Wil jij leren tarot kaarten leggen? Met de uitleg in het boek De tarotcoach leer op je op een makkelijke manier tarot kaarten leggen en de betekenis begrijpen.

Of je nu kaarten wilt leggen voor jezelf, of in de toekomst een tarot lezing aan anderen wilt geven, met De tarotcoach leer je de betekenis van tarot begrijpen en kan je zelf aan de slag.

Waarom tarot kaarten leggen?

Sinds een klein jaar leg ik elke ochtend een intuitiekaart. Deze kaarten geven mij een focus voor de dag en helpen mij aandachtiger in het leven te staan. De intuitiekaarten zijn een makkelijke manier om te leren meer de aandacht op jezelf en je intuïtie te leggen, maar ik wilde graag een stapje verder gaan.

Met tarot kaarten kan ik die verdieping maken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken voorspel je met tarot kaarten niet de toekomst (alhoewel het zo wel regelmatig wordt toegepast), maar geven tarot kaarten een antwoord op een probleem.

Met tarot kun je dagelijks stilstaan bij vraagstukken in je leven. Neem de tijd voor zelfreflectie en bezinning en leer jezelf beter kennen. Als je vastloopt op een probleem kunnen tarot kaarten jou een antwoord geven, helpen meer inzicht in de situatie te geven en je begeleiden in de toekomst.

Tarot kan je helpen om je in jouw ontwikkeling te ondersteunen. Tarot kaarten voorspellen dus niks, maar halen ‘simpelweg’ aanwijzingen die al in jouw geest verstopt zitten naar boven om een situatie helder te krijgen.

Ik geloof persoonlijk dan ook niet dat tarot kaarten de toekomst kunnen voorspellen, wel dat ze je begeleiden in meer zelfinzicht en zelfontwikkeling en ruimte geven om problemen op een andere manier te benaderen. Overigens is dit geen oordeel over mensen die tarot wel op deze manier inzetten, maar dat is niet hoe ik tarot wil toepassen.

Zelf ben ik van plan de tarot kaarten alleen voor mijzelf te leggen, omdat ik het als ondersteuning in mijn zelfontwikkeling en spiritualiteit zie. Maar je kan er ook voor kiezen om tarot kaarten voor anderen te leggen, alhoewel dat wel wat oefening vereist.

Beginnen met tarot kaarten leggen

Om tarot kaarten te leggen heb je eerst een set tarot kaarten nodig. Op aanraden van De tarotcoach heb ik Rider Waite Tarot aangeschaft.

Als je deze kaarten net in huis hebt kan het wat overweldigend overkomen. De set tarot kaarten bestaat uit 78 kaarten, opgedeeld in de grote arcana, de kleine arcana en de koninklijke arcana.

Elke kaart staat vol symboliek, maar als je nog geen ervaring hebt met tarot zal je dit niet meteen begrijpen.

Daarom vind ik het boek de tarotcoach zo waardevol. Per kaart staat uitgebreid de betekenis uitgelegd. Zo leer jij hoe je de kaarten kan lezen. Door hier mee te oefenen kan jij de betekenis van de kaart op jezelf of de ander leren uitleggen.

tarot kaarten leggen beginners

Er zijn verschillende manieren om tarot kaarten te leggen. Zo kan je beginnen met een dagkaart te trekken, dit is een laagdrempelige manier om met tarot te beginnen.

Daarnaast kan je een verleden-heden-toekomstlegging doen, dit is een tarot lezing met drie kaarten. Deze vind ik prettig om te doen, omdat deze legging snel antwoord geeft op een vraag.

De booglegging bestaat uit 7 kaarten en de meest uitgebreide variant is de Keltische kruislegging die uit 10 kaarten bestaat.

In het boek De tarotcoach worden de verschillende leggingen uitgelegd, zodat jij hier zelf mee aan de slag kan. Aangeraden wordt om je op één of twee leggingen te focussen waar jij je het beste bij voelt, voor mij is dit de verleden-heden-toekomstlegging.

Wist jij dat er een speciale manier van schudden en kaarten leggen is? Ik wist het ook niet, maar in het boek wordt dit stap voor stap uitgelegd.

Als de kaarten open op tafel liggen kijk je eerst één voor één naar de kaarten en neem je per kaart (van links naar rechts) de betekenis van de kaart door. Daarna ga je pas onderling verband tussen de kaarten leggen. Vervolgens analyseer je de betekenis van de kaarten in relatie tot de vraag die je jezelf aan het begin hebt gesteld.

Zelf was ik verbaasd over hoe makkelijk dit gaat met behulp van het boek de tarotcoach. Eerlijk is eerlijk, zonder dit boek zou ik geen idee hebben hoe ik de tarotkaarten moet lezen en hoe deze een relatie hebben met mijn vraag.

Maar door er rustig voor te gaan zitten, de tijd te nemen en de kaarten uitgebreid te bestuderen snap ik de kaarten beter en helpen deze mij inzicht te krijgen in een vraag of probleem.

Het probleem is daarmee echt niet meteen opgelost, maar het helpt wel om op een andere manier naar een probleem te kijken. Dit geeft ruimte, perspectief en soms ook gewoon weer goede moed om met een situatie aan de slag te gaan.

Ik kan mij voorstellen dat dit voor sommige mensen wat zweverig klinkt, ik begrijp dan ook dat tarot kaarten echt niet voor iedereen wat is. Maar sta jij open voor zelfontwikkeling en spiritualiteit dan is het zeker interessant om eens te proberen.

Over het boek De tarotcoach

Als je nog geen ervaring hebt met tarot dan is het boek De tarotcoach van Fidessa Docters van Leeuwen ideaal om als handboek hierbij te gebruiken.

Op een laagdrempelige en niet zweverige manier leer je meer over tarot en de betekenis van kaarten begrijpen. Met voorbeeldleggingen en antwoord op de meest gestelde vragen kan jij ook zelf leren tarot kaarten leggen.

uitleg tarot kaarten leggen

Daarnaast is het boek ook nog eens ontzettend mooi vormgegeven en daarmee een lust voor het oog. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden.

Heb jij ervaring met tarot kaarten leggen?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.