Regelmatig krijg ik vragen over hoe ik geld verdien met mijn blog. Sinds een paar maanden gebruik ik het affiliate programma Shopsuite om online extra geld te verdienen op mijn blog. Op de foto zie je hoe dit er op mijn interieurblog uit ziet.

Al snel kreeg ik vragen van jullie wat Shopsuite is en hoe het werkt. Na een paar maanden testen deel ik graag mijn ervaringen met Shopsuite.

Aanmelden bij Shopsuite kan al vanaf 1.000 bezoekers per maand. Als je bij je aanmelding aangeeft dat je via Ilse komt* en de eerste maand minimaal 25 kliks genereert dan wordt er 5 euro extra tegoed aan je saldo toegevoegd. En die 25 kliks heb je heel snel!

*Dit kan je aangeven in een bericht aan Shopsuite of laat mij weten dat je je hebt aangemeld, dan geef ik het door! Op het aanmeldformulier staat nu nog minimaal 100.000 bezoekers als aanmeldcriterium vermeld, maar dit mag je negeren en dit wordt binnenkort aangepast.

Update augustus 2021: inmiddels heb ik besloten om Shopsuite te verwijderen van mijn website. In eerste instantie waren de resultaten positief, maar al snel werden deze negatief.

De opbrengsten waren een stuk lager dan van te voren verwacht. Daarnaast stopten er continue adverteerders, waardoor het veel tijd kost de widgets elke keer aan te passen. Het aanbod werd er niet beter op en het kost veel tijd dit bij te houden. Daarnaast werkt het script van Shopsuite enigszins vertragend op de website, wat gezien de geringe opbrengsten niet de moeite waard is.

Ook duurt uitbetaling erg lang. Nu in augustus wacht ik nog steeds op een uitbetaling van een deel van de inkomsten uit maart (!). De communicatie vanuit Shopsuite hierover is zeer gebrekkig. Kortom, genoeg redenen om met Shopsuite te stoppen.

Wat is Shopsuite?

Shopsuite is een affiliateprogramma waarmee je mooie producten aan je blog kan toevoegen door middel van een widget. Bij Shopsuite krijg je per klik een vergoeding en dit is een belangrijk verschil met veel andere affiliateprogramma’s waar je pas een vergoeding krijgt als er iets verkocht is.

Nog een groot verschil met andere affiliateprogramma’s en meteen ook het belangrijkste voordeel van Shopsuite is dat links mooi worden weergegeven in een grid of carrousel. Bijvoorbeeld een lijstje met favoriete producten of een lijstje met relevante producten bij een blogartikel.

Zo heb ik op mijn interieursite bijvoorbeeld een overzicht van handige producten in de tuin in een grid in blogposts staan en onder elk artikel een overzicht van mijn favoriete producten in een carrousel (zie de uitgelichte foto van dit artikel voor een voorbeeld).

shopsuite overzicht
Voorbeeld grid in Shopsuite

Een foto van het product, de winkel en de prijs van het product worden hierbij weergegeven. Hierdoor worden mensen snel verleidt om op een afbeelding te klikken.

Niet alleen ziet dit er mooi uit en is dit een leuke aanwinst voor je site, ook krijg je een vergoeding per klik. Voor de HEMA krijg je bijvoorbeeld 10 cent per klik en dit kan oplopen bij winkels als fonQ tot 14 cent per klik. Zo kan je mooi wat extra geld verdienen voor je blog. Je zult zien dat mensen graag doorklikken op deze widget en dat je zo snel een extra inkomen verdient.

Er zijn diverse adverteerders uit allerlei verschillende branches bij Shopsuite aangesloten. Van bijvoorbeeld de Bijenkorf, Vakantieveilingen, Decathlon tot Hunkemöller: voor elke blogger zit er wel een interessante partij bij.

Voordelen Shopsuite

Na een paar maanden getest te hebben deel ik graag een review van Shopsuite. Dit zijn de voordelen van dit affiliate programma:

 • Je kunt je al vanaf 1.000 bezoekers per maand aanmelden. Ook voor kleinere bloggers is Shopsuite daarmee ideaal om geld te verdienen met bloggen.
 • De medewerkers van Shopsuite zijn erg behulpzaam en enthousiast. Je krijgt snel antwoord op je vragen en ze denken goed met je mee. Zo kan je Shopsuite optimaal inzetten voor je site.
 • Je hoeft geen zware plugin te installeren op je website en kan vanuit het programma van Shopsuite script instellen op je blog. Dit is overigens heel makkelijk en kom je er toch niet uit dan helpen de medewerkers van Shopsuite je graag.
 • Het programma van Shopsuite ziet er visueel erg mooi uit en is daarmee een mooie aanwinst voor je blog.
 • De website van Shopsuite is gebruiksvriendelijk. Het is makkelijk vanuit het programma om nieuwe producten van diverse adverteerders aan je widgets toe te voegen.
 • Bij veel affiliate programma’s krijg je pas een vergoeding als er echt iets besteld wordt, bij Shopsuite krijg je een vergoeding per klik. Zo verdien je aan elke klik gegarandeerd iets.
 • Je hoeft niet eerst per adverteerder goedgekeurd te worden en kan meteen beginnen met het promoten van alle winkels en merken aangesloten bij Shopsuite. Bij de meeste affiliateprogramma’s moet je per adverteerder toestemming vragen om toegelaten te worden. Het scheelt veel tijd dat dit bij Shopsuite niet hoeft.
 • Je kunt de links ook in je nieuwsbrief en social media als Facebook en Instagram delen. Zo krijg je niet alleen op je blog, maar ook op je andere kanalen betaald per klik.

Nadelen Shopsuite

Shopsuite is recent van eigenaar veranderd en het nieuwe team is super enthousiast om Shopsuite beter in de markt te zetten. Ze hebben aan mij aangegeven dat ze de komende maanden hard aan het programma werken om deze nog beter te maken.

Toch zijn er nog wat verbeterpunten voor Shopsuite:

 • Het aanbod van (woon)winkels aangesloten bij Shopsuite is nog wat beperkt t.ov. affiliateprogramma’s waarbij je per sale betaald krijgt.
 • Lang niet alle producten van de winkels die wel bij Shopsuite zijn aangesloten kunnen in de widget worden toegevoegd. Daardoor vind ik de extensie in Google Chrome om direct vanaf de website van de adverteerder producten aan je widgets toe te voegen niet zo handig. Als je producten via de website van Shopsuite selecteert weet je wel zeker dat deze toegevoegd kunnen worden.
 • Links die in de nieuwsbrief en op social media gedeeld worden zie je nu nog niet terug in je statistieken. Hier wordt wel door het team aan gewerkt, dus hopelijk is dit snel opgelost.
 • Je krijgt een vast bedrag per klik. Dit is een voordeel (je weet zeker dat je voor elke klik een vergoeding krijgt), maar kan ook een nadeel zijn als je veel sales op een artikel hebt. Denk dus zelf kritisch na waar je deze widget bij plaatst. Bij inspiratieartikelen is Shopsuite een hele mooie aanvulling, maar in specifieke gevallen kan je beter affiliatelinks waar je aan de hand van sales wordt betaald gebruiken.

Shopsuite: aanrader of niet?

Ik vind Shopsuite een mooie aanvulling voor de blog. Het ziet er mooi uit, is gebruiksvriendelijk en je kunt op een makkelijke manier extra geld verdienen.

De komende tijd wil ik het gebruik van Shopsuite nog verder optimaliseren om te kijken of ik er nog meer uit kan halen en ook voor ilsevanelleswijk.nl gaan inzetten.

Wil jij je ook aanmelden voor Shopsuite? Vergeet dan niet om aan te geven dat je via Ilse komt en als je de eerste maand minimaal 25 kliks genereert wordt er 5 euro extra saldo toegevoegd.

Shopsuite is dus een leuk verdienmodel, maar focus vooral niet alleen op dit programma. Zelf heb ik meerdere inkomstenbronnen voor de blog en met alles bij elkaar verdien ik een goed inkomen. Juist door te spreiden op meerdere verdienmodellen kan ik hiervan leven.

Dat wil ik jou dan ook aanraden: Shopsuite is leuk voor erbij, maar zou nooit je enige verdienmodel moeten zijn.

Gebruik jij dit programma al?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.