Een eiwrap is een lekker alternatief voor crackers of brood. Als je een koolhydraatarm dieet volgt of geen gluten mag eten dan is een eiwrap een heerlijke basis voor je maaltijd.

Zelf maak ik minimaal één keer per week een eiwrap als vervanging voor brood bij de lunch. Een eiwrap kan je ook prima voor het ontbijt klaar maken. Een eiwrap kan je zowel warm als koud eten, dus je kunt een eiwrap ook eenvoudig meenemen naar je werk.

Een eiwrap is gezond, makkelijk te maken en snel klaar. En een eiwrap zorgt voor een verzadigd gevoel dankzij de eiwitten in deze maaltijd. Een eiwrap is eigenlijk een omelet waarbij je de vulling niet mee bakt, maar er achteraf aan toe voegt.

Je kunt de eiwrap met vulling oprollen, dit ziet er mooi uit en zo kan je de wrap ook makkelijk eten als je deze meeneemt naar kantoor. Maar zeker als je iets meer vulling voor de eiwrap gebruikt is het makkelijker om de eiwrap dubbel te vouwen en met mes en vork te eten.

eiwrap ham cottage cheese koolhydraadarm ontbijt lunch
eiwrap ham cottage cheese ingredienten

Eiwrap met cottage cheese en ham

Deze eiwrap is een heerlijk koolhydraatarm recept voor het ontbijt of lunch. Makkelijk en snel klaar en je kunt deze lunch ook makkelijk mee nemen voor onderweg.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • scheutje slagroom of amandelmelk
  • 1 plakje achterham
  • 100 gram cottagecheese
  • 1/4 deel komkommer
  • 1 tomaat

Instructies
 

  • Klop de eieren los met een scheutje slagroom of amandelmelk en peper en zout. Verwarm een kleine koekenpan met een klein klontje roomboter en giet hierin het eimengsel.
  • Bak de wrap ongeveer 2 minuten en draai om. Bak kort de andere kant van de wrap en haal de eiwrap uit de pan. Leg deze op een bord en laat de wrap eventueel iets afkoelen.
  • Snij ondertussen de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
  • Smeer de eiwrap in met de cottage cheese en leg de plak achterham hierop. Schep de groenten op de eiwrap en vouw de wrap dubbel.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord glutenvrij, koolhydraatarm

Tip: natuurlijk kan je nog veel meer variaties maken met de eiwrap. Voeg plakjes kaas toe of vervang de achterham juist voor zalm of tonijn. Wil je meer groenten? Voeg dan een handje sla naar keuze toe en gegrilde groenten zoals courgette en paprika. De cottage cheese kan je eventueel ook achterwege laten, maar zelf vind ik dit een heerlijke toevoeging aan het recept.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.