Sinds een tijdje gebruik ik de plugin Affiliate Held op mijn interieurwebsite. Dit is een plugin waarmee je op een mooie manier affiliate producten kunt weergeven op je website.

Bij deze producten kan je verschillende (affiliate) aanbieders laten zien, inclusief de (goedkoopste) prijzen. Daarnaast beschik je dankzij de plugin makkelijk over heel veel data, zoals voorraadstatistieken en klik informatie.

In dit artikel deel ik een review over de plugin Affiliate Held. Wil je de plugin direct aanschaffen? Met de code ilse10 krijg je 10% korting op deze plugin en je kunt de plugin bestellen via deze link.

De voordelen van plugin Affiliate Held

Ik heb de plugin Affiliate Held nu een maandje op mijn interieurwebsite staan. Ook op Ilsevanelleswijk.nl heb ik de plugin al geïnstalleerd, maar ik moet deze nog wel verder implenteren op deze website.

Inmiddels ben ik super enthousiast over de plugin Affiliate Held en zie ik heel veel voordelen.

Het belangrijkste voordeel is toch wel de integratie met veel verschillende affiliatenetwerken. Behalve Bol.com is er namelijk nog geen affiliateprogramma waarbij je producten mooi kan weergeven op je website. Maar dankzij Affiliate Held kan je nu vrijwel elk affiliatenetwerk koppelen en producten mooi weergeven.

Zelf heb ik naast Bol.com ook Tradetracker, Awin, Daisycon en Partnerize (Wehkamp en Coolbue) gekoppeld. Sinds kort is het ook mogelijk Amazon te koppelen, maar omdat de voorwaarden voor het inladen van API (productinformatie e.d.) vanuit Amazon erg streng zijn heb ik dit nog niet gedaan.

review plugin affiliate held

Door de koppeling met de verschillende affiliatenetwerken haal je heel makkelijk waardevolle informatie eenvoudig op. Denk aan productafbeeldingen, prijzen en voorraadinformatie.

Producten toevoegen in Affiliate Held

Zo werkt het:

  1. Via de zoekbalk in de plugin op je website kan je producten zoeken. In dit voorbeeld zoek ik de Ooni Karu pizzaoven.
  2. Affiliate Held haalt nu automatisch gegevens op van gekoppelde affiliate netwerken. Zie je het juiste product staan? Dan kan je deze selecteren en wordt de titel automatisch ingeladen. Zie je het juiste product er niet tussen staan? Probeer dan de juiste EAN code te achterhalen en vul deze zelf in.
  3. Haal nu alle nieuwe gegevens van de verkopers op. Affiliate Held zoekt nu welke gekoppelde affiliate netwerken het gekozen product met EAN nummer verkopen.
  4. Zodra de gegevens zijn opgehaald zie je welke partijen de producten verkopen. Hier is direct de juiste productafbeelding, prijs, affiliate link en voorraadinformatie aan gekoppeld. Wil je een andere productafbeelding? Dit kan je ook zelf wijzigen.
  5. Wil je nog een affiliatenetwerk handmatig koppelen? Sommige kleinere netwerken zijn niet automatisch gekoppeld en daarnaast hebben niet alle affiliateprogramma’s alle EAN-codes goed ingevuld. In deze situaties kan je handmatig de affiliatelink en prijs invullen. Let er wel op dat gegevens als prijswijzigingen en voorraadinformatie nu niet bijgehouden kunnen worden.

Is dit gelukt? Dan kan je de producten aan het blogartikel toevoegen. Er zijn talloze opties voor de styling en lay-out, maar zo ziet dit er bij mij uit:

Wil je meerdere producten onder elkaar laten zien? Dat kan ook, dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Qua styling zijn de mogelijkheden echt eindeloos, zo kan je kiezen voor een slider, kolommen of lijsten. Ook kan je vrijwel elk vakje in de jouw gewenste kleuren en lettergroottes instellen.

Meer keuze met verschillende aanbieders

Voordat ik deze plugin installeerde gebruikte ik vooral tekstlinks en in veel situaties linkte ik ook maar naar 1 webshop per product. Ik gebruik de plugin nu een tijdje en zie opeens dat producten niet meer bij 1 webshop besteld worden, maar bij allerlei verschillende webshops waar ik nu naar kan linken.

Dit heeft 2 voordelen. Mensen zoeken vaak de goedkoopste prijs en het is onmogelijk om dit handmatig steeds op je blog bij te houden. Met Affiliate Held kan dit nu automatisch, waardoor je altijd de goedkoopste affiliate aanbieder kan laten zien en de kans dat mensen via jouw link bestellen groter is. Je verkleint nu de kans dat mensen nog via een vergelijkingswebsite het goedkoopste product gaan zoeken, omdat jij deze optie al aanbied.

Het tweede voordeel is dat sommige affiliateprogramma’s opeens veel beter lopen. Niet alleen omdat mensen dit specifieke product daar bestellen, maar omdat de cookietijd nog loopt en de conversie daar hoger ligt. Zo heb ik bijvoorbeeld bij de Bijenkorf opeens veel meer sales en dit is interessant, omdat mensen hier vaak ook duurdere producten bestellen.

Ook merk ik dat veel mensen via Bol.com bestellen, ook wanneer het product hier duurder is dan bij een andere aanbieder. Zeker bij onbekende webshops zie ik dit veel gebeuren. Door je lezers nu verschillende opties te geven is de kans dat zij ook daadwerkelijk via jouw link bestellen een stuk groter. Zo heb ik bij hetzelfde product sales via twee of meer verschillende winkels.

Daarnaast zie ik nog een heel groot voordeel en dat is dat je met Affiliate Held heel veel inzicht in je statistieken krijgt. Je kan precies zien hoe vaak er waar op geklikt wordt. Dit is interessant managementinformatie waar je je affiliatestrategie op kan aanpassen.

Wordt er bijvoorbeeld nauwelijks op een product geklikt? Deze kan je dan aanpassen voor een beter alternatief.

Maar misschien nog wel belangrijker: je krijgt ook voorraadinformatie te zien. En dit is super waardevol, want hoe vaak controleer jij of jouw affiliatelinks nog werken? Ik moet bekennen dat in veel van mijn goed gelezen blogs affiliatelinks stonden van producten die uitverkocht waren. Ik liep zo heel veel inkomsten mis.

Door Affiliate Held aan deze artikelen te koppelen kan ik precies zien wanneer een artikel uitverkocht is. Bij een aantal blogs heb ik nu de uitverkochte producten vervangen door producten die wel op voorraad zijn en ik zie direct weer een stijging in sales.

Zijn er ook nadelen aan de plugin?

Alhoewel ik inmiddels heel enthousiast ben over de plugin heb ik in het begin wel even getwijfeld. Het implementeren van de plugin en producten kost namelijk veel tijd.

Nu heb ik ook nog eens de pech dat ik in een niche zit waarin sommige bedrijven beperkt gebruik maken van EAN codes. Dat houdt in dat ik aardig wat tijd kwijt ben met het handmatig invoeren van producten. Bij planten bijvoorbeeld is het lastig deze automatisch te koppelen.

Inmiddels ontdek ik gelukkig steeds meer winkels en producten die wel gewoon te koppelen zijn met de EAN code en dit gaat super snel. Veel producten gebruik ik ook in meer dan 1 blog en deze kan ik nu heel makkelijk steeds opnieuw toevoegen.

Daarnaast zijn de mannen achter Affiliate Held super behulpzaam en enthousiast. Als ik ergens op vastloop en er met de uitgebreide documentatie nog niet uitkom dan helpen ze graag. Ook pakken ze goed feedback op, zo zijn er inmiddels meer lay-out mogelijkheden na een verzoek van mij en een collega blogger.

De plugin is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Shopsuite, niet gratis. Maar van Shopsuite ben ik inmiddels helemaal afgestapt, omdat ik steeds meer nadelen ervaarde. En bij Shopsuite betaalde je uiteindelijk per klik nog een afdracht aan het bedrijf. Dit is bij Affiliate Held niet zo. Je betaalt 1 keer een bedrag en levert niet zoals bij Shopsuite of Linkpizza nog eens commissie in over je sales.

Uiteindelijk denk ik daarom dat Affiliate Held veel goedkoper is dan deze 2 partijen, alleen het verschil is dat je hier vooraf een bedrag moet betalen. En daarnaast heeft Affiliate Held ook veel meer mogelijkheden en aangesloten adverteerders dan Shopsuite en Linkpizza.

Van Affiliate Held zie ik na een maand al zoveel voordelen, ik weet zeker dat ik de kosten snel terugverdien. Zelf heb ik een licentie voor meerdere sites gekocht, maar je kunt ook een licentie voor 1 website kopen. Kijk hier voor actuele prijzen en vergeet niet de kortingscode ilse10 te gebruiken.

Is het de moeite waard de plugin aan te schaffen?

Als je meer affiliateinkomsten wilt en je affiliateproducten mooi, met verschillende aanbieders, wilt kunnen weergeven op je blog dan is Affiliate Held zeker een aanrader. Ook als je meer inzicht en overzicht over je affiliateproducten wilt dan is Affiliate Held een musthave.

Als je maar incidenteel wat met affiliate doet, en geen zin hebt om dit verder uit te breiden, dan is het wellicht minder interessant. Wel denk ik dat het zonde is niks met affiliate te doen. Tot een paar jaar geleden deed ik hier nauwelijks wat mee en verdiende ik misschien een tientje per maand. Inmiddels verdien ik meer dan 1000 euro per maand met affiliate en ik geloof dat het plafond nog lang niet bereikt is.

Zelf ben ik in ieder geval erg blij met de plugin Affiliate Held. Producten worden veel mooier weergegeven, ik kan meerdere aanbieders laten zien en ik heb inzicht in mijn statistieken zoals voorraadinformatie.

Het zal nog wel even duren voor ik alle 700 artikelen op mijn interieurwebsite heb doorlopen om overal Affiliate Held te implementeren, maar vanaf nu pas ik het ook in nieuwe (affiliatie)blogs toe.

Ga jij aan de slag met Affiliate Held? Vergeet dan niet gebruik te maken van de code ilse10 voor 10 % korting.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.