Deze gevulde puntpaprika met spinazie en kaas maakte ik laatst voor de lunch. Zowel bij mijn man als bij mijzelf viel deze gevulde paprika erg in de smaak.

Dit lunchgerecht bevat maar liefst drie verschillende kazen: feta, parmezaanse kaas en mozzarella. Dit maakt hem extra lekker.

Je kunt deze gevulde puntpaprika trouwens ook prima eten bij het diner. Het is dan lekker om er nog een salade, broccolirijst of couscous bij te serveren.

Vanwege de verschillende kazen is het lekker deze puntpaprika even te roosteren in de oven, alhoewel er ook verschillende variaties zijn van gevulde puntpaprika die je rauw kunt eten en snel klaar zijn.

Gevulde puntpaprika als vervanger voor brood bij de lunch

Sinds een tijdje eet ik minder koolhydraten. Ik ben niet heel strikt en tel geen koolhydraten, maar vervang bij het ontbijt, lunch en diner wel zoveel mogelijk de koolhydraten voor iets anders.

Voor de lunch maak ik daarom zoveel mogelijk recepten zonder brood. Gelukkig zijn er meer dan genoeg leuke en lekkere ideeën die snel te bereiden zijn, zoals 1 van deze lunchgerechten als alternatief voor brood.

1 van mijn favorieten als lunch is gevulde paprika, omdat je hiermee eindeloos kunt variëren. Het is vaak ook nog eens snel klaar, alhoewel dit recept net iets meer tijd kost.

Je kunt vegetarische gevulde paprika maken door deze te vullen met bijvoorbeeld kaas of ei, maar ook gehakt en spekblokjes zijn heerlijk in een gevulde paprika

Vegetarische gevulde puntpaprika met kaas en spinazie

gevulde puntpaprika met kaas en spinazie voor lunch

Ingredienten voor 2 personen

 • 2 puntpaprika
 • 100 gram feta
 • 150 g verse spinazie
 • Handje geraspte parmezaanse kaas
 • Mozzarella
 • Ei
 • 2 tenen knoflook
 • Oregano naar smaak

Bereidingswijze gevulde paprika

Verwarm de oven op 200 graden.

Snij de knoflookteentjes in stukjes. Bak dit even aan in een pan met een beetje olijfolie.

Gooi na een minuutje verse spinazie erbij en laat dit slinken. Laat daarna de spinazie zo goed mogelijk uitlekken.

Verkruimel de feta in een kom en meng deze met de spinazie, parmezaanse kaas, ei, oregano en peper en zout naar smaak.

Snij de puntpaprika doormidden en leg deze in een ovenschaal.

Verdeel het mengsel over de puntpaprika.

Snijd de mozzarella in stukjes, maar hou deze nog even apart.

Zet nu de gevulde puntpaprika voor 15 minuten in de oven. Bedek daarna het gerecht met de mozzarella en zet het nog eens 7 minuten in de oven.

En klaar is je lunch!

Lekker voor erbij

Voor de lunch vind ik het voldoende om een gevulde puntpaprika te eten, maar misschien wil jij dit gerecht wel voor het diner eten of heb je stevige trek.

Alhoewel de kazen ervoor zorgen dat het gerecht goed vult, is het lekker dan iets erbij te eten.

Serveer bijvoorbeeld één van de volgende gerechten bij de gevulde paprika:

 • Gegrilde courgette
 • Couscous
 • Bloemkoolrijst
 • Salade met komkommer en tomaat

Variaties gevulde paprika

De mogelijkheden om gevulde paprika te maken zijn eindeloos. Vervang de feta bijvoorbeeld door gehakt of spekjes, voeg wat gebakken champignons aan de gevulde paprika toe of voeg wat bloemkoolrijst aan de paprika toe.

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om te variëren met gevulde paprika voor de lunch. Eet smakelijk!

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.