Intuïtiekaarten of intentie kaarten zijn ontzettend populair. Door de dag te beginnen met het trekken van een kaart zet je een intentie van de dag. In plaats van meteen aan je dag te beginnen zonder even stil te staan bij je gevoel en bij je doelen bouw je met het trekken van een intentie kaart een momentje rust voor jezelf in.

Zelf gebruik ik nu een maand of 4 de intuïtiekaarten van Mafalda Pinto Leite. Elke werkdag begin ik met een momentje rust en het trekken van een kaart. In dit artikel vertel ik je meer over de werking van intuïtiekaarten, mijn ervaringen en heb ik een overzicht met leuke intuïtiekaarten voor je klaar staan.

Hoe werken intentie kaarten?

Intentie kaarten en intuïtiekaarten: 2 verschillende namen, maar het is hetzelfde. Een kaartenset bestaat meestal uit zo’n 40 tot 50 kaarten met verschillende intenties voor de dag.

intentiekaarten uitleg betekenis

De meeste kaartensets zijn mooi vormgegeven. Op elk kaartje staat een verschillende intentie en daarnaast ontvang je een instructieboekje met uitleg over de intentie of intuïtie kaarten en de verschillende betekenissen.

Neem een momentje voor jezelf aan het begin van de dag en schud de kaarten net zo lang tot dit goed voelt. Daarna spreidt je de kaarten uit op de kop. Pak dan één of of meerdere kaarten en lees de betekenis. Laat dit even rustig op je inwerken. Soms voelt een kaart direct goed, maar soms ook niet en kan het even tijd nodig hebben om het te laten bezinken. Je kunt 1 kaart trekken om je aandacht van de dag op te focussen of 3 kaarten om dieper in het onderbewuste te duiken.

De kaarten van Mafalda Pinto Leite zijn opgedeeld in de onderwerpen liefde, overvloed, doel, bloei, ontplooiing en ontwaken.

Review intuïtiekaarten Mafalda Pinto Leite

intuïtiekaarten mafalda pinto leite

Zelf gebruik ik de intuïtiekaarten nu ruim 4 maanden. Ik heb deze set kaarten in eerste instantie uitgekozen vanwege het mooie ontwerp en omdat ze ten opzichte van andere intentie kaarten heel betaalbaar waren.

Elke ochtend voor de start van de werkdag neem ik nu een rustmomentje om een intentiekaart voor de dag uit te kiezen. Alleen dat rustmomentje is mij al heel dierbaar. Normaal wil ik meteen op de automatisch piloot van start en nu bouw ik eerst een momentje rust om aan selfcare te doen en te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Zelf kies ik elke werkdag 1 kaart uit. De set kaarten bestaat uit 42 kaarten en nog steeds heb ik lang niet alle kaarten een keer getrokken. Andere kaarten zijn al wel 5 keer voorbij gekomen. Toch voelt het niet als herhaling.

Driekwart van de tijd trek ik ook direct een kaart die voor mij goed voelt. Bijvoorbeeld ‘delen’ als ik twijfels heb of ik wel door moet gaan met het delen van informatie over bloggen of ‘rust’ als ik weer eens te veel hooi op mijn vork neem. In eerste instantie voel ik bij deze kaart vaak weerstand, ik wil door. Maar dankzij de intentiekaart leer ik liever voor mijzelf te zijn en op mijn gevoel te vertrouwen en daadwerkelijk meer rust in te bouwen.

Soms heb ik ook een kaart die niet meteen duidelijk is. Naarmate de dag vordert wordt het uiteindelijk vaak toch duidelijk waarom juist die kaart op die dag op mijn pad is gekomen.

Zelf vind ik het fijn om de kaart van de dag voor mij neer te leggen. Zo kijk ik er regelmatig naar en vergeet ik niet aan mijn intentie van de dag te werken.

Sinds ik elke dag met een intentiekaart begin ben ik liever voor mijzelf en meer met mijn persoonlijk groei bezig dan met alsmaar doorgaan met werk. Ik kan deze kaartenset dan ook aan elke vrouw aanraden die altijd maar hard aan het werken is en zichzelf daar soms wat teveel bij weg cijfert.

Intentie- en inzicht kaarten kopen

Zelf ben ik heel blij met deze intuitiekaarten van Mafalda Pinto Leite, maar er zijn meer mooie sets te koop. Hieronder volgt een overzicht van een aantal fijne inzicht- en intentiekaartensets.

Deze kaartensets zijn overigens ook heel leuk om kado te geven. In dit overzicht vind je meer spirituele kadotips om aan een dierbare te geven.

Zijn deze intentiekaarten ook iets voor jou?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.