Laatst had ik nog wat chorizo over en ik was op zoek naar inspiratie voor een lekker gerecht om dit op te maken. Op internet kwam ik diverse gerechten tegen, maar deze waren allemaal net niet wat ik zocht.
Ik wilde graag een lekker eenpansgerecht maken wat glutenvrij is en wat, behalve de kikkererwten, zo min mogelijk koolhydraten bevat. Ik maakte daarom een eigen variatie op dit recept met puntpaprika en tomaten uit blik. Graag deel ik dit recept met je.
Waarom ik zo gek ben op eenpansgerechten
Doordeweeks zet ik regelmatig een eenpansgerecht op tafel. Met eenpansgerechten kan je eindeloos variëren en het is ook nog eens super makkelijk. Je gooit namelijk alle ingrediënten in één pan en hoeft, logischerwijs, maar één pan in de gaten te houden.
Nog een voordeel van eenpansgerechten is dat je veel minder afwas hebt. Of je nou 1 of 4 pannen hebt, dat scheelt een heleboel. En tot slot zijn eenpansgerechten doorgaans heel smaakvol, omdat de smaken van de ingrediënten zo goed met elkaar blenden.
Zeker met een ingrediënt als chorizo, waarbij het vet van de chorizo in de andere ingrediënten trekt, is een eenpansgerecht altijd een goed idee.
Lekker makkelijk: kikkererwten uit zak
Zelf kies ik het liefst voor kikkererwten (of andere peulvruchten) uit zak. Voor het zelf koken van peulvruchten heb ik meestal geen tijd en dan zijn voorgekookte peulvruchten wel zo makkelijk. En kikkererwten uit zak vind ik op de een of andere manier vaak een stuk smaakvoller dan kikkerwten uit blik. Daarom kies ik altijd voor deze variant.
Dit gerecht vind ik zelf het lekkerst met kikkererwten. Natuurlijk kan je ook variëren met peulvruchten zoals linzen of zwarte bonen. Maar vanwege de sterke smaak van chorizo vind ik de neutrale smaak van kikkererwten juist een mooie tegenhanger.
Nog iets erbij?
Zelf vind ik dit gerecht meer dan genoeg voor een volledige hoofdmaaltijd. Maar ben jij een grote eter en is dit niet genoeg voor jou?
Combineer deze maaltijd dan met wat brood, een lekkere pasta of ga voor gezond en maak een lekkere salade bij dit gerecht.
Recept voor eenpansgerecht met chorizo, kikkererwten en puntpaprika
Heb jij trek gekregen in dit eenpansgerecht? Deze maaltijd kost niet veel tijd en staat binnen 25 minuten op tafel. Een smaakvolle maaltijd boordevol groenten, geniet!
Eenpansgerecht met chorizo, kikkererwten en puntpaprika
Ingrediënten
- 200 gram kikkererwten
- 100 gram chorizo
- 2 puntpaprika's
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de paprika en chorizo in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een pan. Pers de knoflook fijn boven de pan en voeg de chorizo toe. Bak de chorizo een paar minuten aan.
- Voeg de puntpaprika toe en bak nog 5 minuten. Roer regelmatig om, zodat de smaak van de chorizo in de paprika trekt.
- Voeg de kikkererwten en kruiden toe en bak 2 minuten mee.
- Als laatste voeg je de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door en laat nog 5 minuten pruttelen. Eventueel kan je nog wat pasta toevoegen aan het gerecht, maar voor ons was deze hoeveelheid meer dan voldoende zonder pasta.
Geef een reactie