Als ik vertel dat ik werk als fulltime blogger dan krijg ik vaak verbaasde reacties. Veel mensen weten niet dat je a. geld kan verdienen met bloggen en b. dat, als je bloggen serieus wilt aanpakken, dit een fulltime baan is. Fulltime is trouwens in mijn geval zo’n 30 uur per week. Dat is inclusief de tijd die ik besteed aan social media.

Leuk toch, dat ik Instagram mag rekenen tot mijn werkuren! Maar stiekem ben ik altijd met werk bezig, altijd aan het nadenken over leuke ideeën, aan het rondkijken voor inspiratie en meer. Maar dat is helemaal niet erg, want ik vind mijn werk super leuk.

Ik geef hierboven al min of meer antwoord op de vraag: bloggen, kan je daar van leven? Ja dat kan, maar…. niet meteen. Het kost namelijk veel toewijding en tijd voor je zover bent.

Wanneer je niet moet beginnen met bloggen

Regelmatig spreek ik mensen die willen beginnen met bloggen om geld te verdienen.

Eerlijk is eerlijk, als geld verdienen je enige reden is om te gaan bloggen kan je het beter niet doen. Zeker de eerste jaren steek je verhoudingsgewijs veel meer tijd in je blog dan dat het je financieel wat oplevert.

Dat wil niet zeggen dat je de eerste jaren nog niks kan verdienen met bloggen, maar verwacht niet meteen dat het geld in grote bergen binnenstroomt.

En als je bloggen serieus wilt aanpakken dan kost dit veel tijd. Ik gaf het aan het begin al aan, voor mij is het een fulltime baan om mijn interieurblog InteriorTwin.com bij te houden.

Als je puur voor het geld bent gaan bloggen dan zal je merken dat het moeilijk is om door te gaan. Wil je snel veel geld verdienen dan zijn er makkelijkere manieren dan bloggen. Maar ben je gaan bloggen om je passie voor een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld mode of interieur, te delen dan zal je het vast niet erg vinden dat je er niet direct geld mee kan gaan verdienen.

Als je puur voor de hobby wilt gaan bloggen dan is dat natuurlijk prima. Maar als je als hobby bent gestart met bloggen, maar wel als doel hebt er uiteindelijk geld mee te gaan verdienen, dan is het belangrijk dat je de blog zo snel mogelijk serieus oppakt.

InteriorTwin.com bestaat bijna 3 jaar en door de blog strategisch en zakelijk goed in te zetten, is dit nu mijn fulltime baan. Hoe tof is het dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt?

Bloggen, kan je daar van leven?

In het begin zei ik het al. Bloggen, je kan er van leven, maar niet meteen. Mijn advies is dan ook om te starten met bloggen naast een (parttime) baan. Zo kan je de eerste stappen in het bloggen zetten en langzaam toewerken naar het punt dat je ervan kan leven.

Je hoeft echt geen influencer te zijn om te kunnen leven van je blog, ook zonder een groot bereik op social media kan je op andere manieren meer dan genoeg inkomsten met bloggen verdienen.

Nu moet ik wel eerlijk zijn. Waar de één van 1000 euro in de maand kan leven, heeft een ander 3000 euro of meer per maand nodig om genoeg te verdienen. Ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, dus dit is iets wat je voor jezelf moet vaststellen.

Met InteriorTwin verdien ik, na 5 jaar bloggen, meestal meer dan 2500 en minder dan 3500 euro ex btw per maand. Soms zijn er ook uitschieters naar meer dan 6000 euro per maand. Dit is wel het resultaat van jarenlang keihard werken.

Wil je weten hoe ik mijn geld verdien? Bekijk hier hoe ik in mei 2020 € 2539,39 ex btw met bloggen verdiende.

Ook Rob verdient geld met bloggen en besloot daarom zijn blog Papablogger.nl in te schrijven bij de KvK. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van bloggers die een (gedeeltelijk) inkomen met bloggen verdienen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat je waard bent en de juiste tarieven vraagt. In het e-book ‘hoe bereken ik mijn tarief voor Instagram of een blog’ vertel ik daar meer over.

Ik zou niet anders meer willen en heb als blogger echt mijn droombaan gecreëerd. (Bijna) elke dag is een feestje om te werken en als eigen baas bepaal ik zelf hoeveel en wanneer ik werk. Ik heb er enorm veel vrijheid voor teruggekregen en geniet echt van mijn werk. Zou jij willen werken als professioneel blogger?

Liefs,

Ilse

Bloggen als fulltime baan

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.