In de vorige blogpost liet ik weten niet meer standaard elke week een nieuwe blogpost te publiceren. Dit omdat het simpelweg niet lukt alle ballen in de lucht te houden. Daarom heb ik de keuze gemaakt voorlopig een blogschema voor deze website los te laten en alleen een nieuwe blog te publiceren wanneer ik daar zin in heb (of natuurlijk wanneer er een leuke samenwerking op mijn pad komt).

Het is nu 3 weken geleden dat ik voor het laatst een nieuwe blogpost heb gepubliceerd. Hoe bevalt het om minder te bloggen? Ik neem jullie graag mee in een korte update.

Minder achter de feiten aanrennen

Dit is pas de derde blog die ik deze maand publiceer op ilsevanelleswijk.nl, in plaats van elke week op woensdag een nieuwe blog online te zetten. En dat scheelt een hoop tijd!

Wat ik in ieder geval gemerkt heb dat door deze blog los te laten ik minder achter de feiten aan hoef te rennen.

Ik werk gemiddeld zo’n 24 uur per week (dit omdat ik chronisch ziek ben) en het loslaten van deze blog, inclusief social media e.d., scheelt mij gemiddeld zo’n 3 a 5 uur werk per week. De ene week ben ik minder tijd aan deze blog kwijt, de andere keer weer meer.

Op een 24-urige werkweek zijn dit best wat uren extra die ik opeens over heb voor extra werk. Die uren besteed ik niet direct aan extra werktaken, maar juist om te zorgen dat ik minder achter de feiten aanren.

Op deze blog kost een blog gemiddeld veel minder tijd dan op mijn interieurblog, waar ik veel meer tijd kwijt ben aan het uitwerken van een blog, fotografie, social media en alles wat er bij komt kijken.

Op mijn interieurwebsite blog ik nog wel 3 keer in de week. Hier verdien ik ook het meeste mee en daarnaast heb ik super veel inspiratie om te delen op die blog.

Ik neem nu net wat extra tijd voor de blogs op mijn interieursite, die ik daardoor minder gehaast hoef te maken en waar ik voor mijn gevoel wat extra liefde in kan steken. En dat voelt goed.

Heb ik, zoals nu, wat extra tijd in een week en inspiratie die ik graag op de blog wil delen? Dan is er natuurlijk altijd ruimte om wel een extra blog op ilsevanelleswijk.nl te delen.

Maar het gevoel minder achter de feiten aan te hoeven rennen, een blog minder te hoeven publiceren, en simpelweg minder te moeten dat voelt enorm goed. Tegelijkertijd merk ik dat er daardoor meer ruimte komt voor creativiteit en dan vind ik het allerleukste aan mijn werk.

Meer tijd achter de schermen

De tijd die ik overhou besteed ik dus voornamelijk aan extra tijd voor de blogposts op mijn interieurwebsite. Ik had gehoopt dat er ook extra tijd zou komen voor het werk achter de schermen, zoals het updaten van oude blogposts en het thema van deze website.

Alhoewel ik al wel iets tijd voor het werk achter de schermen heb gehad, heb ik hier nog niet zoveel tijd aan kunnen besteden als ik eigenlijk zou willen. Ik ben de afgelopen maanden ook erg druk geweest met afspraken naast het bloggen, zoals interieuradvies en blogcoaching, waardoor ik minder tijd had voor het werk achter de schermen.

Maar tegelijkertijd weet ik ook dat het werk achter de schermen nooit helemaal af zal zijn, ook niet nu ik mijn blogschema iets heb afgebouwd. Dat maakt niet uit, maar ik hoop in de komende maanden toch weer iets meer de tijd hiervoor te kunnen nemen.

Ruimte voor meer

Zoals ik in de ondernemersupdate al vertelde heb ik het bloggen ook deels afgebouwd omdat ik ruimte voor meer wilde. Zo wil ik een aantal opleidingen volgen en ik ben al inmiddels met de eerste opleiding begonnen. Deze opleiding kan ik in mijn eigen tempo volgen, dus sommige weken heb ik er een paar uur tijd voor en soms kom ik er niet aan toe en dat is ook prima.

Het is heerlijk om weer tijd te hebben (of maken) voor een opleiding en nieuwe dingen te leren.

Kortom: de keuze om minder te bloggen bevalt goed. Ik hoef mijn werk minder gehaast te doen, waardoor ik er weer meer van kan genieten.

Tegelijkertijd vind ik het nog steeds jammer dat ik minder tijd aan deze blog kan besteden, omdat ik hier veel groeikansen zie. Maar ik zie ook in dat ik mij beter goed op een aantal dingen kan focussen, dan op veel dingen maar half kan focussen.

Maar heb ik een keer tijd en inspiratie dan deel ik dit weer graag hier op de blog.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.