Tijd voor een nieuwe rubriek! Vanaf nu kan je elke maand een interview met een inspirerende blogger lezen. Van beginnende bloggers tot bloggers die er hun werk van hebben gemaakt: wat motiveert hun, inspireert hun en wat is hun ultieme tip?

Zelf vind ik het heel inspirerend om met andere bloggers te sparren. Iedereen heeft namelijk weer andere ideeën en daar kan je heel veel van leren.

We trappen af met Mardou van Sevencouches.nl. Mardou is iemand die ik erg bewonder. Ze heeft een uniek talent voor styling en fotografie en daarnaast vind ik haar schrijfstijl heel inspirerend. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Mardou de eerste is in deze rubriek.

mardou-sevencouches

Sinds wanneer blog je en waarom ben je hier mee begonnen?

Bloggen doe ik sinds 2015. Het jaar daarvoor startte ik met mijn Instagramaccount over interieur, maar daar kon ik onvoldoende mijn ei in kwijt. Als ik een nieuw hoekje had gemaakt of een toffe zelfmaker wilde delen, kwam ik altijd ruimte tekort. Vanuit die behoefte ben ik mijn blog begonnen. 

Wat is je favoriete blogpost en waarom?

Lastige vraag! De content op mijn blog is heel divers, dus ik vind het moeilijk om te kiezen. Als ik specifiek iets moet benoemen kies ik voor de ‘verbouwblogs’ en dan met name de artikelen waarin ik mijn nieuwe keuken, badkamer of veranda deel. In die projecten zit zoveel bloed, zweet en tranen, daar hebben mijn metgezel en ik maanden aan gewerkt. Als je er middenin zit voelt het soms zo uitzichtloos, maar wanneer ik eindelijk aan de slag kan qua inrichting, styling én de fotografie ben ik intens blij. Dat zijn overigens ook de blogs waar mijn volgers en lezers het meest op reageren.

Wat is je favoriete social media en waarom?

Dat varieert nogal. Vorig jaar was dat Pinterest maar inmiddels is Instagram wel weer favoriet. Met name door de leuke contacten onderling. Dat heb ik een periode wel gemist, doordat ik wat inactiever was in onze verbouwing, maar als je terugkeert is het toch weer een soort warm bad. 

Hoeveel uur per week ben je ongeveer bezig aan je blog?

Dat wisselt en hangt af van mijn inspiratie en tijd. Zeker in coronatijd is het af en toe schipperen met een dochter van drie. In een ‘normale’ periode gemiddeld zo’n 25 uur per week. Styling en fotografie voor mijn blogs en socials niet meegerekend.

Wat vind je het leukste aan bloggen?

Van huis uit ben ik tekstschrijver en dat is ook mijn grote passie. Voor mij voelt het bloggen als een cadeautje, zeker als mijn content wordt gewaardeerd. Het leukste vind ik om, soms met beperkte onderwerpen, steeds nieuwe en verrassende invalshoeken te bedenken. Bloggen is voor mij een manier van creatief bezig zijn.

Wie inspireert jou het meest online en waarom?


Dat zijn er meerdere en dan met name op Instagram. Sanne van @enstijl is daar een van. Die vrouw heeft zo’n tomeloze energie. Tig keer verhuizen, verbouwen, bloggen, vloggen, twee kinderen opvoeden en dat allemaal binnen twee jaar of zo. Als ik dat zie vraag ik me weleens af hoeveel dubbelgangers er van haar rondlopen. En waarom het bij mij allemaal zo lang moest duren met renoveren, haha.

Wat is jouw ultieme blog / social media tip?

Wees authentiek en probeer jezelf te onderscheiden. Ik hoor geregeld van andere bloggers dat er te veel interieurbloggers zijn, maar daar geloof ik niet in. Binnen een bepaalde stijl of stroming kun je zoveel kanten op! Bloggers onderling zouden elkaar best wat meer kunnen helpen. Laatst heb ik een heel interessant gesprek gehad met een collega-blogger over een campagne die we allebei deden. Die transparantie onderling was heel waardevol. Je kunt zoveel van elkaar leren. Dus, lieve bloggers en Instagrammers: zie elkaar niet als concurrent, maar als collega. Gun een ander wat je zelf ook zou willen. Werk samen. Wees blij voor elkaar. Dat bevordert de creativiteit!

Dankjewel Mardou voor je mooie antwoorden! En met Mardou’s ultieme tip kan ik het alleen maar eens zijn, amen! Ken je sevencouches.nl nog niet? Neem dan zeker even een kijkje op deze inspirerende interieurblog.

En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar ilse@interiortwin.com.

blogger van de maand: mardou van sevencouches.nl

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.