Een tijdje geleden plaatste ik een oproep op Instagram waar mijn volgende tip van de week op Instagram Stories over zou moeten gaan. Eén van de vragen die aan mij gesteld werd is hoe ik aan mijn opdrachten voor mijn interieurblog InteriorTwin kom. En alhoewel ik deze tip al op Instagram heb gedeeld kan ik mij voorstellen dat niet iedereen deze gezien heeft.

Omdat ik deze vraag te leuk vind deel ik hem daarom ook hier graag met jullie. Misschien kan je je nog wel herinneren dat ik al eerder deelde hoeveel geld je kan verdienen als blogger, maar mocht je dat gemist hebben dan kan je dit natuurlijk even teruglezen.

In deze blog ga ik in hoe ik als fulltime blogger aan opdrachten kom en mijn geld verdien met bloggen.

Dit is hoe ik NIET aan mijn opdrachten kom

Voor ik jullie vertel hoe ik aan mijn opdrachten kom wil ik eerst delen hoe ik niet aan mijn opdrachten kom. Veel mensen denken namelijk dat ik bedrijven zelf benader voor samenwerkingen. Dit doe ik eigenlijk (bijna) nooit, tenzij een bedrijf mij al ooit eerder zelf benaderd heeft.

Bedrijven zelf benaderen vind ik zonde van mijn tijd. Je hebt namelijk grote kans dat deze bedrijven niet bekend zijn met samenwerkingen met bloggers. Ze zullen hier dan ook meestal geen budget voor over hebben.

Of bedrijven zijn er wel bekend mee, maar ontvangen zoveel mails met de vraag om gratis producten (vaak van kleine bloggers die nauwelijks bereik hebben) dat ze er helemaal gek van worden. Dit is ook waarom bloggers / influencers regelmatig negatief in het nieuws komen. Omdat ze om elke kleine ‘gunst’ bedrijven benaderen. Als het je al lukt een samenwerking met een bedrijf te regelen, zal dit meestal om een gratis product gaan.

Tenzij je natuurlijk super goede commerciele skills hebt, maar mijn talenten liggen ergens anders. Als je net als ik fulltime met je blog aan de slag wilt, dan kan je natuurlijk niet van gratis producten leven. Ik vind dit dus zonde van mijn tijd en energie en benader daarom zelf geen bedrijven.

Samenwerkingen via bureaus

Ongeveer 10 % van mijn samenwerkingen gaat via influencer bureaus of blogger bureaus. Dit zijn bureaus waar ik mij heb ingeschreven, zoals TIM en Influentials, en waar vooral naar het bereik op Instagram of bezoekers op mijn website gekeken wordt. Bereik is voor deze bedrijven dus één van de belangrijkste tools.

En zoals je in deze blog hebt kunnen lezen hoef je echt geen 10.000 volgers te hebben om online geld te kunnen verdienen. Met een paar duizend volgers kan jouw bereik met 1 foto namelijk net zo groot zijn als iemand die 10.000 volgers heeft. Dus als een bedrijf jou benaderd voor een samenwerking laat dan vooral zien hoe vaak een foto of blog van jou bekeken wordt, zodat je online geld kan gaan verdienen.

Ben je trouwens benieuwd hoe je online geld kan verdienen en hoeveel een gesponsorde post waard is? In het e-book ‘hoe bereken ik mijn tarief voor Instagram of voor een blog’ leg ik uit wat je kan vragen voor een samenwerking op je blog of Instagram en waar je allemaal op moet letten bij het bepalen van je tarief. 

Rechtstreekse samenwerkingen

Het overgrote deel van de samenwerking gaat niet via een influencer bureau, maar rechtstreeks. Ik heb namelijk veel tijd in de kwaliteit van mijn website geïnvesteerd.

Mijn interieurblog wordt hierdoor makkelijk online gevonden. Veel bedrijven komen daardoor direct bij mij terecht met een vraag om samen te werken. En vaak gaat het deze bedrijven niet om het aantal bezoekers op mijn website (ook al is dat mooi meegenomen), maar om de kwaliteit van mijn website. I

k krijg steeds meer aanvragen van bedrijven voor dit soort samenwerkingen. Het leuke is dat als een bedrijf mij eenmaal gevonden heeft ze regelmatig weer bij mij terugkomen met nieuwe opdrachten.

Hoe je jouw blog ook zo opzet dat deze online gevonden wordt leg ik je stap voor stap uit in de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’. Ook vertel ik in deze cursus over 3 andere manieren hoe je geld kan verdienen met bloggen, zonder dat je daarbij direct hoeft samen te werken met bedrijven.

Natuurlijk draait mijn blog niet alleen om samenwerkingen, ik wil vooral inspiratie bieden. Ook Sabine kiest ervoor om weinig samenwerkingen aan te gaan en verdient toch geld met haar blog.

Is er nog iets wat je graag wilt weten over hoe ik aan mijn opdrachten kom? Laat het mij dan weten in de reacties.

Liefs,

Ilse

hoe ik als blogger aan mijn opdrachten kom

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.