Wil jij je blog in 2021 laten groeien? Wil jij meer bezoekers op je website en meer geld verdienen met bloggen?

Dan zijn deze tips om je blog te laten groeien wat voor jou.

Met deze tips laat je je blog groeien in 2021

1. Zet Pinterest in. Vandaag nog

Gebruik jij Pinterest nog niet? Start daar dan nog vandaag mee. Met meer dan 25.000 maandelijkse bezoekers vanuit Pinterest op mijn interieurblog kan ik echt niet meer zonder Pinterest.

En omdat Pinterest tijd nodig heeft om te groeien en vaak een langzame start kent, is het belangrijk om er vandaag nog mee te starten. Maar geen zorgen, als Pinterest eenmaal loopt dan loopt het ook goed en heb je er nog nauwelijks omkijken naar.

Benieuwd hoe je met Pinterest start? Lees dan 4 tips voor succes op Pinterest.

2. Moeilijke niche? Start dan met Communities

Vind jij het moeilijk om Pinterest succesvol in te zetten? En wil je sneller van start? Dan kan Communities (voorheen bekend als Tribes) van Tailwind je hierbij helpen, via deze speciale link kan je dit één maand gratis proberen.

Overigens vind ik Communities niet altijd een aanrader en gebruik ik het voor mijn interieurblog heel bewust niet. Voor ilsevanelleswijk.nl dan weer wel, omdat dit voor Pinterest een moeilijker niche is, en dit helpt echt in meer volgers en meer klikken op links.

tips blog groeien meer bezoekers 2021

3. Kijk eens kritisch naar je website

Waarschijnlijk weet je wel dat de snelheid en techniek van je website factoren zijn om hoger in Google te ranken en dat geldt ook in 2021 nog steeds.

Wanneer heb je hier voor het laatst naar gekeken? En kan je nog iets aan je website verbeteren, zodat je misschien net wat hoger in de zoekresultaten eindigt en meer bezoekers op je website krijgt?

Ik geef toe, ook voor mij is er in 2021 op dit punt weer werk aan de winkel. Het is belangrijk om dit zo nu en dan te controleren en hier actie op te ondernemen, want door wijzingen op je website kan het zomaar zijn dat deze opeens minder snel laadt.

4. Werk aan je Domain Authority

Nog een belangrijke factor om je blog te laten groeien is door te werken aan je Domain Authority en daarmee de waarde van je website te laten stijgen.

Geen idee hoe je dit aanpakt? Bekijk dan deze 3 tips om je Domain Authority te verbeteren.

5. Kies je onderwerpen zorgvuldig

Schrijf jij over onderwerpen waar al heel veel over te vinden is op internet? Grote kans dat je dan moet concurreren met veel andere sites op deze zoektermen en, zeker als je website nog nieuw is, het moeilijk is om met deze blogs nieuwe bezoekers aan te trekken.

Ga daarom op zoek naar onderwerpen waar nog niet veel concurrentie op is en schrijf daarover. Zorg er wel voor dat deze onderwerpen wel bij je website passen en dat je er ook echt iets zinnigs over te zeggen hebt, anders heeft zo’n blog natuurlijk geen zin.

6. Werk met een mailinglijst

Ja het kost veel tijd, maar een mailinglijst kan je blog echt laten groeien. Voor mijn interieurblog zorgt dit al voor een constante stroom aan terugkerende bezoekers en extra inkomsten die ik anders niet zou hebben.

Eerlijk is eerlijk, voor ilsevanelleswijk.nl doe ik hier nog veel te weinig mee en dit staat op mijn lijstje om in 2021 aan te pakken. Elke maand verschijnt er een nieuwe update met tips over bloggen en je kunt je hiervoor gratis aanmelden voor de nieuwsbrief.

7. Facebook werkt nog steeds

Je hebt vast ook wel bloggers om je heen horen klagen dat social media niet werkt om je blog te laten groeien. Of dat Facebook lang niet zoveel bezoekers naar je blog meer oplevert als vroeger.

Dat klopt, gedeeltelijk. Maar nog steeds zijn er manieren om via Facebook bezoekers naar je blog te trekken.

Er zijn bloggers die nog erg succesvol zijn met het delen van blogs op hun Facebookpagina. Eerlijk is eerlijk, voor mij werkt dit heel vaak niet meer zo.

Maar toch heb ik er nog uitschieters tussen zitten die veel traffic opleveren. Weet je wat ik dan doe? Adverteren! Zie ik dat een blog goed aanslaat bij mijn volgers? Dan gooi ik er een paar euro extra advertentiebudget op om nog meer bezoekers naar mijn website te trekken.

Facebook heeft nog een heel waardevolle optie om meer bezoekers op je website te krijgen en dat zijn de Facebook groepen. Als je deze goed weet in te zetten kan je hier veel traffic van krijgen.

Je kunt natuurlijk zelf een Facebook groep opzetten, maar het laten groeien en beheren van een Facebook groep kost veel tijd.

Daarom kies ik er zelf tot nu toe voor om vooral in relevante Facebookgroepen blogs te delen.

Mijn tip is daarom om je bij relevante Facebookgroepen aan te melden. Lees altijd goed de regels. Bij sommige groepen mag je onbeperkt je blogs delen, bij sommigen 1 x per week en soms mag je alleen in een reactie je blog delen. Er zijn ook groepen waar je je blogs helemaal niet mag delen.

Ga vooral niet spammen en vraag je altijd af of het onderwerp van je blog interessant is voor de doelgroep van de Facebookgroep. Blogs over interieur deel ik bijvoorbeeld nooit in bloggers Facebookgroepen, omdat daar maar beperkt interesse zal zijn.

Meer bezoekers en dan?

Meer bezoekers op je website is natuurlijk leuk en als ik voor mij persoonlijk kijk vind ik het ook een beloning voor alle uren werk die ik in mijn website steek.

Mijn interieurblog InteriorTwin.com groeide de afgelopen jaren van 1.000 bezoekers naar 70.000 maandelijkse bezoekers per maand en ik heb het ambitieuze doel om in 2021 naar 100.000 maandelijkse bezoekers per maand te groeien.

Maar groei in bezoekers is geen doel op zich, zeker niet als je er geen geld mee weet te verdienen.

Het is belangrijk dat je van deze bezoeker je klant weet te maken, op wat voor manier dan ook. Dat kan zijn door het zelf verkopen van producten. Zo bied ik bijvoorbeeld een online blogcursus en een online pinterestcursus aan en ik heb al tientallen bloggers en ondernemers individueel gecoacht hoe ze hun blog kunnen laten groeien en hoe ze hier meer geld mee kunnen verdienen.

Maar ook zonder eigen producten kan je als je het goed doet veel geld met bloggen verdienen. De interieurblog is mijn hoofdinkomen en zo’n 90 % van de inkomsten hieruit verdien ik op andere manieren dan met de verkoop van eigen producten.

Wil je hier meer over leren? Stuur mij dan gerust een mailtje voor meer informatie over blogcoaching.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.