heeft misschien een slecht werkende website, er zit een fout in de tracking of de cookietijd is heel kort.

Wat de reden ook is, het is slim ook deze slecht scorende affiliate programma’s te verwijderen en te testen met een ander alternatief.

Zelf laat ik hier nog flinke steken vallen en dit is zonde, want dit kost mij geld. Ik verdien zelf nog steeds zo’n 700 a 1000 euro per maand met affiliatemarketing. Maar ik ben ervan overtuigd dat als ik deze slecht scorende affiliate programma’s vervang door betere alternatieven ik nog meer kan verdienen.

Zo werd ik laatst gemaild door een adverteerder dat ze een nieuwe naam hadden en of ik de naam op mijn website wilde aanpassen. Een goed moment om eens in mijn statistieken te duiken. Wat bleek? In een half jaar tijd had ik ruim 700 unieke kliks naar deze website maar 0 sales! Ik heb deze partij laten weten dat ik ze van mijn website verwijderd heb, omdat er genoeg alternatieven zijn.

Toen ik nog eens beter keek in mijn statistieken bleek ik nog veel meer partijen te hebben die net zo slecht scoren. Deze zomer ga ik eens echt goed tijd maken om hier wat aan te doen.

Ik promoot trouwens ook winkels als HEMA, Leen Bakker en Xenos waarbij de CSR (clicks sale ratio) vaak onder de 1 % ligt. Maar dit soort winkels genereren vaak een heleboel kliks en mijn lezers vinden deze winkels leuk. En ook ik vind deze winkels leuk. Omdat deze adverteerders ook veel fysieke winkels hebben kopen mensen vaak in de winkel en niet online. Ondanks dat deze winkels in vergelijking met andere partijen weinig opleveren promoot ik ze toch, omdat deze winkels goed passen bij mijn doelgroep.

Vervang producten voor een beter alternatief

Het kan ook zo zijn dat als je in je statistieken duikt je ziet dat een blogartikel goed gelezen wordt, maar mensen nauwelijks doorklikken op het product. Of misschien klikken de mensen wel door, maar bestellen ze vervolgens niet.

Kijk dan eens naar het volgende:

  • Sluit het product wel voldoende aan bij het blogartikel? Is er geen beter alternatief?
  • Wat zijn de reviews van het product? Misschien wordt het product wel slecht beoordeeld?
  • Naar welke winkel link ik? Kan ik misschien naar een andere winkel linken?

Zoals je ziet zijn er een hoop dingen die je kunt doen om meer uit je affiliatelinks te halen. Ook op mijn eigen blog is er nog heel wat winst te halen, dus hopelijk kan ik deze zomer weer flink wat meters maken.

Heel veel succes!

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.