Ik ben gek op reizen! Op Instagram deel ik weleens foto’s van één van onze reizen en regelmatig krijg ik vragen of ik meer over onze vakantie wil vertellen en nog reistips heb. Dit hou ik altijd een beetje af, want ik ben geen reisblogger en wil op reis ook niet de druk voelen later alles nog online te ‘moeten’ delen.

Maar we maken veel te veel leuke reizen en als ik de foto’s toch al heb, waarom dan niet af en toe een blog hierover delen? Eerder deelde ik nog weleens foto’s van mooie vakantiehuizen op mijn interieurblog, zoals dit leuke vakantiehuisje op Texel.

Alleen wil ik niet alleen foto’s van het huisje zelf delen, maar ook wat er te doen is. En omdat ik dat niet zo goed op mijn interieurblog vind passen, heb ik besloten het op deze persoonlijke blog te delen.

Als we in Nederland in de natuur erop uit gaan nemen we graag ons hondje Jackie mee op vakantie en het is soms best een uitdaging leuke vakantiehuisjes te vinden waar ook de hond welkom is. Gelukkig zijn er steeds meer leuke plekjes te vinden.

In deze blog laat ik jullie onze laatste overnachting in een Tiny House in Drente zien.

Overnachten in een bijzonder Tiny House met de hond

Na een tip van Mirjam Hart over een duurzaam Tiny House waar je ook de hond mag meenemen, stond TinyParks Reeënwissel in Hoogersmilde direct op mijn wishlist om te overnachten.

Op TinyParks vind je 16 Tiny Houses, verscholen tussen de bossen en aan de rand van het natuurpark Drents Friese Wold. De Tinyhouses zijn allemaal sfeervol ingericht, met een kleine zithoek, opklapbare eettafel, keukentje en badkamer. Boven de badkamer en keuken bevind zich een slaapvide voor twee personen. Ook is het mogelijk om onder de zithoek nog 2 bedden uit te schuiven.

Elk huisje heeft voldoende privacy en daarnaast nog een picknicktafel en hangmat of schommel buiten. Wij waren er in hartje winter, dus hebben hier geen gebruik van gemaakt. Maar in de zomer is dit heerlijk.

Daarnaast is er een algemene huiskamer in de buitenlucht. Zelf in de winter – wij waren er eind januari – kan je hier lekker zitten dankzij het haardvuur. Een lekker drankje erbij en genieten maar!

Wij verbleven er 2 nachten en op zaterdag werd er een heerlijk stoofvlees voor alle gasten klaargemaakt. Ondanks dat het hartje winter was, waren nagenoeg alle gasten hierbij aanwezig. Dit gezamenlijk eten in de buitenlucht maakt het een unieke ervaring.

Gelukkig is het dankzij de heaters nog best aangenaam en er liggen ook genoeg warme dekens voor de gasten klaar. Helaas had ik een lichte migraine-aanval, waardoor ik niet maximaal van deze beleving heb kunnen genieten. Toch was het heerlijk om eventjes deel te nemen aan het gezamenlijk eten.

Wat is er te doen in de omgeving van TinyParks Reeënwissel?

Wij verbleven maar 2 dagen in het Tiny House in Drente. En daarnaast was ons hondje mee en was er op dat moment een lockdown, waardoor de keuzes wat te doen wat beperkter waren. Toch hebben we ons prima vermaakt.

Aan het park grenst direct natuurlijk Drents Friese Wold. Aan de rand ligt een belevenispad, wat leuk is om te wandelen met kinderen. Ook wij hebben hier op de dag van aankomst een stukje over gewandeld, omdat het al laat was en we toch nog een kort rondje wilden lopen.

De dag erna zijn we naar het Buitencentrum Drents-Friese Wold gereden. Dit is ongeveer 10 minuten met de auto. Vanaf hier starten diverse mooie wandelroutes en mountainbikeroutes. Ik wandel graag, dus het is altijd leuk nieuwe natuurgebieden te ontdekken.

Ook is er een speciale wandelroute voor honden, de natte neuzen route. Deze is ruim 7 kilometer en loopt grotendeels door een losloopgebied. Wij hebben deze route met onze hond gelopen.

De route brengt je langs verschillende stukken natuur en is daarmee lekker divers. Wel is het in deze tijd van het jaar in sommige stukken erg drassig, waardoor we erg ver in de blubber stonden. Vooral voor onze boomer Jackie was dit niet op elk stukje even leuk.

Gelukkig was de afstand voor haar net te overzien, maar je kunt deze eventueel ook halverwege verkorten, omdat je tussendoor weer op het hoofdpad uitkomt.

Daarnaast zijn we nog naar brouwerij Maallust gegaan. Door de lockdown konden we hier niet naar binnen, maar je proefde nu al de sfeer hoe leuk dit stuk in normale tijden is. Gelukkig was er wel een afhaalmogelijkheid en heeft mijn man zijn biercollectie weer kunnen uitbreiden.

Op het terrein zit ook een kaaswinkel waar ik heerlijke zelfgemaakte speciaalkazen heb gehaald. En daarnaast zit er een restaurantje waar heerlijke kleine hapjes, zoals allerlei verschillende huisgemaakte kroketten, op de kaart staan.

Het is jammer dat ik dat van te voren niet wist, want we hadden net gegeten. Anders had ik graag bijvoorbeeld een geitenkaas kroket bij de take-away uitgeprobeerd.

maallust

Onze volgende reisjes staan alweer gepland, ik kan niet wachten!

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.