Wil jij weten waar je etherische olie voor kunt gebruiken? Al langere tijd gebruik ik etherische oliën in mijn leven voor meer ontspanning en focus. Dankzij het boek Rock your Oils van Hanneke Peeters heb ik nu nog meer manieren ontdekt hoe je etherische oliën kunt toepassen in je leven.

In dit artikel deel ik 9 manieren om etherische oliën toe te passen en vertel ik je meer over het boek Rock your oils.

Dit boek is wat mij betreft een dikke aanrader voor iedereen die meer selfcare routines aan wilt leren en daarbij etherische olie als ondersteuning wilt gebruiken.

Welke etherische olie heb je nodig?

Als je wilt beginnen met het gebruiken van etherische oliën is het lastig waar te beginnen. Er zijn tientallen verschillende etherische olie en ze hebben allemaal een eigen werking. En dan zijn er ook nog eens blends te koop waarbij verschillende oliën gemengd zijn.

Denk daarom goed na waarbij je etherische olie precies wilt toepassen en ga op zoek naar een olie die hierbij ondersteunend werkt.

In het boek Rock your oil worden citroen, lavendel, roos, salie en rozemarijn aangeraden als je wilt beginnen met etherische olie. Toevallig waren citroen en lavendel ook mijn eerste etherische oliën. Je kunt ze voor verschillende routines toepassen en ze zijn zeer toegankelijk in gebruik.

9 manieren om etherische oliën in je leven toe te passen

Je kunt etherische olie op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld met een diffuser, in bad of verdund op je huid. In het boek Rock your Oils vind je hier meer informatie over.

De mogelijkheden om etherische olie als ondersteuning te gebruiken in het dagelijks leven zijn eindeloos. Dit zijn 9 manieren om etherische olie in je leven toe te passen en je welzijn te vergroten:

  1. Gebruik etherische oliën voor een betere nachtrust. Met het juiste gebruik van aromatherapie kom je sneller tot rust en val je eerder in slaap. Ook kan het je helpen dieper te slapen en uitgerust wakker te worden.
  2. Etherische olie kan je gebruiken als je weinig energie hebt en veel prikkels ervaart. De tips in dit hoofdstuk lijken mij zelf erg interessant om toe te passen omdat ik chronisch vermoeid ben. Ik pas zelf hiervoor nog geen etherische olie toe en ben heel benieuwd hoe dit kan bijdragen aan mijn energieniveau.
  3. Je huis zou een veilige en rustige plek moeten zijn. Een opgeruimd huis en frisse lucht zijn hiervoor basisvoorwaarden, maar je kunt op spiritueel vlak meer doen. Door de ruimte te vullen met positieve energie kan je beter aarden. De geur en invloed van etherische olie kan hierbij helpen. Kies per functie van de ruimte een ander type etherische olie. Zo gebruik ik voor de werkplek bijvoorbeeld blends voor focus en concentratie.
  4. Meer zelfliefde in je leven toepassen is lastig, maar o zo belangrijk. Als je dit lastig vind dan kunnen etherische oliën je helpen om liever voor jezelf te zijn. Er zijn een aantal geuren die symbool staan voor liefde en zachtheid. Door deze geuren toe te passen kom je tot rust en breng je de vrouwelijke energie in balans. In het boek Rock your oils staan een aantal handige oefeningen waarbij je met ondersteuning van aromatherapie meer zelfliefde kunt ervaren.
  5. Heb je veel last van PMS- of overgangsklachten? Etherische olie kan helpen bij het verminderen van deze klachten en het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren.
  6. Gebruik etherische olie als ondersteuning tijdens een meditatie. Kies een specifieke olie die je bijvoorbeeld helpt voor een hoger bewustzijn of voor het kalmeren van je hoofd.
  7. Kies etherische oliën passend bij de maan. Elke maanfase heeft een andere energie en steeds meer mensen kiezen ervoor om mee te bewegen met de maan. Een nieuwe maan staat bijvoorbeeld voor een nieuwe begin en bepaalde oliën kunnen je helpen om meer kracht en focus te geven. En als je tijdens een volle maan veel emotie ervaart kan een andere olie je juist weer helpen in balans te komen.
  8. Wil jij een chakra activeren? Gebruik etherische olie dan als ondersteuning.
  9. Met etherische olie kan je een yoga sessie nog intenser beleven. Door de juiste aromatherapie beleef je een sessie nog intenser en kan je meer uit je sessie halen.

In het boek Rock your Oils vind je voor alle 9 de toepassingen van etherische oliën uitgebreide informatie welke etherische olie het beste bij het moment past. Ook staat er informatie wat de beste manier is om de olie op dat moment toe te passen.

Daarnaast zijn er nog meer momenten waarbij je etherische olie in je leven kunt toepassen, bijvoorbeeld tijdens je zwangerschap of bevalling. Ook deze momenten worden in het boek beschreven.

boek over ehterische olie

Per thema staat er ook uitgebreide informatie over rituelen en tips die je kunt uitvoeren om nog beter voor jezelf te zorgen. Als basis wordt hier aromatherapie voor gebruikt, maar de tips gaan nog veel verder dan dit. Gebaseerd op ayurveda vind je handige tips om te werken aan je mentale gezondheid en je welzijn te vergroten.

Review Rock your oils

Het boek Rock your Oils is een aanrader om te lezen als je meer wilt leren over selfcare en hoe etherische olie je hierbij kan ondersteunen.

Wat ik vooral heel interessant vind is om meer te leren over op welke momenten etherische olie je ondersteuningen kunnen bieden en je welzijn kunnen vergroten. Zelf gebruik ik al regelmatig etherische olie, vooral voor een ontspannend bad en om gefocust te kunnen werken.

Omdat ik hiervan al de positieve effecten ervaar wil ik graag een stapje verder en meer leren over het toepassen van etherische olie.

Na het lezen van dit boek heb ik enorm veel inspiratie om mijn selfcare routine nog verder uit te breiden en met de tips uit dit boek aan de slag te gaan. De tips in dit boek zijn enorm praktisch en makkelijk toe te passen. Het boek gaat over veel meer dan alleen etherische olie en de rituelen helpen je op weg om je welzijn te vergroten.

Omdat er zoveel tips in het boek staan is dit teveel om in 1 keer toe te passen. Daarom is het slim om de tips stapje voor stapje door te voeren in je routine.

Het duizelt mij eerlijk gezegd op hoeveel manieren je etherische oliën in je leven toe kunt passen. Tegelijkertijd heb ik enorm veel zin om de routines in het boek uit te proberen en krijg ik er heel veel motivatie door om (nog) beter voor mijzelf te zorgen.

Sommige hoofdstukken, zoals de maanfases en chakra’s, laat ik voor nu even voor wat het is. Niet omdat ik er niet in geloof, maar omdat er nog genoeg stappen zijn waar ik eerst mee aan de slag wil.

Ik begin voor nu met de tips uit de hoofdstukken nachtrust en energie en ben erg benieuwd naar mijn ervaringen.

Gebruik jij al etherische olie? En hoe pas jij dit toe in je leven?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.