Deel jij regelmatig recepten op je blog en wil je je lezers een makkelijke manier bieden om deze recepten te printen? In dit artikel deel ik hoe je het printen van recepten eenvoudig voor je lezers mogelijk kunt maken. Daarnaast deel ik nog een handige optie hoe je makkelijk je mailinglijst laat groeien met mensen die een recept op je website willen printen.

Zelf deel ik ook steeds vaker recepten op deze website. Zowel voor ontbijt, lunch en diner maak ik bijna altijd wel iets lekkers en koken is dan ook echt een hobby van mij. Ik deelde al af en toe recepten op deze blog, maar wil dit in de toekomst nog vaker gaan doen. Toen ik laatst op Instagram deelde dat ik grotendeels glutenvrij en koolhydraatarm eet, kreeg ik daar namelijk veel vragen over. Een goede reden om mijn favoriete recepten hier ook vaker te delen!

Alleen, mijn website was nog niet helemaal goed ingericht om recepten te delen. En omdat ik weet dat sommige mensen het liefst recepten printen, ging ik op zoek naar een manier om dit makkelijk voor de lezers mogelijk te maken. Ik heb een eenvoudige manier gevonden om recepten printen mogelijk te maken en deel deze graag met jullie.

Ik ben iemand die het liefst recepten opzoekt zonder ze te printen, maar er zijn nog steeds veel mensen die recepten het liefst op papier willen zien. Om geld te besparen is het dan slim om inktpatronen van diverse merken te vergelijken, zeker als je vaak iets print. En daarnaast kunnen wij het onze lezers zo makkelijk mogelijk maken door de website gebruiksvriendelijk voor printen te maken.

Op deze manier kan je recepten printen vanaf je blog mogelijk maken:

Recepten printen met een plugin

Er zijn diverse recepten plugins die het eenvoudig mogelijk maken het recept te printen. Je lezers hoeven dan niet heel het artikel te printen, maar met één druk op de knop printen ze dan alleen het recept. Dit scheelt een hoop papier en inkt.

Zelf heb ik sinds kort de plugin WP Recipe Maker op mijn website staan. Deze plugin heeft veel voordelen, waaronder de optie ‘recept afdrukken’. Lezers kunnen dan op een simpele manier alleen het recept-gedeelte uit het artikel printen.

Dit wordt netjes op 1 pagina weergegeven, in plaats van dat lezers meerdere pagina’s moeten printen.

Zo werkt het:

Bij het recept staat een opvallende knop met de tekst ‘recept afdrukken’:

recepten printen plugin

Daarna kan je het formaat van de tekst kiezen en de optie wel / geen afbeelding.

Zo ziet het er dan uit:

voorbeeld recept printen

Dankzij deze plugin wordt ook het recept gebruiksvriendelijk en netjes op de site weergegeven.

Het biedt dus meer voordelen dan alleen het afdrukken van het artikel. Ik moet nog een aantal oude recepten updaten, door deze recepten in de plugin in te voeren en dat is nog even een klusje. Maar ik ben nu al heel blij met deze plugin, want het ziet er een stuk mooier uit en het is veel handiger voor mijn blogbezoekers.

Zelf gebruik ik dus de plugin WP Recipe Maker, maar er zijn meerdere recepten plugins die deze optie mogelijk maken. Je kunt dus zelf kijken welke plugin het beste bij je wensen aansluit.

Breid je maillijst uit met Print Pass

Het is natuurlijk fijn dat het makkelijk is voor je bezoekers om recepten te printen. Maar nog waardevoller is het als je op deze manier ook e-mailadressen kunt verzamelen voor je mailinglijst. Gelukkig kan dit met Print Pass van Grow. Dit is een eenvoudige manier om je e-maillijst te laten groeien. Eerder deelde ik al hoe belangrijk het is een eigen mailinglijst te hebben en Print Pass is een heel interessante manier om je lijst te laten groeien.

Zo maak je het je lezers makkelijk een recept te printen en met 1 druk op de knop ontvangen zij voortaan je nieuwsbrief. De kans is namelijk groot dat ze geïnteresseerd zijn in meer recepten op je website, dan alleen het recept wat ze nu willen printen.

Met Print Pass van Grow verschijnt er een popup op het moment dat de lezer een recept wilt printen. Zij moeten dan eerst hun e-mail invullen, voordat ze kunnen printen. De optie Print Pass van Grow is gekoppeld aan populaire recepten plugins, zoals WP Recipe Maker, Create en Tasty.

Grow biedt trouwens nog veel meer voordelen en ik ben fan van deze tool. Ik zal hier binnenkort nog meer informatie over delen.

De optie Print Pass moet wel bij je website passen. Heb jij een foodblog dan kan je deze optie gerust inschakelen, want de kans is groot dat lezers nieuwe recepten in hun mailbox willen ontvangen.

Maar als je net als ik een site hebt met meerdere onderwerpen is de kans veel kleiner dat lezers een update willen ontvangen bij elke nieuwe blogpost. Je kunt dan beter kiezen voor een algemeen inschrijfformulier, zodat mensen die zich aanmelden voor je maillijst dit ook heel bewust doen. Of maak aparte segmenten aan en zorg ervoor dat abonnees via Print Pass alleen updates ontvangen van nieuwe recepten.

Je weet nu precies hoe je het voor je bezoekers mogelijk kunt maken om recepten te printen. Heel veel succes!

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.