Ik was al langer nieuwsgierig hoe het zou zijn om op een spijkermat te liggen. Ik hoorde er veel positieve verhalen over en doordat ik door het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS/ME) dagelijks veel pijn- en vermoeidheidsklachten heb wilde ik dit altijd nog eens uitproberen.

Toen BrellaVio mij benaderde of ik hun spijkermat wilde testen voor de blog twijfelde ik dan ook geen moment, dit aanbod kwam als geroepen. Je kunt kiezen uit een spijkermat in het zwart, grijs, pastel roze en pastel turquoise. Ik koos zelf voor een zwarte spijkermat.

Graag deel ik mijn ervaringen met de BrellaVio spijkermat.

Hoe werkt een spijkermat?

Op de spijkermat zitten duizenden kleine drukpunten. Deze drukpunten oefenen druk uit op de energiebanen in je lichaam en zorgen ervoor dat blokkades worden opgeheven.

In het kort komt het erop neer dat door het gebruik van een spijkermat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en energiebanen in je lichaam worden vrijgemaakt van blokkades. Tegelijkertijd maakt het lichaam gelukshormonen aan. Hierdoor vermindert stress en pijn en kan je beter ontspannen.

brellavio spijkermat ervaringen

Eerste keer op de spijkermat

De eerste keer op de BrellaVio spijkermat vond ik best wel spannend. Ik was bang dat het pijn zou doen en heel benieuwd of ik uberhaupt verschil zou merken.

Gelukkig ontvang je bij je bestelling een heel handig e-book waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je de spijkermat kunt gebruiken. Dit nam een deel van de spanning weg bij het eerste gebruik van de spijkermat.

Er wordt aangeraden om zo min mogelijk dempende kleding aan te houden en de eerste keer niet langer dan 10 minuten op de spijkermat te liggen, zodat je lichaam eerst kan wennen.

Omdat ik het best spannend vond koos ik ervoor een topje aan te houden op de spijkermat. Tijdens het liggen gebruik ik een begeleidende meditatie, om zo maximaal te kunnen ontspannen.

De eerste keer 10 minuten op de spijkermat van BrellaVio was heel makkelijk vol te houden. Het deed helemaal geen pijn en de minuten vlogen voorbij. Na 10 minuten voelde ik mij licht ontspannen en had ik een lekker warm gevoel in de rug.

Omdat het zo makkelijk ging wist ik dat ik het de volgende keer makkelijk langer kan volhouden. Tegelijkertijd wilde ik de spijkermat graag wat intenser beleven, dus ik besloot de volgende keer geen topje te dragen om de spijkermat nog beter te kunnen ervaren.

review brellavio spijkermat

Mijn ervaringen met de spijkermat van BrellaVio

Inmiddels gebruik ik de spijkermat van BrellaVio bijna dagelijks zo’n 15 a 30 minuten. Meestal ga ik op bed liggen en leg ik de spijkermat onder mijn rug. Ik ga dan lekker onder het verzwaringsdeken liggen voor een extra intens gevoel en pak er een meditatie bij.

Soms, als ik veel pijn in mijn benen heb, kies ik ervoor de spijkermat onder mijn benen te leggen. Ik doe dit dan gewoon half zittend op de bank en pak er een boek bij om te lezen.

Ik gebruik de spijkermat zo vaak, omdat ik echt baat heb bij het gebruik van de mat.

Dit zijn de positieve effecten van de BrellaVio spijkermat:

  • Ik heb een minder zwaar gevoel en minder pijn in mijn lichaam na het gebruik van de spijkermat. Vooral in mijn rug en benen ervaar ik minder pijn na gebruik. Je zou trouwens ook deze yogaoefeningen tegen rugpijn kunnen proberen om de pijn te verminderen.
  • De hoofdpijn neemt tijdens het liggen op een spijkermat snel af. Veel sneller dan ik gewend ben bij een gewone meditatie.
  • Ik voel mij na het gebruik van de spijkermat een stuk energieker.
  • Regelmatig heb ik moeite mij te focussen op een meditatie. Gek genoeg kan ik zodra ik op de spijkermat lig mij veel beter focussen op de meditatie en hou ik het mediteren langer vol. Ik ervaar de meditatie zo veel bewuster.

Nu is het niet zo dat al mijn pijn en vermoeidheidsklachten verdwijnen na het liggen op een spijkermat. Het is natuurlijk ook geen wondermiddel, maar ik voel mij na 15 tot 30 minuten op de spijkermat wel een stuk prettiger dan daarvoor. Met alleen een meditatie bereik ik niet hetzelfde effect als minimaal 15 minuten liggen op een spijkermat.

Ik lig het liefst na werktijd of na het eten op de spijkermat. Zo kan ik even rustig liggen en voel ik mij de laatste uren van de dag weer een stukje prettiger.

Ik heb de spijkermat zonder nekkussen ontvangen. Omdat ik de spijkermat vooral onder mijn rug en nek gebruik mis ik het nekkussen wel en ligt het net iets minder fijn. Ik wil dan ook nog een nekkussen nabestellen, zodat ik nog net wat prettiger lig.

Als je de spijkermat vooral onder je rug wilt gebruiken dan is het echt aan te raden om er eentje met nekkussen te bestellen. Wil je de spijkermat vooral onder je benen gebruiken dan heb je deze natuurlijk niet nodig.

Omdat ik ook benieuwd was naar de ervaringen van anderen met een spijkermat heb ik ook de reviews van anderen bekeken. Het valt mij op dat de BrellaVio spijkermat met een score van 4,7 als één van de beste scoort op Bol.com en dat ik dus lang niet de enige ben met positieve ervaringen met deze spijkermat.

Veel mensen geven aan het gevoel van diepe ontspanning en het verminderen van pijnklachten te herkennen na het gebruik van de BrellaVio spijkermat.

Daarnaast geven mensen met fibromyalgie aan dat het gebruik van een spijkermat bijdraagt aan de afname van pijnklachten. De pijnklachten van CVS komen hiermee erg overeen en ik herken dit volledig.

De spijkermat schijnt ook heel effectief te zijn voor mensen met AD(H)D. En ook verminderd het de klachten bij migraine. Even afkloppen, maar sinds ik de spijkermat heb heb ik nog geen migraine gehad. Zodra dit weer de kop opsteekt ga ik zeker meteen even op de spijkermat liggen in de hoop dat de klachten sneller afnemen.

Ik ben in ieder geval erg blij met de BrellaVio spijkermat en kan deze aan iedereen aanraden die een diepere ontspanning wilt ervaren.

Zeker als je regelmatig klachten als hoofdpijn, spanning, rugpijn of andere (spier)pijn in het lichaam hebt is de spijkermat een aanrader. Toch niet tevreden? Bij BrellaVio kan je de spijkermat binnen 30 dagen retour sturen.

Heb jij weleens een spijkermat geprobeerd? En wat zijn jouw ervaringen?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.