Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met jullie gedeeld heb en dat is zonde. Hier staat namelijk zelden een standaard maaltijd op tafel. Bijna dagelijks probeer ik namelijk wel te experimenteren met ingrediënten om zo iets verrassends op tafel te zetten.

Gevarieerd eten hoeft namelijk helemaal niet veel tijd te kosten. De meeste maaltijden staan binnen 20 a 30 minuten op tafel. Deze lunchsalade is zelfs binnen 10 minuten te maken! Je kunt deze salade ook prima als hoofdgerecht maken. Voeg er dan nog een extra broodje aan toe voor erbij. Eet je glutenvrij, dan kan je kiezen voor een glutenvrij broodje of de portie zwarte bonen in het gerecht verdubbelen.

Koken met restjes

Dit jaar heb ik (weer) als voornemen om gezonder te eten en deze lunchsalade met zwarte bonen en geitenkaas past hier perfect bij. Vooral in de weekenden wil ik als lunch vaker salade eten in plaats van het standaard brood.

Deze salade heb ik gemaakt met restjes uit de voorraadkast en koelkast en is binnen een mum van tijd klaar. Als je goed kijkt in de koelkast dan vind je meestal wel voldoende ingrediënten om een lekkere salade te maken.

Zelf vind ik het leuk om de salade in mooi servies te serveren. Zo smaakt de maaltijd nog lekkerder en maak je van de lunch echt een feestje. Je kunt de salade natuurlijk ook meenemen naar je werk. Hou dan de dressing apart en druppel deze net voor je gaat eten over de salade.

gezonde lunchsalade met zwarte bonen en geitenkaas

Zwarte bonen als basis in de salade

Voor dit gerecht koos ik voor zwarte bonen als basis. Zwarte bonen, kikkererwten, linzen en meer: ik heb altijd wel een paar zakken op voorraad. Dit is namelijk een ideale basis om een snelle maaltijd op tafel te zetten.

Zowel voor lunch als diner kan je hier heerlijke gerechten mee maken. Zelf vind ik deze producten het lekkerst uit zak, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor zwarte bonen uit blik. Dit is net zo gezond. Zelf koop ik ze altijd kant-en-klaar, maar je kunt ze ook zelf eerst koken. Dan moet je wel wat meer geduld hebben.

Zwarte bonen zitten vol vezels, antioxidanten en eiwitten. Zwarte bonen behoren tot de peulvruchten. Peulvruchten passen goed bij een gezond dieet en kan je het beste minimaal 1 keer per week eten.

Recept voor lunchsalade met zwarte bonen en geitenkaas

Als je op zoek bent naar een simpel, maar smaakvolle, lunchsalade, dan is dit recept wat voor jou. De zwarte bonen zitten boordevol vezels en, in combinatie met de avocado, heb je na dit gerecht geen trek meer. Met deze lunchsalade kan je weer uren vooruit.

lunchsalade met zwarte bonen en geitenkaas

Lunchsalade met zwarte bonen en geitenkaas

Een heerlijke glutenvrije lunchsalade die binnen 10 minuten op tafel staat! Grote kans dat als je deze salade 1 keer hebt gegeten, je hem daarna niet meer vergeet!
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Lunch
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 handje rucola
  • halve zak zwarte bonen
  • kwart komkommer
  • halve tomaat
  • halve avocado
  • halve gerijpte geitenkaas

Dressing

  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Pak voor elke persoon een bord of schaal voor de salade en leg hier een handje rucola op. Verdeel hier de zwarte bonen over. 
  • Snijd de komkommer, tomaat en avocado in stukjes en verdeel deze over de salade.
  • Meng de dressing en meng dit met de salade. 
  • Verkruimel tot slot de geitenkaas over de salade en klaar is je gezonde lunchsalade!
Trefwoord glutenvrij, vegetarisch

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt?

Bekijk voor meer inspiratie ook deze snelle pasta in tomatensaus of deze gezonde visstoof.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.