Wil jij ook geld verdienen met bloggen? Maar wil dat maar niet lukken? Grote kans dat jij één of meerdere van de punten uit deze blog nog niet goed toepast. Ga dus aan de slag met deze punten en grote kans dat jij geld kan gaan verdienen met bloggen!

Tips om geld te verdienen met bloggen

1. Eigen domeinnaam

Soms kom ik een blog tegen zonder eigen domeinnaam. Bijvoorbeeld mijnsite.wordpress.com of mijnsite.blogspot.com. Niet alleen kom je met zo’n domeinnaam niet heel serieus over, ook loop je waarschijnlijk opdrachten mis.

Het ziet er namelijk niet zo professioneel uit als je geen eigen domeinnaam hebt. Zeker als je bedenkt dat het je maar een paar tientjes per jaar kost om een eigen domeinnaam aan te schaffen. Het zou niet de eerste keer zijn dat klanten afhaken omdat iemand geen eigen domeinnaam heeft en daarmee minder betrouwbaar en professioneel overkomt.

2. Layout website

Als ik een website voor het eerst bezoek kijk ik eerst naar de layout van de website. Pas daarna kijk ik naar de tekst op de website. Ziet de layout er oubollig, saai of chaotisch uit? Dan is de kans groot dat ik niet verder kijk op de website.

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor mij. Ook opdrachtgevers zullen de layout van de website meenemen in het besluit of ze willen samenwerken met jou of niet. En je website hoeft er echt niet super professioneel en creatief uit te zien, maar vergeet er niet een beetje aandacht aan te besteden.

3. Regelmatig bloggen

Als (beginnend) blogger is het belangrijk dat je regelmatig blogt. Omdat je nog weinig blogs hebt zal je waarschijnlijk ook nog weinig bezoekers hebben. En hoe meer bezoekers je hebt, hoe groter de kans wordt dat jij geld kan gaan verdienen met bloggen.

Daarom is het in het begin belangrijk om regelmatig te bloggen. Zo creëer je mooie content voor je bezoekers. Als je deze content ook op de juiste manier promoot zal dit alleen maar meer bezoekers aantrekken.

4. Ken je eigen waarde

Dit is ook iets wat ik heel vaak tegenkom. Bloggers die wel geld met hun blog willen en kunnen verdienen, maar het niet doen. Je bezoekersaantallen zijn goed genoeg, de waarde van je pagina is dik in orde en toch zeg je tegen elke opdracht in ruil voor een product of een paar tientjes ja. Omdat de opdrachtgever zegt dat je niet meer waard bent en jij niet beter weet.

De opdrachtgever wil zoveel mogelijk blogs voor zo min mogelijk geld hebben, dus gaat jou echt niet vertellen wat jij echt waard bent. Zelf krijg ik ook regelmatig te horen dat een opdrachtgever mij te duur vind. Dat vind ik helemaal niet erg, want zo blijven alleen de opdrachtgevers over die mij naar waarde willen betalen. V

ind jij het lastig te bepalen wat je waard bent? In het e-book ‘hoe bereken ik mijn tarief voor Instagram of een blog?’ leg ik je uit hoe je je eigen tarief kan berekenen.

5. Weet over welke onderwerpen je moet bloggen

Mensen bezoeken jouw website om interessante informatie te lezen en inspiratie op te doen. Dat kan op allerlei verschillende manieren, maar het belangrijkste is dat jij met jouw blogs iets interessants te bieden hebt waarvoor ze graag jouw site nog eens bezoeken.

Blog jij alleen maar over dingen die jou bezig houden, en is jouw bezoeker daar niet in geïnteresseerd? Grote kans dat ze dan niet meer terugkomen. Daarom is het belangrijk om na te gaan over welke onderwerpen jouw bezoeker graag wil lezen.

Ga maar eens met deze tips aan de slag en, ook niet onbelangrijk, heb geduld en blijf mooie content maken.

Liefs,

Ilse

dit is waarom jij geen geld verdient met bloggen, ga aan de slag met deze tips en start met geld verdienen #blogger

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.