Ik heb hier al vaker gedeeld hoe gek ik ben op lezen. De laatste maanden heb ik weer veel mooie romans gelezen. Als ik een goed boek lees kan ik deze in één ruk uitlezen. En als ik het boek uit heb kan ik niet wachten om weer aan een volgend boek te beginnen.

Omdat ik zoveel goede boeken lees lijkt het mij leuk wat vaker met jullie een boekrecensie te delen. Ik trap af met de trilogie De drie dochters van Muna Shehadi.

De drie dochters bestaat uit:

  1. Rosalinds leugen
  2. Eve’s waarheid
  3. Olivia’s geheim

Je kunt de boeken dus ook per stuk lezen (wel bij Rosalinds leugen beginnen!), maar geloof mij als je eenmaal begonnen bent wil je de rest ook lezen.

Samenvatting

Rosalinds leugen

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.

Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?


Eve’s waarheid

Eve Moore is toe aan iets nieuws: ze heeft een vaste maar saaie relatie en een baan die haar geen voldoening meer geeft. Daarnaast sidderen zij en haar zussen nog na van de recente ontdekking dat hun moeder, de beroemde filmster Jillian Croft, nooit zelf kinderen heeft kunnen krijgen.

Dan verschijnt er een nieuwe uitdaging voor architect Eve: ze mag op Washington Island aan de slag met een grote klus, een welkome afwisseling van haar ingedutte bestaan. Ze hoopt zichzelf in haar werk te kunnen verliezen, maar ontdekt al snel onverwachte en gecompliceerde geheimen, waarvan sommige grotere gevolgen hebben dan ze ooit had kunnen voorzien. De waarheid kan haar familie breken of haar hart openen…


Olivia’s geheim

Het leven van Olivia Croft staat op zijn kop. Na weer een vergeefse auditie en het stopzetten van haar tv-show heeft ze haar zinnen gezet op de baby waar ze al zo lang naar verlangt. Maar dan komt ze erachter dat haar echtgenoot Derek de afgelopen jaren niet eerlijk tegen haar is geweest.

Halsoverkop verruilt Olivia Los Angeles voor de kust van Maine, de plek waar ze gelukkige herinneringen heeft – aan haar jeugd en aan haar moeder Jillian.Terwijl Olivia worstelt met het verlies van haar carrière en haar huwelijk, raakt ze bevriend met Duncan, een man met zijn eigen verdriet. Maar voordat Olivia kan dromen over een nieuwe toekomst, moet ze in het reine zien te komen met het verleden…

Mijn recensie

Ik heb alle drie de boeken in één ruk uitgelezen. De drie dochters doet een beetje denken aan de zeven zussen van Lucinda Riley, maar is toch net even anders.

De personages van Rosalind, Eve en Olivia worden goed neergezet in de boeken waardoor je je echt in ze kunt inleven. Er is genoeg drama en mysterie waardoor graag telkens weer wilt weten wat er gaat gebeuren en weer verder wilt lezen.

In de verhaallijnen komen regelmatig verrassende wendingen voor, waardoor de boeken voldoende spannend blijven. Maar het is natuurlijk wel een familieroman, dus naast de drama en geheimen is er genoeg ruimte voor de liefde. De boeken worden gelukkig allesbehalve klef en het draait vooral om de ingewikkelde familierelaties.

Het verhaal zit goed in elkaar en als lezer wordt je echt meegezogen in het boek. Ik wilde steeds graag weten hoe het verder ging met Rosalind, Eve en Olivia. Na het lezen van het boek over Rosalind kon ik bijvoorbeeld niet wachten om direct aan Eve’s boek te beginnen en haar verhaal te lezen.

Alle drie de boeken, en karakters, zijn anders waardoor het niet saai wordt en ik alle drie de delen achter elkaar heb uitgelezen. De schrijfstijl van Muna Shehadi is erg prettig en ik kan niet wachten om meer boeken van deze auteur te lezen.

Heb jij deze boeken ook gelezen? Ik ben benieuwd wat je ervan vind.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.