Wil jij een blog beginnen? Of misschien heb je al wel een blog en twijfel je hoe vaak je moet bloggen? Het kan ook zijn dat je zakelijk wilt bloggen voor een betere vindbaarheid in Google.

Als je wilt bloggen en hier ook geld mee wilt verdienen is het belangrijk dat je dit regelmatig doet. Maar wat is nu een goede frequentie om te bloggen? Hoe vaak moet je bloggen om hier geld mee te kunnen verdienen?

Ik heb het antwoord voor je klaar staan.

Wat is je doel met bloggen?

Voor ik iets over de juiste frequentie van bloggen kan zeggen, wil ik het eerst met je hebben over het doel waarom je bent gaan bloggen. Hoe vaak je moet bloggen hangt namelijk af van jouw blogdoel.

Ben je zakelijk gaan bloggen voor een betere vindbaarheid in Google? Dan hoeft er echt niet elke week een nieuwe blog online. Beter is het om een aantal hele goede blogs online te zetten die goed scoren in Google. Bloggen is ‘maar’ bijzaak voor je bedrijf, dus je wilt er vast niet teveel tijd aan kwijt zijn.

Wel is regelmaat in bloggen belangrijk. Heb je 2 jaar geleden een aantal goede blogs online gezet en doe je daarna helemaal niks meer? De kans is dan groot dat je steeds verder wegzakt in de zoekresultaten, want Google houdt van nieuwe content.

Maar omdat je puur blogt voor de vindbaarheid in Google is het niet belangrijk om structureel, op vaste momenten, nieuwe blogs te publiceren.

Als je zeker wilt weten dat jouw blogs goed ranken in Google en je zelf weinig weet van bloggen, dan kan het slim zijn om hiervoor een tekstschrijver in te huren. Een tekstschrijver weet precies hoe een goede blog in elkaar zit en kan jou helpen aan meer bezoekers op je website.

Wil je, naast de vindbaarheid in Google, zakelijk bloggen voor meer betrokkenheid onder je lezers? Zorg er dan voor dat je regelmatig, bijvoorbeeld 2 keer per maand, een nieuwe blog online plaats. Eén keer per week is nog beter, maar ik snap het ook als je hier geen tijd voor hebt.

Als je een fashion webshop hebt kan je bijvoorbeeld blogs schrijven over mode trends, nieuwe items in de webshop en het combineren van kledingstukken. Dit helpt je bij je vindbaarheid in Google, maar ook voor inspiratie en engagement onder je doelgroep. Deze content kan je meteen delen op social media, dat is extra handig!

Wil jij gaan bloggen om geld te verdienen met bloggen? Om geld te verdienen met bijvoorbeeld advertenties en affiliatemarketing heb je veel bezoekers nodig. En voor samenwerkingen met bedrijven is het belangrijk om zichtbaar te zijn en regelmatig iets nieuws te posten.

Op mijn interieurwebsite blog ik zelf drie keer in de week. Tegenwoordig krijg ik regelmatig meer aanvragen voor samenwerkingen en daarom heb ik een tijdje ook wat vaker dan 3 keer per week nieuwe blogs gepubliceerd. Echter merk ik dat meer blogs niet altijd beter is in kwaliteit en werkplezier.

Drie blogs per week werkt voor mij in alle opzichten het beste en is, naar mijn mening, goed vol te houden en je kunt er genoeg geld mee verdienen om van te leven.

Dit heb ik wel bereikt na een aantal jaren hard werken. Je zult echt niet direct vanaf het begin met 3 keer per week bloggen voldoende geld verdienen.

Als je geld wilt verdienen met bloggen dan raad ik ook aan om minimaal 3 keer per week, op vaste dagen, te bloggen.

Red je dit nu nog niet? Bijvoorbeeld omdat je ernaast werkt? Begin dan gewoon met het aantal blogs wat wel haalbaar is en bouw van daaruit verder uit.

Er zijn vast ook bloggers die voldoende verdienen met minder vaak bloggen. En ook zijn er bloggers die dagelijks, of vaker, nieuwe blogs publiceren om voldoende te kunnen verdienen met bloggen.

Voor mij werkt 3 keer per week bloggen op mijn interieursite het beste, want daarnaast ben ik nog druk genoeg met alle bijbehorende taken en blog ik ook 1 keer per week op deze site. Werkt een ander aantal blogs voor jou beter? Go for it! Ik wil je hiermee slechts een richtlijn geven, maar 3 blogs per week is geen harde eis.

Consistentie is de key

Het aller, allerbelangrijkste is dat je consistent bent. Is het voor jou maar haalbaar om 1 keer per maand te bloggen? Prima, plan dan bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand een blog in.

Lukt het jou om 1 keer per week te bloggen? Publiceer dan op een vaste dag in de week en een vast tijdstip een nieuwe blog.

Ga niet de ene maand 10 blogs en de andere maand maar 1 blog publiceren. Dit komt niet professioneel over en je vaste volgers zullen hier niks van snappen. Een keertje afwijken kan altijd gebeuren, maar probeer wel een vaste frequentie aan te houden.

Zo weten jouw lezers wat ze van jou kunnen verwachten. Maar het helpt jou ook als stok achter de deur om je aan je blogschema te houden.

Heb je een keer heel veel tijd? Fijn! Zet dan alvast een aantal blogs klaar en plan deze in. De planningsfunctie is er niet voor niets. Je hoeft niet direct te publiceren, maar kan zo lekker vooruit werken.

Zo heb ik vandaag bijvoorbeeld tijd om 3 blogs voor ilsevanelleswijk.nl uit te werken. Heel fijn, want de afgelopen tijd heb ik juist minder tijd gehad. Ik zet deze blogs alvast klaar in de planning en heb zo weer wat ruimte voor als ik een keer minder tijd heb.

Hoe vaak publiceer jij een nieuwe blog? En ben jij hier tevreden mee of zou je graag vaker willen bloggen?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.