Ik heb weer een super lekkere en gezonde salade om te delen! Deze salade staat binnen 5 minuten op tafel en kan zowel als lunchsalade als lichte avondmaaltijd gegeten worden.

De salade bestaat uit komkommer, rode ui, cherrytomaten, olijven, vegan ‘kaas’ en kikkererwten. Stuk voor stuk gezonde ingrediënten, waar je snel een lekkere maaltijd mee op tafel zet. Ik deel graag het recept met je.

Snelle salade voor doordeweeks dagen

Op doordeweekse dagen kies ik het liefst voor makkelijke maaltijden. Deze salade is binnen 5 minuten klaar en voldoet dus perfect aan de term ‘makkelijk’.

Door op doordeweekse dagen voor makkelijk te kiezen is de kans een stuk sneller dat je na een lange werkdag voor fastfood kiest, in plaats van voor een gezonde maaltijd. En je hoeft niet bang te zijn dat de maaltijd niet goed vult, want de kikkererwten, olijven en ‘witte kaas’ zorgen voor een vol gevoel.

Ben jij een grote eter? Kies dan voor een (glutenvrij) broodje bij de maaltijd of vul de maaltijd aan met wat quinoa, pasta of rijst.

gezonde kikkererwtensalade

1 x per week peulvruchten

Ik probeer 1 keer per week een maaltijd met peulvruchten op tafel te zetten. Niet alleen is dit super gezond, maar het is ook een eenvoudige manier om wat extra bite aan een maaltijd te geven.

Een tijdje heb ik nauwelijks peulvruchten gegeten, omdat dit niet past binnen een koolhydraatarm dieet. Tegenwoordig eet ik eerder koolhydraatbeperkt dan koolhydraatarm en dan kunnen peulvruchten wel af en toe.

Kikkererwten zijn één van mijn favoriete peulvruchten, maar ook linzen en zwarte bonen staan hier regelmatig op het lijstje.

Exorfinevrij dieet

Deze salade kan je ook prima eten binnen een exorfinevrij dieet. De kans is groot dat je nog nooit van een exorfinevrij dieet hebt gehoord, dat had ik tot kort geleden namelijk ook niet.

Op advies van mijn orthomoleculair behandelaar eet ik nu zoveel mogelijk exorfinevrij. Simpel gezegd houd dit in dat je geen gluten, zuivel en soja eet. Soms mag je ook geen spinazie, maar hierover verschillen de inzichten bij dit dieet. Ik mag dit wel met name eten.

Het is, zeker in het begin, best wennen om volgens dit dieet te eten. Zelf was ik net gewend aan glutenvrij eten en nu komt er nog een hele stapel bij van wat ik niet ‘mag’. Maar als je je hier iets beter in verdiept dan kom je er gelukkig al snel achter dat er nog best veel kan!

Recept voor kikkererwtensalade

Ben je nieuwsgierig geworden naar de kikkererwtensalade? Ik kan je alvast beloven: hij is erg lekker! Graag deel ik dit simpele en voedzame gerecht met je.

kikkerwtensalade exorfinevrij

Kikkererwtensalade met vegan kaas en olijven

Deze kikkererwtensalade staat binnen 5 minuten op tafel. Een super simpele salade, die niet alleen gezond is, maar ook nog eens heel smaakvol is!
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 10 cherrytomaten
  • 24 kalamata olijven
  • halve rode ui
  • 1 zak kikkererwten
  • 150 gram Violife Greek white block
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Snijd de komkommer in kleine blokjes, cherrytomaten in tweeën, olijven door de helft en snipper de rode ui. Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Meng alles door elkaar in een grote schaal en verdeel de olijfolie er over.
  • Verkruimel de 'witte kaas' over de salade. Eet smakelijk!
Trefwoord exorfinevrij, glutenvrij, vegetarisch

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.