Ik heb weer een lekker lunchrecept om met jullie te delen. Afgelopen weekend maakte ik een lekkere tosti met blauwe kaas, appel en kip. Deze tosti is super simpel om te maken en heerlijk als lunch.

We hadden nog wat restjes blauwe kaas liggen en ik zocht een leuk idee om deze restjes in een gerecht te verwerken. Omdat blauwe kaas vrij sterk van smaak is ging ik op zoek naar ingrediënten met een milde smaak. Dit combineert namelijk het beste.

Ik heb gekozen voor maisbrood als basis voor de tosti, maar je kunt natuurlijk ook ander brood hiervoor gebruiken. Zelf halen wij ons brood altijd op de markt. Dit is echt veel lekkerder dan uit de supermarkt. Geloof mij, als je dit eenmaal geprobeerd hebt dan wil je echt niet meer terug naar het brood uit de supermarkt.

Blauwe kaas gecombineerd met peer is echt heerlijk, maar dit had ik niet in huis. Gelukkig had ik nog wel wat appels in huis en dit bleek een heerlijk alternatief. In combinatie met de zachte smaak van kip maak je zo een heerlijke tosti. En de walnoten maken dit lunchgerecht helemaal af.

Tosti met blauwe kaas en appel

tosti blauwe kaas appel kip 2

Benodigdheden voor 2 personen

  • 4 boterhammen
  • 2 plakjes kipfilet
  • 1 appel in dunne plakjes
  • ongeveer 50 gram blauwe kaas
  • handje walnoten

Beleg de boterhammen met de kipfilet en appel. Verkruimel daar de blauwe kaas overheen en bestrooi met stukjes walnoten.

Grill de boterhammen onder het tosti-ijzer en klaar is je tosti met blauwe kaas, appel en kip!

Wil je dit recept een keer proberen? Vergeet dit recept dan niet op te slaan op Pinterest. En zoek je nog meer lunch inspiratie? Bekijk dan eens deze lunchsalade met zwarte bonen en geitenkaas.

Liefs, Ilse

tosti recept met blauwe kaas

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.