Zoek je een gezond ontbijtje met avocado? Bekijk dan dit ontbijtje eens wat je binnen 5 minuten op tafel zet. Dat is wel zo handig als je ’s ochtends veel haast hebt en toch snel gezond wilt ontbijten.

Ik vind het zonde om ingrediënten weg te gooien en laatst had ik nog wat cottage cheese van een ander gerecht over. Cottage cheese in combinatie met avocado en kalkoenfilet is een ideaal ontbijt om de dag met een goed gevulde maag te beginnen.

Avocado bevat veel vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium en is daarmee heel voedzaam. Het zorgt daarnaast voor een verzadigd gevoel. Pas wel op dat je niet teveel avocado eet, want avocado’s bevatten veel vetten. Maar zo nu en dat een (halve) avocado als extra toevoeging bij je ontbijt, lunch of avondeten is een gezonde keuze.

Cottage cheese, ook wel bekend als Hüttenkäse, is ter vergelijking van veel andere kaassoorten laag in calorieën. Daarnaast bevat cottage cheese veel eiwitten, wat ervoor zorgt dat je minder snel een hongergevoel krijgt.

Avocado en cottage cheese zijn de ideale combinatie voor een goed vullend en gezond ontbijt.

Als ik ’s ochtends weinig tijd heb ontbijt ik het liefst met crackers. Mijn favoriet zijn deze speltcrackers met zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. Wel probeer ik altijd tijd te maken om iets gezonds aan de crackers toe te voegen en restjes op te maken. Een toefje sla, plakjes komkommer of iets anders gezonds voor op de crackers.

Deze keer koos ik voor cottage cheese en avocado als extra voor een extra vullend ontbijt.

Recept crackers met kalkoenfilet, cottage cheese en avocado

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 crackers naar keuze (kies bij voorkeur voor een gezonde optie)
  • 4 plakjes kalkoenfilet (kipfilet is ook een gezond alternatief)
  • 100 gram Hüttenkäse
  • 1 avocado
gezond ontbijt crackers avocado hutenkase_

Verdeel de crackers over 2 borden en leg op elke cracker 1 plakje kalkoenfilet.

Leg op elk plakje 2 lepels Hüttenkäse.

Snij de avocado in plakken en verdeel de avocado over de crackers.

Zo simpel, en lekker, is dit recept!

Ga jij aan de slag met dit gezonde ontbijtrecept? Meer inspiratie voor gezonde ontbijtrecepten vind je hier.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.