Regelmatig kom ik het nog tegen: blogs vol horizontale foto’s. En dat is zonde, want je laat zo echt kansen liggen om meer bezoekers op je blog te krijgen. Zelf gebruik ik, op de uitgelichte afbeelding na, het liefst geen horizontale foto’s. In dit artikel leg ik je graag uit waarom.

Mobiel vs desktop

Heb jij al wel eens gekeken hoe jouw bezoekers op de website komen? Is dat via de mobiel, tabled of desktop? Grote kans dat de meerderheid van de mensen jouw website via de mobiel bezoekt.

Op mijn interieurblog InteriorTwin.com bezoekt zo’n 70 % van de bezoekers de website via de mobiel. Als je op je mobiel kijkt zul je zien dat verticale foto’s groter worden afgebeeld dan horizontale foto’s. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het verticale scherm van de mobiel.

En om jouw bezoeker zo goed mogelijk te helpen wil je natuurlijk dat de foto’s zo groot mogelijk getoond worden op het kleine scherm van een mobiele telefoon. Dit is een belangrijke reden om te kiezen voor verticale foto’s, maar er is meer.

Meer bezoekers via Pinterest

Het grootste deel van de bezoekers op InteriorTwin.com komt via Pinterest, namelijk zo’n 11.000 per maand. Dit is ruim 50 % van de bezoekers! Er komen zoveel bezoekers via Pinterest dankzij een duidelijke strategie voor Pinterest en 1 van de stappen die ik daarvoor heb gezet is om gebruik te maken van verticale foto’s.

Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding, zie je dat een verticale foto veel groter wordt weergegeven dan een horizontale of vierkante foto? Op de mobiel ziet dit er ongeveer hetzelfde uit. En hoe groter je foto, hoe meer je opvalt, en hoe groter de kans dat je foto gerepind wordt of dat mensen je website bezoeken.

horizontale foto
In dit voorbeeld zie je hoe verticale foto’s groot worden getoond, terwijl de horizontale foto wegvalt. Op de mobiel ziet het er ongeveer hetzelfde uit.

Wanneer gebruik je dan wel een horizontale foto?

Pinterest is natuurlijk niet de enige plek waar je je blog kunt delen, er zijn nog 6 andere manieren om je blog te promoten. En soms is een horizontale foto dan net wat handiger. Als je op Facebook een link deelt, plakt Facebook er automatisch de uitgelichte afbeelding bij. En omdat deze horizontaal wordt weergegeven, kies ik voor een horizontale uitgelichte afbeelding.

Er zijn ook manieren om handmatig een aparte afbeelding voor Facebook in te stellen, maar omdat dit weer een extra stap is heb ik hier niet voor gekozen.

En soms komt een setting nou eenmaal mooier uit als horizontale afbeelding, dan kan je hier natuurlijk gewoon voor kiezen. Als je je maar bewust bent dat deze op Pinterest en de mobiel minder goed wordt weergegeven, dan is dit natuurlijk geen probleem.

Maak jij al gebruik van verticale afbeeldingen voor de blog?

Liefs,

Ilse

Dit is waarom je verticale foto's moet gebruiken op je blog en heel soms horizontale foto's. gratis boogtips, bloggen voor meer bezoekers

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.