Wl jij geld verdienen met bloggen? Eén van de manieren om dit te doen als (beginnend) blogger, is om gebruik te maken van affiliatelinks. Een populair affiliatenetwerk hiervoor is Linkpizza.

Maar is Linkpizza echt zo handig voor affiliatelinks? En wat zijn de voor- en nadelen van affiliateinkomsten via Linkpizza? In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

Om gebruik te maken van het affiliatelinks moet je je overigens wel eerst aanmelden bij Linkpizza, hier kan je je aanmelden.

Wat is affiliatemarketing?

Misschien heb je nog nooit van affiliatemarketing gehoord en heb je geen idee wat dit is. Als blogger kan je geld verdienen met affiliatemarketing door producten te promoten. Als iemand via een link op jouw site een product bij de adverteerder koopt krijg jij een percentage, een commissie, over het verkochte product.

Dit krijg je door een speciale link aan te maken waardoor de adverteerder kan zien dat de klant via jouw website op de site is uitgekomen. Je kunt niet zelf zomaar een link aanmaken, maar dit gaat via affiliatenetwerken die hiervoor speciale systemen hebben ontwikkeld en direct contact hebben met verschillende adverteerders. Onder andere via Linkpizza kan je zo’n speciale link aanmaken.

Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij affiliatemarketing, hierover leg ik meer uit in de online cursus bloggen.

Voordelen van affiliatelinks via Linkpizza

Het aanmaken van je affiliatelink via Linkpizza heeft een aantal voordelen.

geld verdienen linkpizza affiliate

Een belangrijk voordeel is dat ook als kleine blogger je je kan aanmelden voor het affiliateprogramma van Linkpizza. Waar bij veel andere netwerken je vaak meer bezoekers moet hebben (en soms zelfs moet betalen voor aanmelding) geldt deze voorwaarde bij Linkpizza niet.

Daarnaast zijn bij Linkpizza verreweg de meeste bedrijven aangesloten. Dit komt omdat Linkpizza een soort overkoepelend netwerk is van meerdere affiliatenetwerken. Het is heel fijn dat je niet hoeft uit te zoeken waar een adverteerder is aangesloten en je je bij dit programma moet aanmelden (als je al toegelaten wordt). Dit scheelt een hoop tijd bij het schrijven van je blogs.

Linkpizza heeft een handige plugin ontwikkeld waarbij links in jouw blogartikelen automatisch worden omgezet naar affiliatelinks. Dit bespaard je enorm veel tijd: je hoeft niet uit te zoeken bij welk netwerk een adverteerder is aangesloten en hier zelf een link aan te maken, dit gebeurd automatisch voor je.

Die plugin is ook heel erg fijn voor als je een keer vergeet een affiliatelink in een blogartikel toe te voegen en er een gewone link neerzet. Linkpizza maakt hier dan namelijk automatisch een affiliatelink van.

Zelf vergeet ik nog weleens van een bepaalde link een affiliatelink te maken. Als ik de plugin van Linkpizza niet geïnstalleerd zou hebben zou ik hierdoor inkomsten mislopen. Maar gelukkig wordt de link automatisch aangepast naar een affiliatelink en loop ik hierdoor nauwelijks inkomsten mis.

Als een adverteerder stopt met affiliatemarketing, of simpelweg het product verwijderd, past Linkpizza automatisch de link aan. Zo voorkom je dode links op je website en hoef je dit niet zelf te controleren.

Zoals je ziet heeft het affiliateprogramma van Linkpizza veel voordelen. Toch zijn er ook een aantal nadelen, waardoor ik zelf maar beperkt gebruik maak van het affiliatenetwerk.

Maar als je net begint met bloggen of affiliate marketing raad ik je zeker aan om gebruik te maken van het affiliatenetwerk bij Linkpizza, omdat dit een hele fijne manier is om kennis te maken met affiliateinkomsten.

Nadelen van het affiliateprogramma bij Linkpizza

Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan het affiliateprogramma van Linkpizza.

Linkpizza is eigenlijk een verzameling van meerdere affiliatenetwerken. Grote partijen als Bol.com, Daisycon en Awin zijn bij Linkpizza aangesloten.

Wat er eigenlijk gebeurd is dat Linkpizza een stukje commissie inhoudt door dit te faciliteren. Ik geloof dat dit 30 % van je affiliateinkomsten is, maar ik kan de informatie niet exact terugvinden.

Stel je sluit je direct aan bij het affiliatenetwerk van bol.com en verdient 100 euro affiliateinkomsten. Je moet dan wel zelf de linkjes aanmaken, maar als je dit vaak gebruikt weet je wel hoe het werkt en kost dit niet heel veel tijd.

Maar misschien werk je wel liever via Linkpizza, omdat de plugin automatisch links naar een affiliatelink omzet of omdat je site nog niet groot genoeg is om je rechtstreeks bij een andere partij aan te sluiten. In plaats van 100 euro affiliateinkomsten krijg je nu 70 euro uitbetaald, omdat Linkpizza 30 euro inhoudt.

Dit is voor mij de belangrijkste reden om beperkt gebruik te maken van het affiliatesysteem van Linkpizza. Op dit moment verdien ik zo’n 600 euro per maand aan affiliateinkomsten. Moet je nagaan wat daar van overblijft als ik de links via Linkpizza zou aanmaken!

Sommige bloggers kiezen ervoor om als een affiliatelink via Linkpizza goed loopt deze later alsnog om te zetten naar een eigen affiliatelink. Zelf haal ik echter de eerste dagen na publicatie vaak al goede resultaten met affiliate en vind ik het zonde om op deze manier geld mis te lopen.

Daarnaast vind ik nog een nadeel dat de uitbetaling van affiliateinkomsten bij Linkpizza trager verloopt. Het affiliatenetwerk betaald eerst aan Linkpizza uit en pas bij het eerstvolgende betaalmoment betaald Linkpizza aan jou uit. Het kan hierdoor zomaar een maand langer duren voor je je inkomsten ontvangt, dan wanneer het affiliatenetwerk rechtstreeks aan jou betaald. Linkpizza kan je het best zien als een tussenpersoon die het werken makkelijker maakt, maar wel geld kost en waardoor het allemaal wat langer duurt.

Nog een klein minpunt van de plugin van Linkpizza is dat je de plugin per blogpost uit moet zetten als je juist wilt dat de link niet omgezet wordt naar een affiliatelink, bijvoorbeeld bij een followlink. Dit vind ik echter maar een klein nadeel en het voordeel, dat een link automatisch een affiliatelink wordt mocht je dit een keer vergeten waardoor je geen inkomsten misloopt, vind ik veel belangrijker.

Conclusie

Ik vind het affiliateprogramma van Linkpizza echt ideaal voor beginnende bloggers en om tijd te besparen. Ik raad het dan ook zeker aan als je wilt beginnen met affiliatemarketing.

Ben je al iets meer ervaren? Dan zou ik je zeker aanraden om links direct bij andere affiliatenetwerken aan te maken. Installeer daarnaast wel de plugin van Linkpizza, zodat je geen inkomsten misloopt mocht je een keer vergeten een affiliatelink aan te maken.

Overigens heeft Linkpizza ook een marktplaats voor blogopdrachten. Hier worden wel minimale eisen aan je bereik gesteld, maar als je al iets verder bent met bloggen kan je hier ook leuke opdrachten uithalen.

Helaas hebben veel opdrachten via Linkpizza een lage vergoeding maar toch haal ik er een aantal keer per jaar een leuke opdracht uit.

Heb jij je al aangemeld bij Linkpizza?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.