Ben jij begonnen met bloggen en wil je hier graag geld mee verdienen? Bekijk dan deze 3 manieren hoe je als beginnend blogger online geld kan verdienen. Het is namelijk niet waar dat je pas geld kan verdienen met bloggen als je duizenden lezers hebt.

Alhoewel je dus ook als beginner al geld kan verdienen met bloggen, hoop ik niet dat geld verdienen de reden is dat je bent gaan bloggen. Bloggen is hard werken en zeker de eerste jaren zal je verhoudingsgewijs meer tijd in bloggen steken dan dat je er geld mee verdient.

Maar als je bent gaan bloggen vanuit een passie dan is het zeker leuk als je er ook wat geld mee kan verdienen en dat kan met één van deze methodes.

Affiliatemarketing

Als beginnend blogger is affiliatemarketing de beste manier om geld te verdienen. Je krijgt hierbij namelijk een vergoeding (commissie) per verkocht product, lead of klik.

In tegenstelling tot andere manieren van online geld verdienen heb je dus helemaal niet veel bezoekers nodig, maar wel echte fans.

Als jij echt enthousiast bent over een product is de kans groot dat jouw lezers dit ook worden en het product daarom kopen. Op ilsevanelleswijk.nl verdien ik zo vanaf het begin al geld met bloggen.

En een artikel hoeft echt geen tientallen of honderden keren gelezen te worden om hieraan te verdienen. Mijn ervaring is dat hoe enthousiaster en oprechter je bent, hoe groter de kans dat je lezers het product kopen.

Misschien begin je wel met een paar euro per maand aan inkomsten met affiliatemarketing wat al hartstikke leuk is. Als je het goed doet verdien je zo misschien wel uiteindelijk duizenden euro’s per maand.

Verdiep je dus in affiliatemarketing en start zo snel mogelijk met het promoten van producten waar je echt enthousiast over bent.

Bekijk voor meer informatie ook mijn uitleg over de affiliatenetwerken van Linkpizza, Coolblue en Shopsuite.

Eigen producten

Nog een manier om online geld te verdienen als je net bent gaan bloggen is met de verkoop van eigen producten. En je hoeft echt geen webshop vol producten te beginnen als je dit niet wilt, want ook met digitale producten kan je geld verdienen.

Maak bijvoorbeeld een e-book, ontwikkel een online cursus of creëer een eigen challenge. In allerlei branches kan je hier iets mee: van voedingsschema’s, reisgidsen tot een online cursus over het opvoeden van honden. Er is voor iedereen wel iets te verzinnen.

Door hier goede content omheen te maken, bijvoorbeeld meerdere blogs en posts als teaser, is de kans groot dat je geld verdient met de verkoop van je eigen producten.

Zelf heb ik zowel op deze website als op mijn interieurwebsite meerdere digitale producten waar ik maandelijks geld mee verdien.

Hoe meer bezoekers, hoe makkelijker het wordt om hiermee geld te verdienen. Wil je leren hoe je meer bezoekers op je website krijgt? Dan is de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’ misschien wel iets voor jou.

Advertenties

De laatste manier om geld te verdienen als beginnend blogger is met advertenties. Misschien is het je wel opgevallen dat ik meerdere advertenties op de website heb. Dit heb ik zelf ingesteld via Google Adsense, alhoewel er meerdere platforms zijn die deze optie aanbieden.

Hier krijg je, afhankelijk van de advertentie, betaald per view of per klik. Hoe meer bezoekers, hoe meer je hiermee kan verdienen.

Als beginnend blogger is deze optie daarmee misschien iets minder interessant dan affiliatemarketing of de verkoop van eigen producten, maar het is nog steeds een fijne manier om geld te verdienen met bloggen.

online geld verdienen blog beginnen

Met deze 3 manieren kan je geld verdienen met bloggen, ook als je pas net begonnen bent. Ondanks dat ik maar een paar uur per week aan deze website besteedt, verdiende ik hiermee de afgelopen twee jaar al duizenden euro’s.

Ik focus mij hoofdzakelijk op mijn interieurwebsite. Omdat deze website veel meer bezoekers heeft verdien ik, naast deze 3 methodes, ook nog op andere manieren geld met deze website. Bijvoorbeeld via bloggernetwerken waar ik betaald krijg voor het schrijven van een blog. Deze website is mijn fulltime baan en hiermee verdien ik dan ook een modaal inkomen.

Maar ook met deze website ben ik ooit met 0 begonnen. Als beginnend blogger had ik toen graag ook deze informatie geweten, zodat ik veel eerder kon beginnen met geld verdienen met bloggen.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.