Ben jij benieuwd welke spullen je nodig hebt om te starten met bloggen? In deze blog deel ik een overzicht van de spullen die ik nodig heb voor mijn werk als fulltime blogger.

Hoewel een aantal van deze materialen vooral voor de gevorderde blogger zijn, zijn de meeste spullen die ik noem ook belangrijk voor de beginnende bloggers. Ik zal het er duidelijk bij vermelden welke benodigdheden voor de gevorderde blogger zijn.

Een goede laptop of computer

Voor mij klinkt het heel logisch dat een goede laptop of computer noodzakelijk is als je wilt gaan bloggen. Toch spreek ik regelmatig bloggers die hun blog bijhouden op een tablet en hiervoor nooit inloggen op een computer.

Wist je dat je belangrijke functionaliteiten in bijvoorbeeld WordPress mist als je je blogs alleen bewerkt via een tablet? Daarnaast ben je op deze manier soms ook gewoon langer bezig om iets te bewerken.

Zelf heb ik een MacBook Pro 13 inch. Omdat ik veel foto’s bewerk in Lightroom en regelmatig video’s bewerk vind ik het belangrijk om met een krachtige computer te kunnen werken die deze programma’s aankunnen.

Daarnaast heb ik sinds begin dit jaar een groter beeldscherm, gekoppeld aan deze MacBook. Als je maar een paar uur per week achter je laptop zit is dit niet perse nodig, maar ik merkte dat ik last van mijn ogen en rug kreeg door te lang achter een klein beeldscherm te werken.

Fototoestel

Als beginnend blogger maak je misschien wel je foto’s met je mobiele telefoon. Zeker als je een goede camera op je mobiel hebt is dat in het begin geen probleem.

Afhankelijk van het onderwerp waar je over blogt is fotografie een belangrijk onderdeel van je blog. En hoe goed de lens op je mobiele telefoon ook is, deze kan echt niet op tegen een spiegelreflex- of systeemcamera.

Als fotografie een belangrijk onderdeel van je blog is en je dit serieus wilt oppakken is het dan ook verstandig om te investeren in een goede camera.

Zelf gebruik ik de Nikon D3300 met twee verschillende lensen voor interieurfotografie. Daarnaast gebruik ik de Canon Powershot G7X mark II voor video’s en voor onderweg, omdat deze camera een stuk compacter is.

Ook heb ik gekozen voor een professioneel statief, namelijk de Vanguard Alta Pro 263AP. In eerste instantie kan je ook prima werken met een statief van een paar tientjes, zoals deze. Ik merkte alleen dat deze minder stabiel was en dat ik hier geen flatlat’s mee kon maken, dus ik heb uiteindelijk voor een kwalitatief goede statief gekozen.

Daarnaast zou je nog voor materialen kunnen kiezen die je helpen bij betere foto’s, zoals een fotostudio en professionele verlichting. Ik heb voorlopig voor flatlay’s het goedkope LACK tafeltje van IKEA, alhoewel een professionele fotostudio wel op mijn verlanglijstje staat.

En mijn professionele verlichting liet ik bij het installeren al omvallen (alles kapot!) en bleek uitgesloten te zijn van mijn fotografieverzekering, dus ik laat het er maar even bij zitten. En mijn foto ringlamp bleek een Aliexpress lamp te zijn die ik veel te duur via dropshipping had besteld, niet heel verrassend dat hij na 2 maanden al kapot was.

Zoals je ziet kan je qua fotografie heel veel extra’s bestellen, maar niet alles is perse noodzakelijk. Maak daar dan ook je eigen afweging in.

wat heb je nodig om te bloggen

Planner en notitieblok

Als blogger herken je het vast wel: meer ideeën dan tijd en voor je het weet is het chaos in je hoofd.

Daarom is een goede planner en notitieblok zo belangrijk. Ik werk hierin zowel digitaal als op papier.

Digitaal bewaak ik de grote lijnen, dit doe ik met de planningstool Trello. Dagelijks werk ik mij to-do lijst op papier uit met deze handige planner. En daarnaast heb ik talloze notitieblokken waarin ik de hoofdlijnen van blogs en nieuwe ideeën in concept uitwerk.

Een handige tas voor onderweg

Grote kans dat je voor je blog ook regelmatig onderweg bent, om nieuwe locaties te ontdekken, te overleggen of om inspiratie voor je blog op te doen.

Bij mij gaat mijn camera en notitieblok standaard mee en ook regelmatig neem ik mijn laptop mee, zodat ik dingen meteen kan uitwerken. Zelf vind ik deze tas heel handig in gebruik, maar je zou ook voor een speciale cameratas kunnen kiezen.

En that’s it. Dit zijn de basis benodigdheden om te starten met bloggen. Heb jij ze al in huis?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.