Ik ben gek op pasta! Het is een ideale manier om snel iets lekkers op tafel te zetten. Bijna elke week maken wij wel een lekker pastagerecht. Het liefst een recept wat makkelijk en snel is, zodat we dit ook doordeweeks na een lange werkdag kunnen eten. Toen ik laatst deze pasta op tafel zette viel hij zo goed in de smaak, deze moest ik wel met jullie delen!
In dit recept zitten aardig wat calorieën, wat minder handig is als je wilt afvallen. Daarom weeg ik altijd wat minder pasta af, omdat hier nou eenmaal veel calorieën in zitten. Daarnaast zorg ik voor een salade naast de pasta, zodat we ook voldoende groente eten.
Het vlees halen wij trouwens altijd bij de biologische slager op de markt. Veel lekkerder dan het vlees uit de supermarkt en ook nog eens duurzaam. Omdat wij hooguit 2 keer per week vlees eten is het voor ons een bewuste optie om dan voor biologisch (en lekker) vlees te kiezen.
Benodigdheden voor 2 personen
Voor de pasta:
- 120 gram penne
- 30 gram pijnboompitten
- 200 gram gehakt
- basilicum
- 1 bol burrata
- 300 g passata
Voor de salade:
- 100 gram veldsla
- 1/3 komkommer
- handje cherrytomaten
- handje kalamata olijven
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
Bereidingswijze (20 minuten)
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter en laat ze daarna afkoelen op een bord.
Pak de koekenpan er daarna opnieuw bij, verwarm een scheutje olijfolie, en rul het gehakt. Als het gehakt gaar is gooi je er de passaat doorheen en verwarm je de saus.
Maak ondertussen de salade door de komkommer in kleine stukjes te snijden en de cherrytomaten te halveren. Meng alle ingrediënten met elkaar.
Zodra de pasta klaar is giet je deze af en meng je deze door het gehaktmengsel. Gooi hier de basilicum en pijnboompitten doorheen.
Snijd de burrata voorzichtig in stukjes en leg over het pastagerecht.
Serveer direct.
Op zoek naar meer inspiratie voor het avondeten? Bekijk dan ook eens deze gezonde visstoof met groenten.
Geef een reactie