Deze glutenvrije wafels zijn één van mijn favorieten voor lunch. Ik eet ze dan ook bijna iedere week.
Deze wafels zijn een lekker alternatief voor brood. Je kunt zelfs een voorraadje maken en invriezen, zo heb je ook als je weinig tijd hebt snel een gezonde lunch op tafel.
Koolhydraatarme wafels zonder gluten
Zelf eet ik zo min mogelijk gluten en daarbij kom ik vaak automatisch bij koolhydraatarme of koolhydraatbeperkte recepten uit. Deze wafels worden gemaakt van o.a. amandelmeel en roomkaas en zijn daarom een gezond alternatief voor als je geen brood eet.
Dankzij de structuur van de wafels is dit een lekker recept voor als je het brood mist en toch iets wilt eten wat hier op lijkt. Deze wafels kan je de avond ervoor of in het weekend al voorbereiden. Daardoor kan je dit recept ook makkelijk meenemen naar het werk.
Bewaar de wafels in de koelkast of, als je dit recept al in het weekend maakt, vries de wafels in. Zelf heb ik altijd een voorraadje wafels in de vriezer liggen, zodat ik dit er makkelijk bij kan pakken wanneer ik geen zin heb om te koken.
Tip: bekijk ook eens deze heerlijke alternatieven voor brood als lunch.
Alternatief voor een wafelijzer
Heb je geen wafelijzer in huis? Ik kocht twee kleine wafelijzers bij de Action, maar je hebt voor dit recept niet perse een wafelijzer nodig.
Maak dan van het beslag kleine pannenkoeken en bereid het beslag in de koekenpan.
Varieer met beleg
In dit voorbeeld heb ik gekozen voor beleg met kaas, gegrilde paprika en sla, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met beleg. Kies bijvoorbeeld voor gegrilde groenten zoals courgette en aubergine, beleg de wafels met komkommer en tomaat of kies voor een ander lekker alternatief.
Als je gezond wilt eten en op je calorie inname wilt letten dan is het wel slim om altijd voor wat groente als beleg te kiezen. Dit is lekker en gezond en er is keuze genoeg.
Glutenvrije wafels met kaas en gegrilde paprika
Ingrediënten
- 1 ei
- 30 gram roomkaas met kruiden
- 30 gram amandelmeel
- 10 gram roomboter
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 theelepel oregano
- snufje zout
- olie of boter om in te vetten
- 1 plakje kaas
- 1 gegrilde paprika uit pot
- handje sla naar keuze
Instructies
- Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje. Meng daarna het ei, roomkaas, amandelmeel, roomboter, bakpoeder, oregano en zout goed door elkaar
- Verwarm het wafelijzer en vet deze in. Verdeel daarna het beslag over het wafelijzer.
- Haal de wafels uit het wafelijzer als deze gaar is. Bij mij duurt dit ongeveer 4 minuten.
- Laat de wafels iets afkoelen en beleg met de sla, kaas en gegrilde paprika.
Geef een reactie