Wil jij geld verdienen met je blog? In dit artikel vertel ik je meer over de mogelijkheden om geld te verdienen met het affiliate programma van Coolbue. Dit is namelijk een mooie kans om passief inkomen te verdienen.

Al eerder deelde ik de mogelijkheid hoe je met affiliatelinks geld kan verdienen en deze keer vertel ik graag meer over het affiliateprogramma van Coolbue. Ook heb ik een aantal tips per niche hoe je met je blog via Coolblue geld kan verdienen.

Wil je je direct aanmelden voor het affiliateprogramma van Coolblue? Dat kan via deze aanmeldlink. Als je mij naam (Ilse) in het veld beschrijving onder het kopje websitegegevens vermeld ontvang ik van Coolblue een vergoeding van 5 euro per aanmelding. Op deze manier kan ik gratis tips met jullie blijven delen en hebben wij er allebei iets aan!

Waarom promoten via een affiliatevergoeding?

Ik heb het geluk dat ik regelmatig een samenwerking met Coolblue mag doen. Coolblue werkt, net als steeds meer andere bedrijven, met een relatief vaste groep bloggers en influencers die hun producten promoten.

Zo nu en dan krijg ik teleurgestelde berichten van andere bloggers die aangeven ook graag met Coolblue te willen samenwerken, maar niet geselecteerd worden. Ook ik word weleens voor campagnes van merken en bedrijven afgewezen die ik graag zou willen promoten.

Ik kies er dan voor om deze merken via een affiliatelink te promoten. Ik ben namelijk nog steeds enthousiast over deze producten, ondanks dat ik niet voor een samenwerking geselecteerd ben. En op deze manier kan ik er nog geld aan verdienen ook. En dit kan jij ook doen met de producten van Coolblue!

Tot een jaar geleden deed ik nauwelijks iets met affiliatelinks en verdiende ik hooguit een tientje per maand op deze manier. Maar sinds een jaar maak ik serieus werk van promotie via affiliatelinks op mijn website InteriorTwin.com en verdien ik hiermee inmiddels tussen de 400 en 1100 euro per maand.

En dat kan jij ook. Het affiliateprogramma van Coolblue biedt hierbij mooie kansen, omdat de vergoeding per verkoop heel interessant is. Eén van mijn doelen voor 2021 is dan ook om serieus werk te gaan maken van het affiliateprogramma van Coolblue.

Welke producten van Coolblue kan ik promoten?

Het mooie aan promotie via affiliatelinks is dat jij heel veel vrijheid hebt. Je kunt zelf kiezen welke producten je promoot en je bent bijvoorbeeld niet verplicht dit te delen op je feed op Instagram.

De keuze hoe je een promotie insteekt is helemaal aan jou en zelf vind ik die vrijheid heel fijn, omdat ik daar heel creatief van word.

Je kunt bijvoorbeeld een review schrijven over een product wat je graag gebruikt, een overzicht van producten die je veel gebruikt, een vergelijking tussen product A en B of een favoriete lijstje met de beste producten uit een bepaalde categorie.

Op InteriorTwin.com schrijf ik vooral over interieur en huishouden. Ik schrijf regelmatig over schoonmaaktips en verwijs dan in het artikel naar bijvoorbeeld een stofzuiger, stoomreiniger of wasmachine die ik gebruik. Ook heb ik vergelijkingslijstjes over prullenbakken, airco’s en meer huishoudelijke apparaten op mijn site.

Maar je kunt ook denken aan onderwerpen over smart verlichting, televisies en andere apparaten in huis. In 2021 wil ik nog veel meer van dit soort blogs gaan schrijven.

Ook voor ilsevanelleswijk.nl wil ik in 2021 meer affiliateblogs gaan schrijven. Ook voor zakelijke blogs zijn er voldoende onderwerpen op de website van Coolblue om over te schrijven. Bijvoorbeeld over welke fototoestellen, beeldschermen en andere apparatuur ik gebruik. Ik kan hierbij vergelijkingslijstjes maken, een overzicht met beste apparaten of een uitgebreide review schrijven.

Nog meer blogideeën voor Coolblue per branche

 • Reisblogs: draadloze speakers voor op vakantie, een review over een drone of camera, een review over welke backpack je gebruikt, enz.
 • Beautyblog: welke producten, zoals stijltang en föhn gebruik je zelf? Schrijf hier een persoonlijke blog over, maar je kan bijvoorbeeld ook een uitgebreide review schrijven. Grote kans dat je volgers ook graag foto’s met de mobiel maken, dus hier liggen ook kansen. Denk bijvoorbeeld ook aan accessoires voor op je mobiel om betere foto’s te maken.
 • Gezondheid: wat is je favoriete smartwatch? Welke blender gebruik jij voor het bereiden van je smoothies? Een overzicht van beste fitnessapparaten, buiktrainers enz.
 • Food: welke producten gebruik jij in de keuken? Schrijf een review over je favoriete pannen, staafmixer, oven enz. Maak een vergelijking tussen welke producten van een categorie je uit kan kiezen en vertel ook vooral waarom jij uiteindelijk voor een bepaald merk hebt gekozen.
 • Technologie: als jij graag over technologie schrijft dan zit je bij Coolblue helemaal goed, want dan kan je over bijna alles schrijven. Dan is vooral de uitdaging om op zoek te gaan naar onderwerpen waar nog weinig concurrentie op is en naar onderwerpen waar je persoonlijk ervaring mee hebt. Een stukje persoonlijkheid in de blog helpt echt om mensen sneller tot een aankoop over te laten gaan.
 • Mama / lifestyle bloggers: als het goed is heb je in de eerder genoemde branches al genoeg ideeën gezien, want grote kans dat jij over meerdere van deze onderwerpen schrijft. Probeer vooral voordeel te halen uit een persoonlijke blog en focus op onderwerpen waar je zelf ervaring mee hebt of op producten van Coolblue waar nog weinig concurrentie op is.

Je hoeft maar het navigatiemenu op de website van Coolblue te bekijken en je ziet allerlei ideeën welke onderwerpen en producten passen bij jouw blog.

Twijfel je nog? Het affiliateteam van Coolblue denkt graag met je mee en kan je vertellen op welke onderwerpen nog weinig concurrentie is en waar dus de meeste kansen liggen.

Wat zijn de voordelen van het affiliate programma van Coolblue?

Hopelijk ben je ook enthousiast over de vele mogelijkheden die het affiliate programma van Coolblue heeft. Ik zie zelf nog heel veel kansen om passief inkomen te verdienen voor mijn websites en heb al wat leuke ideeën op de planning staan.

Dit zijn alle voordelen van Coolblue affiliate op een rij:

10 voordelen Coolblue Affiliate programma

 1. Je verdient het hele jaar door geld, want je bent niet afhankelijk van campagnes.
 2. Je kunt ieder Coolblue-product promoten. Bijvoorbeeld die koptelefoon waar je elke week vragen over krijgt.
 3. Je ontvangt commissie voor elk aandeel dat je hebt in de klantreis. Dus niet alleen voor een last-click. Koopt een klant wat bij Coolblue en heb jij hieraan bijgedragen? Dan krijg je een vergoeding.
 4. Je commissie kan oplopen tot wel 8%.
 5. Je wordt wekelijks uitbetaald.
 6. Omdat je jouw affiliate-links direct via Coolblue plaatst, hoef je geen commissie af te staan aan een ander.
 7. Je kunt promoten op deze socials: blog, Instagram, YouTube, Pinterest, TikTok enTwitch.
 8. Je maakt gemakkelijk links aan met de Chrome-plugin.
 9. Door de cookie termijn van 56 dagen kan je beloond worden voor kliks van bijna 2 maanden terug.
 10. Coolblue’s Affiliate specialisten staan altijd voor je klaar

Vergeet je niet aan te melden voor het affiliateprogramma van Coolblue. Dat kan via deze aanmeldlink. Vergeet niet om Ilse in het veld beschrijving bij websitegegevens te vermelden, zo kan ik in de toekomst deze gratis tips met jullie blijven delen.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.