De kans is klein dat jij ondernemer of blogger bent geworden, omdat je het bijhouden van de administratie zo leuk vindt. Toch is de administratie iets wat er nou eenmaal bijhoort.

Gelukkig zijn er een aantal handige tools die je kunt gebruiken om veel tijd te besparen op je administratie.

Zo kan jij je echt richten op de onderdelen die belangrijk zijn in je bedrijf of blog, in plaats van je boekhouding.

Ik deel graag mijn twee favoriete tools met je waarmee ik minder tijd kwijt ben aan mijn administratie.

Keeping voor de urenregistratie (gratis!)

Ik weet nog dat in de begintijd als ondernemer mijn urenregistratie in een excel-bestand stond.

Omslachtig, niet heel overzichtelijk en de helft van de tijd vergat ik het bestand in te vullen, waardoor ik weer 4 weken urenregistratie in te halen had. Geen leuk klusje kan ik je vertellen!

Sinds een aantal jaar gebruik ik de app Keeping. Deze app is gratis te gebruiken en kan je downloaden op je mobiel, maar je kan ook rapporten inzien via de computer.

Het gebruik is super makkelijk: je vult een aantal categorieën voor je bedrijf in. Op het moment dat je start met werken aan één van deze taken druk je op start en zodra je klaar bent stop je de timer. That’s it!

Een keertje vergeten? Ook geen probleem, want ook via de app kan je later de urenregistratie invullen. Gewoon lekker makkelijk ’s avonds op de bank, je hoeft er geen laptop voor aan te slingeren.

Ik vind deze app ideaal en kan hem iedereen aanbevelen.

Moneybird voor de boekhouding (120 dagen gratis)

Over excel-bestanden gesproken: ik snap er niks van waarom ik zo stom was om tot eind vorig jaar mijn administratie via een excel-bestand bij te houden.

Over onoverzichtelijk en omslachtig gesproken. Het was eigenlijk geen doen meer en ik was er veel te veel tijd aan kwijt.

Sinds begin dit jaar ben ik overgestapt naar Moneybird en dit scheelt mij zoveel tijd. Ik ben super enthousiast over dit boekhoudprogramma, omdat het heel overzichtelijk en makkelijk in gebruik is.

Zowel de boekhouding, btw-aangifte als de jaarrekening zijn heel overzichtelijk in te zien.

Via deze vertel-een-vriend link kan jij, i.p.v. de standaard 60 dagen, Moneybird nu 120 dagen gratis uitproberen om te kijken of jij er net zo enthousiast over bent.

Heb je toch geen zin om zelf de boekhouding te doen? Lees dan deze redenen waarom je als blogger toch voor een boekhouder kan kiezen.

Wil je nog meer tips om tijd te besparen en meer tijd over te houden voor je bedrijf? Met deze handige tools ben je zo min mogelijk tijd aan de social media van je bedrijf kwijt.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.