Wil jij een WordPress website maken en heb je geen idee hoe je dit doet? Geen zorgen, gelukkig is er meer dan genoeg informatie online over te vinden.

Ik maak er geen geheim van dat als je wilt beginnen met bloggen WordPress mijn favoriete tool is om dit te doen.

WordPress is veelzijdig en redelijk makkelijk in gebruik. Ik heb mijn beide websites in eerste instantie zelf gebouwd. Maar natuurlijk loop je weleens tegen dingen aan, zeker als je nog geen ervaring hebt met het bouwen van een website.

Gelukkig is er heel veel informatie online te vinden over het bouwen van een website. Ik ben er groot voorstander van dat iedereen in eerste instantie probeert zelf een website te maken, zodat je de basis van het beheren van een website snapt en niet voor elk wissewasje een dure expert hoeft in te huren.

Overigens ben ik inmiddels wel zover dat ik zo nu en dan iemand inhuur voor wijzigingen op mijn website. Met meer dan 50.000 maandelijkse bezoekers op mijn interieurblog is de website tegenwoordig een stuk complexer en kan ik niet meer alles zelf.

Maar het meeste aan het beheren van mijn WordPress blog doe ik nog steeds zelf en de volgende websites helpen mij hierbij.

Op deze blogs vind je uitleg over het bouwen en beheren van een WordPress website

WPsitemaken.nl

Op de site wpsitemaken.nl vind je heel veel nuttige informatie over het maken van een WordPress website. Alhoewel veel van deze informatie niet meer uptodate is (de site is sinds 2015 niet meer bijgewerkt), is de meeste informatie nog steeds relevant.

Webtalis

Op de website Webtalis vind je heel veel informatie over het bouwen van websites, installeren van wooCommerce (webwinkel) en meer. Deze website heeft mij al geregeld uit de brand geholpen als ik tegen een probleem op mijn website aanloop.

WPLounge

Nog een handige website met veel uitleg en probleemoplossingen over WordPress is de website WPLounge. Ook op deze website heb ik al veel oplossingen over niet werkende plugins, verkeerde lay-outs en meer WordPress problemen gevonden.

WPhandleiding.nl

Ook de website WPhandleiding.nl bezoek ik regelmatig bij vragen over mijn website en WordPress. O.a. over het optimaliseren van Google staat veel informatie op deze website.

Lamper Design

Naast probleemoplossingen lees ik ook graag informatie over hoe ik mijn website sneller kan maken en kan optimaliseren om deze beter te laten werken.

Op de blog van Lamper Design vind je veel informatie over het optimaliseren van een WordPress website en staan veel handige tips.

Optimus Online

Op Optimus Online, voorheen bekend als Letterzaken, vind je veel informatie over het optimaliseren van teksten en je website. Onmisbare informatie voor een goede website.

In mijn begintijd als blogger heeft Nathan van Optimus Online mij geholpen met de beginselen van website optimalisatie en sindsdien lees ik regelmatig zijn blogs.

Google

Ja ik weet dat Google een zoekmachine is. Maar Google is wel mijn startpunt bij het zoeken naar een oplossing van een probleem op de website.

Meestal vind ik wel de uitleg hoe ik een probleem kan oplossen. Soms is het probleem heel simpel op te lossen. Hoe complexer mijn websites worden, hoe lastiger ik het echter vind om problemen op te lossen.

Daarom kies ik er steeds vaker voor om in zo’n geval iemand in te huren die mij kan helpen bij het oplossen van het probleem. Dit scheelt mij een hoop tijd en uiteindelijk verdient deze investering zich weer terug.

Wel kijk ik altijd kritisch hoe belangrijk het probleem echt is. Is het echt nodig dat dit opgelost wordt? Wat gebeurd er als ik de foutmelding in WordPress niet oplos? En hoeveel geld kost het om dit probleem te repareren?

Op basis daarvan maak ik dan de keuze om het probleem wel of niet op te lossen.

En dan verder

Een mooie, en goede basis, voor een WordPress website is pas het begin. Want je kan nog zo’n mooie website hebben, die bezoekers komen echt niet vanzelf.

Eigenlijk begint het pas als je website live gaat en draait vanaf dan alles er om om bezoekers naar je website te krijgen en van deze bezoeker een klant te maken.

Gelukkig hoef je niet zelf uit te zoeken hoe je ervoor zorgt dat mensen jouw website bezoeken, want dat heb ik al voor je gedaan.

In de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’ leg ik je uit hoe je via Google en Pinterest bezoekers op je website krijgt. Natuurlijk ontvang je ook tips hoe je van deze bezoekers je klant kan maken.

En wil je net als mij fulltime werken als blogger? Dan heb ik als bonus nog tips voor je klaarstaan hoe je online geld kan verdienen met bloggen.

Je kunt de cursus ook al volgen als je nog geen website hebt, want in de cursus geef ik je ook een aantal handige tips waar je op moet letten bij het bouwen van een website.

Weet jij hoe je zelf een WordPress website bouwt en beheert?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.