Vroeger kocht ik bijna wekelijks eiersalade uit de supermarkt en smeerde dit vervolgens op mijn brood. Heerlijk, maar echt gezond is het niet. Gelukkig heb ik een heerlijk recept als alternatief ontdekt die een stuk gezonder is. Beter nog, het recept is makkelijk te maken. Het recept staat daarom hier ook meerdere keren per maand op het menu en het verveelt nooit!

Je kunt deze komkommerbootjes zowel voor het ontbijt als voor de lunch eten. De eiersalade kan je ook al van te voren klaarmaken, waardoor je dit recept ook mee naar het werk kunt nemen. Bewaar de eiersalade dan apart in een bakje in een koelkast en beleg de komkommer op het laatste moment.

Glutenvrij en koolhydraatarm

Dit recept is glutenvrij en koolhydraatarm. Zelf eet ik sinds een tijdje zoveel mogelijk glutenvrij op advies van een arts. Ik vind het een feestje om te ontdekken wat voor lekkere en gezonde alternatieven er zijn.

Veel glutenvrije recepten zijn ook koolhydraatarm en ook dit recept past weer mooi in dit rijtje. Volg je een koolhydraatarm dieet dan is dit recept ook een lekker alternatief voor brood.

Zelfgemaakte eiersalade bewaren

Zelfgemaakte eiersalade is veel lekkerder dan eiersalade uit de supermarkt en het heeft als voordeel dat er niet allemaal minder gezonde ingrediënten aan het recept zijn toegevoegd. Maar zelfgemaakte eiersalade blijft daardoor wel minder lang goed dan eiersalade uit de supermarkt.

Zelf eet ik de eiersalade bijna altijd direct op, maar wil je de eiersalade al eerder bereiden? Bewaar deze dan afgedekt in een bakje in de koelkast. Op deze manier blijft de eiersalade ongeveer 3 tot 5 dagen goed.

komkommerbootje eiersalade

Alternatieven voor komkommer

Als je niet zo’n fan van komkommer bent dan kan je als basis natuurlijk ook iets anders voor dit recept gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan paprika, ijsbergsla of courgette. Afhankelijk van welk dieet je volgt kan je ook kiezen voor brood of bijvoorbeeld glutenvrije of koolhydraatarme crackers. Deze alternatieven zijn natuurlijk wel iets minder gezond dan groenten.

Zelf kies ik meestal voor komkommer, dit vind ik toch het lekkerst. Ook is dit een perfecte manier om een oude komkommer op te maken. Zelf vind ik dit recept het lekkerst wanneer ik eerst de komkommer uithol. Door het middelste gedeelte van de komkommer te verwijderen, krijgt de komkommer namelijk meer structuur. Hierdoor komt de eiersalade nog beter tot zijn recht.

Het middelste gedeelte van de komkommer kan je heel makkelijk uithollen. Het natte gedeelte verwijder je namelijk heel eenvoudig door met een lepel over dit gedeelte te schrapen.

Kies je voor paprika bij dit recept? Zelf vind ik het extra lekker om de paprika dan eerst een paar minuten onder de grill op te warmen.

komkommerbootje eiersalade glutenvrij

Komkommerbootje met zelfgemaakte eiersalade (koolhydraatarm)

Zelfgemaakte eiersalade is veel lekkerder (en gezonder) dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt. Combineer de eiersalade met komkommer en je hebt een heerlijke koolhydraatarme ontbijt of lunch!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

 • 2 eieren
 • 1 eetlepel Zaanse mayonaise
 • 1 eetlepel verse bieslook
 • 1 theelepel milde mosterd
 • 1/2 theelepel kerriepoeder
 • 1/2 komkommer
 • peper en zout naar smaak

Instructies
 

 • Kook eerst de eieren 7 a 8 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en nog iets afkoelen.
 • Snij ondertussen de komkommer dwars doormidden. Om te voorkomen dat het gerecht straks te nat wordt verwijder je vervolgens het middelste gedeelte van de komkommer. Het natte gedeelte kan je heel makkelijk met een kleine lepel verwijderen.
 • Prak nu de eieren zo fijn mogelijk met een vork. Vervolgens meng je alle ingrediënten (behalve de komkommer) met de eieren.
 • Verdeel nu de eiersalade over de komkommer. Geniet van je komkommerbootjes met eiersalade!
Trefwoord glutenvrij, koolhydraatarm, vegetarisch

Nog meer glutenvrije lunchgerechten?

Als je lekkere alternatieven voor brood zoekt bij de lunch dan zijn er zoveel lekkere alternatieven! Dit zijn een aantal van mijn favorieten:

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.