Mijn kookboekverzameling is weer met een exemplaar uitgebreid. lk kocht namelijk het boek #Happyfood van Laura Joosten. Dit boek stond hoog in de bestsellerlijst en sprak mij aan vanwege de recepten die goed zijn voor je mentale welzijn.

Inmiddels heb ik flink wat recepten uit het boek gekookt en ik deel graag een review over dit kookboek.

Samenvatting #Happyfood / flaptekst

Iedereen kent de termen emo-eten, fooi Brain, stress-eten… wel: het zijn ons brein en onze darmen die de gevolgen ondervinden van minder gezond eten. We horen al enkele jaren de term Brain food vallen, maar dit blijkt aldus niet alleen over concentratie te gaan. De juiste voeding kan namelijk zorgen voor meer mentale veerkracht en verminderde angst- en depressiesymptomen.

Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn, nadat ze zelf door een donkere periode ging. Daarnaast verdiepte ze zich in eetstoornissen, emotie-eten, zelfvertrouwen en zelfzorg. Ze deelt al enkele jaren haar ongefilterde wereld op sociale media, en nu ook in dit boek. In #Happyfood bundelt ze haar bevindingen rond de voedingspsychologie, emotie-eten en veel meer. Je krijgt een toegankelijke wetenschappelijke uitleg, heel wat praktische tips & tricks en ook 50 heerlijke recepten om direct aan de slag te gaan!

  • 50 gezonde recepten die goed zijn voor je mentale welzijn
  • wetenschappelijk onderbouwd en toegankelijk uitgelegd
  • boordevol tips & tricks om mentale rust te vinden

Mijn recensie

Ik heb het kookboek inmiddels een paar weken in huis en al heel wat recepten uitgeprobeerd. De recepten zijn lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Ook worden er veel verschillende ingrediënten gebruikt wat de maaltijden gevarieerd maakt.

Er staan zowel recepten in voor ontbijt, lunch, diner als tussendoor en er is voor ieder wat wils.

Een aantal favoriete recepten tot nu toe:

  • avocadotoast met crumble van feta
  • bagels met parmaham
  • zalige zalm met fetaspread en mango
  • kikkererwtencurry met spinazie
  • vege gnocchi met halloumi en balsamico-tomatensaus
  • kip pesto penne met broccoli

Alleen al voor de recepten is dit boek een dikke aanrader. Bijna elk recept in het boek spreekt mij aan om zelf te bereiden, iets wat zelden gebeurd. Er staan nog heel veel recepten in het boek die ik wil uitproberen en alleen hiermee is het boek al een succes

Echter vind ik het wetenschappelijk stuk in het boek wat tegenvallen. In de eerste hoofdstukken worden de invloed van voeding op de gezondheid uitgediept en worden er tips gegevens om te werken aan je fysieke en mentale gezondheid, onder andere met behulp van voeding.

Ik weet niet of het komt omdat de teksten in het Vlaams geschreven zijn, maar ik vind de teksten lastig door te komen. Er staan erg lange lappen tekst, met naar mijn mening erg eenvoudig taalgebruik, waardoor ik moeite heb de tekst door te komen. De tekst doet soms erg oppervlakkig aan en dat is zonde, want de boodschap in het boek is juist wel heel interessant.

Als je door de tekst heen weet te komen (of misschien ligt dit gewoon aan mij) dan zijn de tips en info wel enorm interessant.

Maar zoals gezegd zijn de recepten zo lekker dat dit boek hoe dan ook een aanrader is!

Ik weet zeker dat ik nog heel wat recepten uit het boek ga proberen.

Liefs, Ilse

review happyfood

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.