WordPress website maken? Bekijk dan deze blogs met uitleg

/, Blogtips/WordPress website maken? Bekijk dan deze blogs met uitleg

WordPress website maken? Bekijk dan deze blogs met uitleg

Wil jij een WordPress website maken en heb je geen idee hoe je dit doet? Geen zorgen, gelukkig is er meer dan genoeg informatie online over te vinden.

Ik maak er geen geheim van dat als je wilt beginnen met bloggen WordPress mijn favoriete tool is om dit te doen.

WordPress is veelzijdig en redelijk makkelijk in gebruik. Ik heb mijn beide websites in eerste instantie zelf gebouwd. Maar natuurlijk loop je weleens tegen dingen aan, zeker als je nog geen ervaring hebt met het bouwen van een website.

Gelukkig is er heel veel informatie online te vinden over het bouwen van een website. Ik ben er groot voorstander van dat iedereen in eerste instantie probeert zelf een website te maken, zodat je de basis van het beheren van een website snapt en niet voor elk wissewasje een dure expert hoeft in te huren.

Overigens ben ik inmiddels wel zover dat ik zo nu en dan iemand inhuur voor wijzigingen op mijn website. Met meer dan 50.000 maandelijkse bezoekers op mijn interieurblog is de website tegenwoordig een stuk complexer en kan ik niet meer alles zelf.

Maar het meeste aan het beheren van mijn WordPress blog doe ik nog steeds zelf en de volgende websites helpen mij hierbij.

Op deze blogs vind je uitleg over het bouwen en beheren van een WordPress website

WPsitemaken.nl

Op de site wpsitemaken.nl vind je heel veel nuttige informatie over het maken van een WordPress website. Alhoewel veel van deze informatie niet meer uptodate is (de site is sinds 2015 niet meer bijgewerkt), is de meeste informatie nog steeds relevant.

Webtalis

Op de website Webtalis vind je heel veel informatie over het bouwen van websites, installeren van wooCommerce (webwinkel) en meer. Deze website heeft mij al geregeld uit de brand geholpen als ik tegen een probleem op mijn website aanloop.

WPLounge

Nog een handige website met veel uitleg en probleemoplossingen over WordPress is de website WPLounge. Ook op deze website heb ik al veel oplossingen over niet werkende plugins, verkeerde lay-outs en meer WordPress problemen gevonden.

WPhandleiding.nl

Ook de website WPhandleiding.nl bezoek ik regelmatig bij vragen over mijn website en WordPress. O.a. over het optimaliseren van Google staat veel informatie op deze website.

Lamper Design

Naast probleemoplossingen lees ik ook graag informatie over hoe ik mijn website sneller kan maken en kan optimaliseren om deze beter te laten werken.

Op de blog van Lamper Design vind je veel informatie over het optimaliseren van een WordPress website en staan veel handige tips.

Optimus Online

Op Optimus Online, voorheen bekend als Letterzaken, vind je veel informatie over het optimaliseren van teksten en je website. Onmisbare informatie voor een goede website.

In mijn begintijd als blogger heeft Nathan van Optimus Online mij geholpen met de beginselen van website optimalisatie en sindsdien lees ik regelmatig zijn blogs.

Google

Ja ik weet dat Google een zoekmachine is. Maar Google is wel mijn startpunt bij het zoeken naar een oplossing van een probleem op de website.

Meestal vind ik wel de uitleg hoe ik een probleem kan oplossen. Soms is het probleem heel simpel op te lossen. Hoe complexer mijn websites worden, hoe lastiger ik het echter vind om problemen op te lossen.

Daarom kies ik er steeds vaker voor om in zo’n geval iemand in te huren die mij kan helpen bij het oplossen van het probleem. Dit scheelt mij een hoop tijd en uiteindelijk verdient deze investering zich weer terug.

Wel kijk ik altijd kritisch hoe belangrijk het probleem echt is. Is het echt nodig dat dit opgelost wordt? Wat gebeurd er als ik de foutmelding in WordPress niet oplos? En hoeveel geld kost het om dit probleem te repareren?

Op basis daarvan maak ik dan de keuze om het probleem wel of niet op te lossen.

En dan verder

Een mooie, en goede basis, voor een WordPress website is pas het begin. Want je kan nog zo’n mooie website hebben, die bezoekers komen echt niet vanzelf.

Eigenlijk begint het pas als je website live gaat en draait vanaf dan alles er om om bezoekers naar je website te krijgen en van deze bezoeker een klant te maken.

Gelukkig hoef je niet zelf uit te zoeken hoe je ervoor zorgt dat mensen jouw website bezoeken, want dat heb ik al voor je gedaan.

In de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’ leg ik je uit hoe je via Google en Pinterest bezoekers op je website krijgt. Natuurlijk ontvang je ook tips hoe je van deze bezoekers je klant kan maken.

En wil je net als mij fulltime werken als blogger? Dan heb ik als bonus nog tips voor je klaarstaan hoe je online geld kan verdienen met bloggen.

Je kunt de cursus ook al volgen als je nog geen website hebt, want in de cursus geef ik je ook een aantal handige tips waar je op moet letten bij het bouwen van een website.

Weet jij hoe je zelf een WordPress website bouwt en beheert?

Liefs,

Ilse

Wil jij een maandelijkse update met tips over bloggen, social media en ondernemen ontvangen?

* Je gegevens worden gebruikt voor het versturen van de maandelijkse update + de gratis checklist voor het updaten van oude blogposts. Je kunt je ten aller tijde uitschrijven. Bekijk voor meer informatie ook de disclaimer en privacy statement

Disclaimer: ilsevanelleswijk.nl maakt gebruik van affiliate links. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

2020-12-16T10:00:45+02:00

4 Comments

 1. Amelie van Writings by Amelie 24 december 2020 at 01:03 - Reply

  Handige tips voor starters!

 2. Corné 24 december 2020 at 01:46 - Reply

  Leuk artikel, maar wat ik mis in je verhaal is dat het belangrijk is om je SEO op orde te hebben, zodat je website goed vindbaar is door o.a. Google.
  En goede plugin daarvoor is bijvoorbeeld Yoast SEO, die je tijdens het opzetten van je bericht tips geeft wat je nog moet doen en niet moet doen voor een betere SEO en leesbaarheid van je bericht.

  Misschien juist goed om dat mee te nemen. Want Google en andere zoekmachines hebben steeds lastigere regels voor je website om hoger op de zoekranking te komen.

  • Ilse van Elleswijk 24 december 2020 at 08:54 - Reply

   Dankjewel Corné! Jammer alleen dat je niet goed gelezen hebt, want de laatste twee websites die ik noem gaan juist over het optimaliseren van je teksten en websites voor Google en ook aan het einde van het artikel benoem ik het belang hiervan nog eens. Juist omdat dit inderdaad zo belangrijk is. Yoast SEO kan je hier inderdaad bij helpen, maar er komt veel meer bij kijken dan de groene bolletjes dus staar je vooral niet blind op deze plugin. En als je website technisch gezien niet op orde is heb je ook weinig aan een goede SEO tekst. Aangezien deze blogpost niet alleen over SEO gaat ga ik er in dit specifieke artikel niet verder op in.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: