Elke maand kan je hier een interview met een inspirerende blogger lezen. Van beginnende bloggers tot bloggers die er hun werk van hebben gemaakt: wat motiveert hun, inspireert hun en wat is hun ultieme tip? 

Zelf vind ik het heel inspirerend om met andere bloggers te sparren. Iedereen heeft namelijk weer andere ideeën en daar kan je heel veel van leren.

Deze maand is Dionne van ondernemen als een baas en Diolifestyle aan de beurt. Op ondernemen als een baas vind je allerlei verschillende onderwerpen over het ondernemerschap en Diolifestyle is een lifestyleblog.

Dionne en ik hebben elkaar leren kennen tijdens een cursusdag. Dionne is gedreven, ambitieus en weet haar blogs professioneel neer te zetten. Ik vind het erg fijn dat steeds meer bloggers weten wat ze waard zijn en blogs niet meer alleen als een hobby zien en Dionne is daar een mooi voorbeeld van. Daarom vind ik het erg leuk dat Dionne mee wilt werken aan deze rubriek!

Sinds wanneer blog je en waarom ben je hier mee begonnen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben eigenaar van twee blogs: Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas.

Ik blog als sinds 2014 op Diolifestyle.nl. Het is eigenlijk een soort van uit de hand gelopen hobby. Ik moest destijds voor mijn opleiding een blog maken en toen ontdekte ik dat ik het eigenlijk stiekem veel leuker vond dan gedacht. Vroeger hield ik altijd dagboeken bij, dus ik zag mijn blog ook als een soort dagboek. Zo ben ik toen begonnen met Diolifestyle. Ooit een blog over mode en naar mate de tijd vorderde ben ik mij steeds meer gaan richten op online marketing, besparen, reizen en persoonlijke verhalen. 

Toch merkte ik dat ik niet alles meer kwijt kon op Diolifestyle.nl en daarom ben ik in februari 2019 begonnen met Ondernemen als een baas. Ik was net fulltime ondernemer geworden en had heel veel vragen waar je als ondernemer tegenaan liep. Omdat ik online maar weinig relevante informatie konden vinden en als ik al iets kon vinden was het vaak erg taai. Daarom besloot ik om zelf die informatie te delen.

Voor ik het wist was Ondernemen als een baas ontstaan. Op Ondernemen als een baas geef ik antwoord op vragen waar veel ondernemers mee worstelen en daarnaast schrijf ik veel over financiële onderwerpen zoals het belang van meerdere inkomstenbronnen, passief inkomen en beleggen.

quote blogger dionne ondernemen als een baas

Wat is je favoriete blogpost en waarom?

Mijn favoriete blogpost van Diolifestyle dat is best een lastige want er staat zoveel (oude) content op… Maar deze blogpost waarin ik terugblik na mijn eerste jaar als fulltime ondernemer is wel een mooie, omdat ik eerlijk deel hoe het eerste jaar als fulltime ondernemer verlopen is. 

Mijn favoriete blogpost op Ondernemen als een baas is heel simpel: het belang van meerdere inkomstenbronnen. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat mensen financieel weerbaarder worden en daar help ik ze maar al te graag mee. Ik heb hier heel veel blogs over geschreven, maar ik kies voor deze. 

Wat is je favoriete social media en waarom?

Pinterest. By Far! Geen stom, irritant algoritme, het gaat niet om de likes en het aantal volgers, maar het is een perfecte plek om mij te laten inspireren en daarnaast om content te delen. Zelf gebruik ik het ook om interessante blogs te vinden of andere informatie. Lekker visueel. Daar hou ik ook wel van. 

I know, het is officieel geen écht social mediakanaal, maar ik reken hem goed. ;-) 

Hoeveel uur per week ben je ongeveer bezig aan je blog?

Dat verschilt enorm, maar ik denk dat ik gemiddeld zo’n 10 uur per week ermee bezig ben. Het is altijd een side project geweest, omdat ik in het dagelijks leven werk als Pinterest- en digital marketeer.

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Het leukste aan bloggen vind ik het ontvangen reacties die blij zijn met een artikel of ook daadwerkelijk stappen in de goede richting hebben gezet. Bijvoorbeeld mensen die eindelijk gestart zijn met beleggen of mensen die eindelijk op zoek zijn naar side hustles of eindelijk starten met fulltime ondernemen. 

Wie inspireert jou het meest online en waarom?

Ik heb meerdere mensen die ik bewonder om verschillende redenen.

  • Charlotte van het Wout om haar manier van ondernemen, daadwerkelijk stappen zet, heel rigoureus is en waar the sky the limit is. En deels digital nomad is.
  • Merel van der Wouden omdat zij je hele concrete stappen aanbiedt waardoor je meer salaris kan krijgen of hoger uurtarief kan vragen als ondernemer.
  • Puck van FIREforWomen omdat zij op haar 34e al FIRE is en dat iets is waar ik alleen maar van droom.
  • Suzanne van Duijn die volledig locatie onafhankelijk kan werken, veel als digital nomad werkt en daarnaast alleen maar geld verdient met haar eigen producten. 

Wat is jouw ultieme blog / social media tip?

Consistentie is key. Zorg dat je altijd alles doet vanuit dezelfde gedachte, dezelfde huisstijl en dezelfde mindset. Het is hard werken. Je hebt niet opeens een achterban van 10K volgers.

En daarnaast: geef nooit op. Ook niet na een jaar. Blijf volhouden. Met je blog, maar met je social media kanalen.

Dankjewel Dionne dat je mee wilde doen! En vergeet niet een kijkje te nemen op Dionne’s blogs voor meer inspiratie.

En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar ilse@interiortwin.com.

blogger dionne ondernemen als een baas

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.