Wil jij geld verdienen met bloggen en ben je op zoek naar betaalde blognetwerken? Vandaag wil ik het met je hebben over 3 verschillende blognetwerken: Getfluence, Linkpizza en Hulc. Spoiler alert, waar ik met de één heel tevreden ben heb ik mij bij een ander inmiddels alweer uitgeschreven.

Ik vind het belangrijk om mijn ervaringen te delen, omdat ik deze informatie ook graag als beginnend blogger had willen weten.

Ik verdien een modaal inkomen met bloggen, dus heb inmiddels de nodige ervaring. Het is wel belangrijk om te beseffen dat wat ik hier deel mijn mening is. Niet elke blogger zal het met mij eens zijn.

Nofollow / dofollow en geld verdienen als beginnend blogger

Voor ik inga op de betaalde blognetwerken waarmee je geld kan verdienen met bloggen wil ik het eerst over twee dingen hebben.

Ben jij (beginnend) blogger en wil jij alleen nofollow links plaatsen? Dan is de kans groot dat jij geen opdrachten zal krijgen. Deze bedrijven willen namelijk juist betalen voor een dofollow link, dit is de waarde die jij kan bieden.

Ja, dat mag niet van Google. Maar Google is niet de baas. In de praktijk werken duizenden bedrijven en bloggers op deze manier. Als je een gezond linkprofiel hebt op je website met afwisselend follow en nofollow links dan is de kans klein dat Google hier iets van zal vinden.

Ben jij net begonnen met bloggen? Dan zijn jouw Domain Authority en bezoekersaantallen waarschijnlijk nog niet zo hoog. In de meeste gevallen zal je toch een Domain Authority (DA) van boven de 15 (of beter 20) moeten hebben voor deze betaalde opdrachten.

Op deze website heb ik ook nog een lagere DA en werk ik nog niet op deze manier samen met bedrijven. Toch verdien ik al een leuk bedrag met affiliatemarketing en de verkoop van mijn eigen producten op deze website.

Op mijn interieurwebsite verdien ik een goed inkomen met betaalde blogopdrachten.

De meeste opdrachten die ik doe gaan overigens niet via blognetwerken, maar ik word rechtstreeks door bedrijven benaderd. Als jij hard aan de kwaliteit van jouw blog werkt gaat dit ook bij jou gebeuren.

Toch haal ik regelmatig ook via blognetwerken opdrachten binnen. Als jij nog niet rechtstreeks gevonden wordt door bedrijven kan je je dus hier alvast inschrijven.

Getfluence: betaald internationaal blognetwerk

Getfluence is een internationaal blognetwerk waarvoor ik al verschillende betaalde opdrachten heb gedaan. Het fijne aan dit bureau is dat je niet hoeft te pitchen en dat bedrijven jou benaderen.

Ook is alles geautomatiseerd, waardoor een samenwerking heel makkelijk gaat.

Het belangrijkste voordeel: in tegenstelling tot de meeste blognetwerken krijg je hier goed betaalt voor je opdrachten. Natuurlijk zal een bedrijf proberen te onderhandelen over je prijs (dit lijkt helaas de standaard bij blognetwerken).

Ik heb tot nu toe elke keer aangegeven dat mijn tarief niet onderhandelbaar is en elke opdrachtgever is akkoord gegaan.

Getfluence is een echte aanrader dus! Je kunt je hier aanmelden.

Linkpizza: marktplaats en affiliatenetwerk

Via Linkpizza kan je zowel pitchen op opdrachten op de marktplaats als geld verdienen met affiliatemarketing.

Een fijn voordeel van Linkpizza is dat DA in tegenstelling tot andere partijen niet altijd van doorslag is, maar dat er ook gekeken wordt naar je bezoekersaantallen.

In het verleden heb ik meerdere leuke samenwerkingen via Linkpizza opgezet. Echter vind ik dit bureau de laatste tijd achteruit gegaan. Ik haal er eigenlijk nooit meer leuke opdrachten uit.

Dit komt omdat je moet pitchen voor een opdracht. De opdrachtgever kiest hieruit de beste match, maar helaas is prijs in de meeste gevallen het belangrijkste criterium. En er zijn veel bloggers die zichzelf te goedkoop weggeven.

Aangezien ik heel goed weet wat ik waard ben en genoeg opdrachten binnenhaal op andere manieren lijkt Linkpizza voor mij persoonlijk een beetje passe. Echt jammer, want in het verleden heb ik hier hele leuke samenwerkingen gedaan.

Hulc: voor een dubbeltje op rij één

Ik was bloggersnetwerk Hulc eigenlijk een beetje vergeten tot ik laatst in een Facebookgroep een oproep zag ‘Iedereen al ingeschreven bij Hulc?’

Zelf ben ik hier alweer jaren uitgeschreven, omdat opdrachtgevers voor een dubbeltje op rij één willen zitten. De voorwaarden en tarieven zijn hier naar mijn mening niet reeël.

In de Facebookgroep reageerde een grote meerderheid hetzelfde: te lage tarieven, nog nooit een opdracht gehad en zonde van de tijd.

Toch was er ook een groep die wel graag via dit platform werkte. Zoveel bloggers, zoveel meningen. Toch roept dit bij mij de vraag op of deze bloggers zichzelf niet veel te goedkoop in de markt zetten. Maar ieder zijn ding.

Ik krijg een goede vergoeding voor mijn samenwerkingen en zolang de vergoedingen op Hulc zo laag blijven is dit niet mijn ding.

betaalde blognetwerken en marktplaatsen review

Dit zijn mijn ervaringen en je leest al tussen de regels door dat niet iedereen het hetzelfde ervaart. Je zult zelf moeten leren en kijken wat wel voor jou werkt.

Getfluence is dus mijn favoriete platform van deze drie, maar het liefst werk ik rechtstreeks met bedrijven samen.

Word jij nog niet benaderd door bedrijven? In mijn ervaring willen beginnende bloggers veel te snel. Zorg eerst eens voor een goede basis en veel bezoekers en dan komen die opdrachtgevers vanzelf wel.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.