I love reading books! Of het nu een boek is waar ik mij een powervrouw door voel of een voorspelbare roman, ik vind het heerlijk om te lezen.

Door de jaren heen heb ik heel wat boeken gelezen. De laatste tijd kies ik vooral voor boeken waar ik energie van krijg.

Of het nu boeken zijn voor ambitieuze vrouwen, boeken hoe ik meer mindfull kan leven of boeken over hoe ik alle ballen in de lucht hou – want dat is heel lastig anno 2020 – ik kan er geen genoeg van krijgen.

Alhoewel ik ervoor kies om chicklits en andere romans tegenwoordig op een e-reader te lezen, lees ik dit soort praktische boeken nog het liefst vanaf papier. Een stukje markeren, even iets teruglezen of mijn favoriete passage omcirkelen kan zo nog steeds.

De hoogste tijd voor een overzicht van mijn favoriete boeken die eigenlijk elke ambitieuze vrouw zou moeten lezen.

beste boeken vrouwen geluk rust ambitie ondernemen

Boeken om alle ballen in de lucht te houden en te besparen

Versimpel je leven – Sjoukje van de Kolk

Dit boek heb ik al jaren in huis – ik heb even gespiekt en de druk die ik heb is uit 2011 – en dit boek heb ik al talloze keren opnieuw gelezen. Gewoon omdat het zo’n fijn en handig boek is!

Gelukkig is het boek nog steeds te koop, want dit is een must read voor alle vrouwen ie geen idee hebben hoe je met een druk leven alles gedaan krijgt en toch nog genoeg tijd hebt voor jezelf.

Een boek vol praktische tips en adviezen hoe je je leven kan versimpelen op het gebied van gezin, huis, relaties, liefde en jezelf geschreven door Sjoukje van Simplifylife.nl.

Nog niet gelezen, maar wel op mijn verlanglijstje:

Boeken over rust, geluk en mindfulness

Happy Life 365 – Kelly Weekers

Dit is het nieuwste boek hier in huis en in dit boek legt Kelly aan de hand van simpele stappen uit hoe je denkwijze bepalend is voor je dagelijkse geluksgevoel.

Het boek staat niet alleen boordevol tips en praktische stappen die je zelf kan zetten om je leven leuker te maken, maar daagt je ook uit aan de hand van opdrachten.

Jij bent een badass – Jen Sincero

Stop met twijfelen en start een fantastisch leven – dat is de kern van dit boek. Geef je financiën, relaties en carrière een boost met de adviezen uit dit boek.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit boek gelezen heb, maar een echte aanrader en grote kans dat ik hem er binnenkort weer eens bijpak!

De kracht van het nu – Eckhart Tolle

Eén van mijn eerste boeken over mindfullness en niet voor niks één van de meest gelezen boeken in dit genre. Een dikke aanrader!

Steeds leuker – Jelle Hermes

Dit boek is geschreven door de oprichten van SoChicken.nl en is je handboek naar een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis.

Dit boek heb ik gekocht als kado voor mijn man, maar staat stiekem ook nog op mijn eigen leeslijst om binnenkort te lezen.

Boeken over ambitie en ondernemen

Ga hosselen – Jeanine Schreurs

Dit was één van de eerste boeken die ik las toen ik besloot voor mijzelf te beginnen. Sommige ondernemers zweren erbij om maar op één ding te focussen, maar voor mij werkt het veel beter om op verschillende manieren mijn inkomen bij elkaar te verdienen.

Dit boek geeft je tips hoe je dit kan doen, hoe je kansen kan grijpen en risico’s kan spreiden. Dit boek is echt een must read voor ondernemende vrouwen!

Babe, you got this – Martje Haverkamp & Emilie Sobels

Een boek vol interviews met inspirerende en succesvolle vrouwelijke ondernemers. Praktische tips en adviezen van deze powervrouwen en na het lezen een shot adrenaline: als ambitieuze vrouw moet je dit boek gewoon gelezen hebben.

Ook leuk om te lezen:

Op mijn verlanglijstje:

Heb jij nog een aanrader welk boek niet in dit overzicht mag ontbreken? Laat het mij weten in de comments. En ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook deze leuke podcasts voor vrouwen.

Liefs,

Ilse

beste boeken ondernemende vrouwen ambitie rust geluk produdctiviteit

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.