Al vaker deel ik hier tips om meer geld met bloggen d.m.v. affiliate marketing te verdienen. Misschien heb je nog nooit van affiliate marketing gehoord. In het kort komt affiliate marketing er op neer dat als jij een product via je blog of social media promoot en iemand koopt via jouw link dit product, jij commissie (affiliate inkomsten) krijgt over het verkochte product.

Affiliate inkomsten is één van mijn favoriete manieren om geld te verdienen met mijn blog. Ik heb namelijk volledige vrijheid waar ik over schrijf en niet te maken met een opdrachtgever die eisen stelt aan een blog.

Niet alleen is affiliate inkomen één van mijn favoriete manieren om geld te verdienen met bloggen, het lukt mij ook nog eens goed. Onlangs kreeg ik dan ook het volgende mailtje van Bol.com:

Het is ons opgevallen dat je affiliate account steeds meer aan het groeien is, super goed! We zouden je daarom graag willen toevoegen aan onze blog “partner in de spotlight”.

Super leuk dat ik opval tussen al die publishers op Bol.com en een enorme eer om hiervoor gevraagd te worden. Meer over mijn succesverhaal op Bol.com deel ik graag met je in deze blog. Ook heb ik een aantal handige affiliate tips voor je klaar staan.

Mijn succesverhaal op Bol.com

Als je het leuk vindt kan je hier mijn succesverhaal op Bol.com lezen. Zoals gezegd vind ik het een enorme eer om door Bol.com gevraagd te zijn om mijn succesverhaal over affiliate marketing te delen.

Tot een aantal jaar geleden deed ik namelijk nauwelijks wat met affiliate marketing. Maar sinds ik serieus werk maak van affiliate groeit mijn inkomen gestaag en inmiddels is het een belangrijk deel van mijn bloginkomen.

Het is niet zo dat ik van de een op de andere dag opeens rijk werd met affiliate marketing. Voor het eerste tientje bij Bol.com ben ik maanden bezig geweest. Maar hoe serieuzer ik ermee aan de slag ging, hoe beter het ging. Daarna werd het al snel een tientje per maand en groeide het verder door naar honderden euro’s per maand. Inmiddels verdien ik met alle affiliatenetwerken bij elkaar meestal meer dan duizend euro per maand.

Natuurlijk weet ik wel dat ik lekker bezig ben met mijn affiliate blogs, maar gevraagd te worden door Bol.com om mijn succesverhaal te delen voelt echt een beetje als de kers op de taart.

Om tussen de ‘grote jongens’ te staan met mijn interieurwebsite dat voelt enorm goed. Daarnaast bewijst het ook dat je ook met een blog over je hobby groot kan worden, mits je dit serieus aanpakt.

Ik ben nog lang niet klaar met affiliate marketing en heb nog zoveel ideeën liggen waar ik wat mee kan doen. Affiliate marketing verveelt nog lang niet en ik heb zin om hier verder mee aan de slag te gaan!

3 tips om affiliate marketing succesvol aan te pakken

Misschien doe je nog niet zoveel met affiliate marketing en wil je dit ook succesvol aanpakken. Ik heb een aantal tips voor je hoe jij aan de slag kan met affiliatemarketing:

  • Verwerk affiliate links in bestaande blogs.

Grote kans dat jij al blogs hebt geschreven waar je makkelijk affiliate links in kunt verwerken. Ik kom zo vaak blogs tegen waar ik gemiste kansen op het gebied van affiliate marketing zie. Bijvoorbeeld een blogger die haar favoriete producten opsomt, maar nergens affiliatelinks in heeft verwerkt. Of een blogger die een boek beschrijft, maar geen affiliatelink naar het boek heeft opgenomen.

Zo zijn er nog veel meer kansen om affiliatelinks in al gepubliceerde blogs op te nemen. Loop je top 10 blogs maar is door en kijk of je daar nog affiliatelinks in kunt opnemen.

  • Review je favoriete producten

Reviews zijn vaak succesvolle affiliateblogs. Ga maar eens na, mensen hebben al een koopintentie voor een specifiek product maar willen eerst nog eens de ervaringen van anderen lezen. De kans dat mensen uiteindelijk tot aankoop overgaan is dan ook erg groot.

Een nieuwe ontwikkeling is dat veel commerciële ‘cowboy’s’ hierop inspelen door reviewwebsites te starten. Vaak hebben ze het product niet eens zelf getest, maar ze staan toch hoog in de Google resultaten.

Gelukkig is Google hier zelf ook niet blij mee. In Engelstalige landen is het al tegen de richtlijnen van Google om reviews te schrijven over een product wat je niet zelf heb getest en grote kans dat andere landen snel volgen.

Daarnaast sluiten steeds meer adverteerders dit soort reviewwebsites uit, omdat zij dit ook geen positieve ontwikkeling vinden. Af en toe een review schrijven over een product waar je heel enthousiast over bent is dus een goed idee, een reviewwebsite starten vind ik persoonlijk een iets minder goed idee.

  • Kies de affiliatelink die bij jou past

Er zijn verschillende soorten affiliatelinks: banners, tekstlinks en afbeeldinglinks. Test uit wat bij jouw doelgroep goed werkt. Banners werken bij mij bijvoorbeeld helemaal niet, tekstlink en afbeeldinglinks werken wel goed. Het hangt van het type blog af welke van de 2 het beste werkt.

Voor afbeeldinglinks gebruik ik graag de plugin Affiliate Held, hiermee kan ik ook direct de (actuele) prijs van het product en verkoper aangeven, super handig! Je kunt mijn review van deze plugin hier lezen en met de code ilse10 krijg je 10% korting op de plugin.

Natuurlijk komt er nog veel meer bij affiliate marketing kijken, maar de kans is groot dat als je deze tips toepast je voor je het weet je eerste sales hebt.

Heel veel succes!

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.