Dit is waarom je verticale foto’s moet gebruiken op je blog

/, Blogtips/Dit is waarom je verticale foto’s moet gebruiken op je blog

Dit is waarom je verticale foto’s moet gebruiken op je blog

Regelmatig kom ik het nog tegen: blogs vol horizontale foto’s. En dat is zonde, want je laat zo echt kansen liggen om meer bezoekers op je blog te krijgen. Zelf gebruik ik, op de uitgelichte afbeelding na, het liefst geen horizontale foto’s. In dit artikel leg ik je graag uit waarom.

Mobiel vs desktop

Heb jij al wel eens gekeken hoe jouw bezoekers op de website komen? Is dat via de mobiel, tabled of desktop? Grote kans dat de meerderheid van de mensen jouw website via de mobiel bezoekt. Op mijn interieurblog InteriorTwin.com bezoekt zo’n 70 % van de bezoekers de website via de mobiel. Als je op je mobiel kijkt zul je zien dat verticale foto’s groter worden afgebeeld dan horizontale foto’s. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het verticale scherm van de mobiel. En om jouw bezoeker zo goed mogelijk te helpen wil je natuurlijk dat de foto’s zo groot mogelijk getoond worden op het kleine scherm van een mobiele telefoon. Dit is een belangrijke reden om te kiezen voor verticale foto’s, maar er is meer.

Meer bezoekers via Pinterest

Het grootste deel van de bezoekers op InteriorTwin.com komt via Pinterest, namelijk zo’n 11.000 per maand. Dit is ruim 50 % van de bezoekers! Er komen zoveel bezoekers via Pinterest dankzij een duidelijke strategie voor Pinterest en 1 van de stappen die ik daarvoor heb gezet is om gebruik te maken van verticale foto’s. Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding, zie je dat een verticale foto veel groter wordt weergegeven dan een horizontale of vierkante foto? Op de mobiel ziet dit er ongeveer hetzelfde uit. En hoe groter je foto, hoe meer je opvalt, en hoe groter de kans dat je foto gerepind wordt of dat mensen je website bezoeken.

horizontale foto

In dit voorbeeld zie je hoe verticale foto’s groot worden getoond, terwijl de horizontale foto wegvalt. Op de mobiel ziet het er ongeveer hetzelfde uit.

Wanneer gebruik je dan wel een horizontale foto?

Pinterest is natuurlijk niet de enige plek waar je je blog kunt delen, er zijn nog 6 andere manieren om je blog te promoten. En soms is een horizontale foto dan net wat handiger. Als je op Facebook een link deelt, plakt Facebook er automatisch de uitgelichte afbeelding bij. En omdat deze horizontaal wordt weergegeven, kies ik voor een horizontale uitgelichte afbeelding. Er zijn ook manieren om handmatig een aparte afbeelding voor Facebook in te stellen, maar omdat dit weer een extra stap is heb ik hier niet voor gekozen.

En soms komt een setting nou eenmaal mooier uit als horizontale afbeelding, dan kan je hier natuurlijk gewoon voor kiezen. Als je je maar bewust bent dat deze op Pinterest en de mobiel minder goed wordt weergegeven, dan is dit natuurlijk geen probleem.

Maak jij al gebruik van verticale afbeeldingen voor de blog?

Liefs,

Ilse

p.s. Wil jij alles leren over bloggen en Pinterest? En meer bezoekers op je website? Misschien wil jij ook wel weten hoe je van deze bezoeker je klant maakt? Ik leg je er alles over uit in de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’. Leer hoe jouw website gevonden wordt via Google en Pinterest en hoe je een goede blog schrijft die van jouw bezoeker een klant maakt. Deze online cursus kan je in je eigen tijd volgen, waar en wanneer je maar wilt. De cursus kost normaal gesproken 79 euro, maar is nu tijdelijk te koop voor slechts 64 euro!

Dit is waarom je verticale foto's moet gebruiken op je blog en heel soms horizontale foto's. gratis boogtips, bloggen voor meer bezoekers

Wil jij een maandelijkse update met tips over bloggen, social media en ondernemen ontvangen?

* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de maandelijkse update + de gratis checklist voor het updaten van oude blogposts. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: ilsevanelleswijk.nl maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

2020-01-01T19:42:47+02:00

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: