In dit artikel vind je meer informatie over het handmatig inplannen van pins op Pinterest. Dit artikel is geschreven voor bloggers en kleine ondernemers die afbeeldingen vanaf hun website op Pinterest willen bewaren.

Lees je dit artikel omdat je als Pinterest gebruiker een mooie afbeelding op Pinterest wilt bewaren? Volg dan de instructies op de website van Pinterest.

Zelf gebruik ik al jaren de planningstool Tailwind voor Pinterest. Dit heeft mij in de loop der jaren veel tijd bespaard en geholpen om snel te groeien op Pinterest.

Maar het laatste half jaar is mijn bereik op Pinterest op mijn interieursite flink gedaald. ‘Gelukkig’ ben ik niet de enige die hier last van heeft, ik spreek veel bloggers in mijn omgeving waarbij het bereik flink gedaald is.

Ook spreek ik steeds meer bloggers die de meeste strategieën voor Pinterest loslaten en weer gewoon gaan pinnen vanuit Pinterest zelf. Ook ik wil de komende tijd gaan testen met handmatig pinnen en kijken wat voor verschil dit maakt. Zowel voor mijn interieursite, als voor deze website waarbij ik nog wel flink groei met het gebruik van Tailwind.

In mijn omgeving krijg ik ook regelmatig de vraag hoe je handmatig kan pinnen in Pinterest zelf. In deze blog vind je handige tips voor het handmatig pinnen op Pinterest.

Uitleg handmatig pinnen op Pinterest

Je kunt op twee manieren handmatig pinnen op Pinterest. Of direct van de website zelf, of via de optie ‘maken’ op Pinterest.

Als je direct van de website zelf wilt pinnen heb je hier een Pinterest extensie voor nodig. Download deze extentie en er verschijnt dan boven in je browser een Pinterest knop.

Ga naar de website waar je een afbeelding van wilt bewaren, druk op de Pinterest extentie en klik op de afbeeldingen die je wilt bewaren.

Zelf pin ik het liefst vanuit Pinterest zelf.

In je Pinterest account zie je links boven in de menubalk ‘maken’. Klik hier op en selecteer ‘pin maken’.

Je krijgt dan onderstaand scherm te zien.

pins handmatig pinnen pinterest

Wil je afbeeldingen pinnen die al op je website staan?

Klik dan links onderin op ‘bewaren vanaf website’. Vul hier de url in van de pagina waarvan je wilt pinnen.

Je krijgt nu een popup-scherm waarbij je de foto’s vanaf deze pagina kunt selecteren.

Vervolgens kan je per afbeelding een titel en omschrijving toevoegen. Om het beste resultaat met Pinterest te behalen is het slim om te variëren met titels en de omschrijving. Pinterest houdt er namelijk niet van als je steeds dezelfde content toevoegt.

Het nadeel van op deze manier pinnen vind ik dat je alleen voor meteen publiceren kunt kiezen. Alle pins worden direct gepubliceerd.

Wil je pins later publiceren? Of wil je meer foto’s bewaren? Bijvoorbeeld Canva afbeeldingen? Dan kan je dat doen door de afbeeldingen één voor één te uploaden in Pinterest.

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat het slim is voor Pinterest succes om naast mooie foto’s ook afbeeldingen met tekst toe te voegen. Deze kan je o.a. maken met Canva.

Deze afbeeldingen staan waarschijnlijk niet op je website, maar kan je toevoegen door links op de plus te klikken. Je kunt nu afbeeldingen uploaden. Naast een goede titel en omschrijving moet je aan deze afbeeldingen ook een doel-URL toevoegen.

Pins publiceren op Pinterest

Nu je alle artikelen in concept hebt klaargezet kan je ze publiceren op je Pinterest borden. Het is alleen niet slim om alle pins meteen te publiceren. Ook is het niet slim om alle pins achter elkaar op hetzelfde bord te bewaren.

Zorg voor variatie door de pins over de week te verspreiden en zorg voor variatie in borden. Dus niet 10 x achter elkaar een pin op je Pinterestbord ’tuin’, maar varieer in volgorde met 1 pin op tuin, 1 op huishouden en 1 op interieur. Dit alles zorgt ervoor dat je niet als spam account wordt gezien.

Wil je een pin op meerdere borden bewaren? Druk dan op de 3 bolletjes links boven de afbeelding en klik op dupliceren. Zo kan je de pin om meer dan 1 bord bewaren.

Het nadeel van plannen via Pinterest is dat je maar tot 2 weken vooruit kunt plannen en maximaal 30 pins kunt inplannen.

Ik werk al jaren met Tailwind waarbij ik veel meer pins kan inplannen en over een langere periode kan verspreiden. Voor mij zal deze manier van pinnen dus even wennen zijn en zal het puzzelen worden wat ik wanneer bewaar.

En als je alles hebt ingepland dan is het afwachten of je pins worden opgepikt in het algoritme van Pinterest. Ik ga dit een tijdje proberen en kijken of ik op deze manier hoger in het algoritme kom dan door te pinnen via Tailwind.

Succes met pinnen!

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.