Zoek jij een online boekhoudprogramma voor zzp’ers om je administratie in te verwerken? Graag deel ik mijn ervaringen met het boekhoudprogramma Moneybird, wat mij betreft het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers.

Zelf werk ik als blogger en online ondernemer. De eerste jaren als ondernemer deed ik mijn boekhouding in Excel. Dit kostte mij niet alleen veel tijd bij het opstellen van facturen en registreren van betalingen, ook was de kans op fouten in dit systeem groot.

Ruim een jaar gebruik ik nu Moneybird en ik zou willen dat ik hier veel eerder mee begonnen was. Moneybird is eenvoudig te gebruiken, relatief goedkoop en het scheelt een heleboel tijd (en fouten). Bekijk mijn review en lees meer over de inhoud van het programma Moneybird.

Moneybird boekhoudprogramma eerst gratis uitproberen

Ik kan mij voorstellen dat je als zzp-er niet meteen vast wilt zitten aan een duur boekhoudprogramma. Het fijne aan Moneybird is dat je deze eerst 2 maanden gratis kan uitproberen. Als je gebruik maakt van deze speciale aanmeldlink kan je het programma zelfs 4 maanden gratis uitproberen.

Daarna betaal je per maand tussen de 12 en 30 euro per maand, afhankelijk van het aantal banktransacties wat er maandelijks verwerkt moet worden.

Voordelen Moneybird

Het boekhoudprogramma Moneybird heeft heel wat voordelen, waardoor het voor ondernemers aantrekkelijk is. Niet alleen is het relatief goedkoop, het is ook een gebruiksvriendelijk en een eenvoudig te begrijpen programma.

Als startend ondernemer heb ik ooit e-boekhouden.nl gebruikt waar ik helemaal niks van begreep. Moneybird is wat dat betreft een echte verademing. Het programma is duidelijk, gebruiksvriendelijk en als je toch ergens niet uitkomt zijn er vele blogs en filmpjes te vinden waar vrijwel alles in wordt uitgelegd.

Je kunt in het boekhoudprogramma met een paar drukken op de knop facturen en offertes maken en verzenden in je eigen huisstijl. Ook kan je inkoopfacturen verwerken en banktransacties koppelen. Zo heb je altijd je administratie heel inzichtelijk.

Je krijgt gegevens als je balans, resultatenrekening, crediteuren- en debiteurenoverzicht inzichtelijk en kan zo zelfs zonder boekhouder je aangifte doen. Zelf vind ik het toch fijn als er een boekhouder 1 keer per jaar meekijkt of alles klopt. Het is heel eenvoudig om toegang tot het systeem te regelen voor de boekhouder.

Ook alle gegevens voor je btw-aangifte worden in het systeem geregistreerd. Je kunt zelfs via Moneybird elektronisch je BTW aangifte doen, waardoor dit nog maar 5 minuten werk is. Ik vind het ideaal dat dit systeem zo goed gekoppeld is aan de Belastingdienst. In het verleden maakte ik nog weleens fouten in mijn BTW aangifte en sinds ik Moneybird gebruik komt dit nooit meer voor.

Afhankelijk van je bank kunnen banktransacties automatisch ingeladen ingeladen worden. Vrijwel elke (grote) bank is aan Moneybird gekoppeld, zoals de Rabobank, ING en Knab. Zo is het wekelijks of maandelijks bijhouden van je administratie super simpel. Ook is het eenvoudig je administratie te exporteren voor eigen gebruik.

Moneybird heeft nog vele andere functies en is zo altijd in ontwikkeling. Zo kan je je urenregistratie in Moneybird bijhouden en heb je ontzettend veel inzicht in verschillende data.

Woocommerce koppelen aan boekhoudsysteem Moneybird

Wat ik enorm fijn vind is dat er een koppeling gemaakt kan worden met Woocommerce (de webshop in WordPress). Zo worden verkopen automatisch gekoppeld aan het boekhoudsysteem. Je hoeft helemaal niets meer te doen, facturen worden automatisch gegenereerd en in Moneybird aan de betaling gekoppeld. Ik verkoop zelf vooral online cursussen. Ik vind het ideaal dat ik zo geen tijd aan de facturatie kwijt ben.

Nadelen Moneybird

Ik heb echt moeten nadenken over de nadelen van Moneybird, want voor mij als kleine ondernemer zijn die er eigenlijk niet. Moneybird is relatief goedkoop en bied alle functies die ik nodig heb voor mijn online bedrijf.

Het boekhoudprogramma is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Je zou kunnen zeggen dat het geld kost. Maar in het verleden hield ik mijn administratie in Excel bij en dit was echt geen doen. De hoeveelheid tijd die ik nu bespaar aan administratie in combinatie met de inzichten die ik in mijn administratie heb maken het de investering meer dan waard.

Bovendien kan je via deze speciale aanmeldlink Moneybird eerst 4 maanden gratis proberen.

Moneybird gebruiken

Mijn advies zou dus zijn: probeer het gewoon uit. Zelf vind ik het boekhoudprogramma Moneybird echt het beste programma voor online zzp-ers. Ik hoop dat jij er net zo over denkt. In het begin kost het niks extra en het instellen van je gegevens is zo gebeurd. Je zult zien hoe snel je tijd gaat besparen met het gebruik van Moneybird.

Moneybird is één van de 5 tools die voor startende ondernemers wordt aangeraden, dus maak er handig gebruik van!

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.