Zowel op ilsevanelleswijk.nl als op mijn interieurblog gebruik ik het liefst eigen fotografie. Met eigen fotografie bedoel ik foto’s die door mijzelf zijn gemaakt of foto’s die door een fotograaf in opdracht voor mij zijn gemaakt, bijvoorbeeld voor een personal branding fotoshoot.

Ik heb meerdere redenen om het liefst met eigen fotografie te werken die ik graag met je deel.

Unieke content

Wil je zeker weten dat een andere website niet dezelfde foto’s gebruikt? Met eigen fotografie heb je dit zelf in de hand, tenzij een ander besluit jouw foto’s zonder jouw toestemming te gebruiken.

Door zelf mijn foto’s te maken of foto’s van mijn personal branding fotoshoot te gebruiken weet ik zeker dat de foto’s niet op een andere website gebruikt worden.

Vooral op mijn interieurwebsite zijn foto’s een belangrijk onderdeel van de blog en ben ik hier heel strikt in. Stockfoto’s gebruik ik bijna nooit, omdat deze vaak ook door tientallen anderen gebruikt worden.

Steeds vaker heb ik bedrijven die graag willen dat ik foto’s van hun gebruik, omdat ze graag hun product op de foto willen laten zien. Dit levert vaak een vervelende discussie op. Mijn lezers zitten namelijk niet te wachten op standaard foto’s van een bepaald product en ik ga hier meestal niet in mee.

Bedrijven kunnen namelijk er ook voor kiezen om, naast een vergoeding, een product op te sturen voor fotografie. Dit kost wat meer, maar een foto van het product in mijn interieur doet het toch echt beter dan een standaard productfoto.

Daarnaast ben ik de baas over mijn eigen website en heb ik gewoon geen zin in dit soort, doorgaans saaie, foto’s. Na wat discussie beamen de bedrijven dit gelukkig ook en kiezen ze voor de optie met fotografie of laten we de fotografie achterwege. Voor een linkbuildingartikel is dit namelijk lang niet altijd relevant.

Heel soms vul ik mijn eigen foto’s aan met 1 of 2 foto’s van de adverteerder, maar dit doe ik liever niet. En als de foto’s niet passen bij mijn stijl zeg ik alsnog nee.

Eigen stijl

Eigenlijk sluit dit punt aan bij het vorige punt. Ik vind het belangrijk om voor zowel ilsevanelleswijk.nl als mijn interieurwebsite een eigen stijl uit te stralen.

Liever een niet perfecte foto waarin duidelijk mijn stijl te herkennen is dan een standaard stockfoto die er wel perfect uitziet. Mijn websites kunnen zich hierdoor namelijk goed onderscheiden van andere websites.

Ik weet dat er veel bloggers zijn die wel graag stockfoto’s gebruiken. Juist omdat deze er mooier uitzien en het lekker makkelijk is voor bijvoorbeeld een business-, bespaar- of financiële blog.

Dit is dan ook mijn persoonlijke mening. Toch krijg ik ook regelmatig van mijn volgers te horen dat ook zij liever een niet perfecte foto door mijzelf gemaakt zien dan een perfecte standaard foto.

Door deze eigen stijl te creëren zorg ik ook voor meer authenticiteit en meer engagement met mijn lezers.

Alles zelf in de hand

Met eigen fotografie heb je alles zelf in de hand en kan je precies bepalen hoe het eruit komt te zien. Dit is vooral heel handig als je iets heel specifieks behandeld op de blog.

Voor mijn blog over intentiekaarten zal het bijvoorbeeld erg lastig zijn stockfoto’s te vinden, net als voor het artikel over een verzwaringsdeken.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarbij het niet zo makkelijk zal zijn een geschikte stockfoto te vinden en het veel makkelijker is zelf foto’s te maken.

Vind jij het lastig mooie foto’s te maken? Met presets voor Lightroom kan je de foto simpel nabewerken en zo er veel beter uit laten zien.

Gebruik jij ook eigen fotografie op de blog of kies jij liever voor stockfoto’s?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.