Elke maand kan je hier een interview met een inspirerende blogger lezen. Van beginnende bloggers tot bloggers die er hun werk van hebben gemaakt: wat motiveert hun, inspireert hun en wat is hun ultieme tip? 

Zelf vind ik het heel inspirerend om met andere bloggers te sparren. Iedereen heeft namelijk weer andere ideeën en daar kan je heel veel van leren.

Deze maand is Sabine van de blog Styled by Sabine aan de beurt. Ik bewonder Sabine al heel lang. Ze schrijft op een ontzettend leuke manier en ik ben jaloers op haar groene vingers!

Achter de schermen hebben wij ook veel contact en ik heb veel van haar geleerd over de technische kant van een website. Daarnaast is Sabine gewoon heel erg leuk en weet ze altijd weer over de tofste onderwerpen te bloggen.

Sinds wanneer blog je en waarom ben je hier mee begonnen?

Ik blog sinds april 2017. Daarvoor was ik al een tijdje actief op Instagram, waar ik foto’s van ons huis liet zien. Ik droomde eigenlijk stiekem al jaren van een blog en besloot de stoute schoenen aan te trekken.

Door mijn blog kon ik nog meer delen over mijn interieur en liet ik mijn DIY projecten zien. In de afgelopen jaren is mijn blog hard gegroeid en ik ontvang maandelijks meer dan 50.000 bezoekers inmiddels. Ook zijn de onderwerpen waar ik over blog veel breder geworden.

Waar ik me eerst alleen op interieur richtte, vertel ik nu ook over mode, lifestyle en schrijf ik vaker persoonlijke artikelen. Ik blijf het enorm leuk vinden om mijn ideeen op deze manier te kunnen delen met een groot publiek!

Wat is je favoriete blogpost en waarom?

Dat zijn de meer uitgebreide blogposts, waarin ik op persoonlijke wijze vertel hoe ik bepaalde projecten aanpak. Van tips als je wilt starten met macramé tot aan een overzicht van verschillende roze muurkleuren die ik aanraad (inclusief mooie foto’s uit ons eigen huis).

Dit zijn ook blogs die veel via Google gevonden worden en na jaren nog altijd veel gelezen worden. Ik vind het leuk dat ik op deze manier andere kan inspireren en ook echt kan helpen om een bepaald project op te pakken.

Dit zijn ook vaak blogs die ontstaan naar aanleiding van vragen die ik krijg van lezers. Zo ben ik nu bezig met een uitgebreide blogpost over het beginnen met breien, omdat ik altijd veel vragen krijg over de kledingstukken die ik zelf maak. 

Wat is je favoriete social media en waarom?

Dat blijft toch wel Instagram. Ik heb daar een hele fijne groep volgers die erg betrokken zijn bij mijn leven. Vooral stories vind ik leuk om te maken, omdat ik daar echt een authentiek inkijkje kan geven in mijn leven en de dingen die me bezighouden.

Ik merk ook dat de diversiteit die ik daar kan laten zien veel mooie interactie geeft. Van mensen die me vooral volgen voor mijn hondenfilmpjes, tot volgers die vooral voor m’n outfits komen en weer andere mensen die me specifiek volgen voor de vintage kleding die ik daar verkoop.

Ik ontvang dagelijks tientallen DM’s en heb op deze manier gezellige gesprekken met de mensen die mij volgen. 

Hoeveel uur per week ben je ongeveer bezig aan je blog?

Ik schat in 24 uur, maar dit wisselt behoorlijk. Ik denk ook dat als je alle uren die ik doorbreng op Instagram per week hierbij op zou tellen, dat het nog wat hoger uitvalt. Dat heb je wanneer je hobby en werk in elkaar overlopen. 

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Het leukste vind ik het feit dat ik mensen echt kan inspireren en aan kan zetten tot het proberen van iets nieuws. Een toffe kleur op de muur, het aanschaffen van een tweedehands item in plaats van iets nieuws of het oppakken van een nieuwe hobby. 

Daarnaast is het bloggen onderdeel van mijn bedrijf en geniet ik er elke dag van dat ik met mijn passie geld kan verdienen. Mijn blog is echt van mij en ik kan dus alles zelf bepalen. Dat geeft me een bepaald gevoel van vrijheid in mijn werk. 

Wie inspireert jou het meest online en waarom?

Qua interieurinspiratie ben ik helemaal weg van de plaatjes van @fleursdamelie, @ensuus en natuurlijk van mijn vriendin @fortune_flea

Voor outfits en kleding volg ik graag @lizetgreve, @nalini_shop en @melis.visionaryvintage

Voor zakelijke inspiratie kijk ik bij jou Ilse en bij Charlotte van ’t Wout (@celinecharlotte). 

Wat is jouw ultieme blog / social media tip?

Wees authentiek en transparant naar je volgers. Ik schreef zelf recent een artikel waarom ik tegenwoordig juist wat minder samenwerkingen aanneem, terwijl m’n blog juist enorm gegroeid is.

Ik vind authenticiteit enorm belangrijk en dat mis ik soms bij andere bloggers. Soms krijg ik het gevoel dat het teveel reclame is. Vraag jezelf dus altijd af of je een bepaalde samenwerking aan moet nemen, hoe goed deze ook betaalt. Als iets echt bij je past, komt dit natuurlijk over en is het hartstikke leuk.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk om open te zijn over gesponsorde posts. Dus vermeld het gewoon als je iets gekregen hebt of ergens voor betaald wordt. Hier mag je ook gewoon trots op zijn, dus waarom zo stiekem? Dus: blijf bij jezelf en wees authentiek!

Wil je verder nog iets kwijt?

Bloggen is leuk en een hele toffe hobby. Dus voor iedereen die twijfelt om ermee te beginnen: gewoon doen! Ook al denk je “ach er zijn al zoveel bloggers, waarom zou ik nog starten?”.

Gewoon doen zeg ik altijd. Als je het toch niks vindt, kun je altijd weer stoppen. 

Dankjewel Sabine dat je mee wilde doen! Neem zeker een kijkje op Sabine’s blog als je van interieur, DIY en fashion houdt!

En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar ilse@interiortwin.com.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.