Stel jij al blogdoelen voor jezelf? Nee? Dan zou ik je aanraden om zo snel mogelijk te beginnen met het stellen van doelen voor je blog. Sinds ik elke maand blogdoelen stel groeit mijn interieurblog InteriorTwin.com, en daarmee mijn bedrijf, een stuk sneller. Dit komt omdat ik op deze manier een duidelijkere focus heb waar ik met mijn blog naartoe moet werken en wat ik moet doen om dit te bereiken.

Zelf stel ik maandelijkse doelen, omdat mij dit helpt in kleine stapjes vooruit te werken richting mijn doelen. Je zou ook kwartaal doelen, halfjaarlijkse doelen of jaardoelen kunnen stellen, maar ik merk dat voor mij het stellen van maandelijkse doelen het meest effectief is om resultaat te boeken.

Doelen stellen volgens de SMART methode

Als je aan de slag gaat met het stellen van doelen helpt het om dit volgens de SMART methode te doen. Dit houdt in dat je een doel zo specifiek mogelijk moet omschrijven, dat het doel meetbaar is, acceptabel en realistisch (haalbaar) is en dat het doel tijdsgebonden is.

Zelf wijk ik soms wel van het realistische uit de SMART methode af. Ik hou er namelijk van om mijzelf uit te dagen en doelen te stellen die net iets buiten mijn bereik lijken te liggen. Zo werk ik nog net iets harder voor mijn doelen en voorkom ik dat ik achterover ga leunen.

Blijkt het doel te hoog zijn gesteld en aan het einde van de maand niet gehaald te zijn? Geen probleem, de maand erop stel ik mijn doelen gewoon weer een beetje bij.

Ideeën voor het stellen van blogdoelen

Wil jij ook aan de slag met het stellen van blogdoelen, maar weet je niet waar te beginnen? Denk dan eens aan de volgende ideeën:

  • Ik wil aan het einde van de maand x aantal bezoekers op mijn website.
  • In mei wil ik x opdrachten / bestellingen via de blog binnenhalen.
  • Voor juni ga ik 2 artikelen seo schrijven waarmee ik in de top 3 van Google wil komen.
  • Aan het einde van juni wil ik x aantal nieuwsbriefinschrijvingen hebben.
  • Op Pinterest wil ik eind mei x aantal volgers hebben.
  • In de maand mei wil ik dat mijn omzet minimaal x euro is.

Zie je al hoe het je kan helpen om concreet doelen voor jezelf te stellen? Als je een aantal doelen voor jezelf gesteld hebt, kan je daarna namelijk een plan gaan opstellen hoe je deze doelen wilt bereiken.

Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, maar het geeft je wel richting. Je gaat hiermee veel meer gefocust aan het werk. In plaats van zomaar wat doen, ga je nu met een concreet plan aan de slag.

Vind je het lastig welke doelen je voor jouw blog kan stellen? In een strategiesessie kunnen we hier samen mee aan de slag. Niet alleen kijken we welke doelen jou helpen om je bedrijf te laten groeien, ook help ik jou met de online zichtbaarheid van je bedrijf.

Mardou van de interieurblog Sevencouches: “Ilse is handig, slim en heeft bijzonder veel kennis van de digitale wereld. Ze is een prettige coach, werkt gestructureerd en is geduldig. Met hulp van Ilse heb ik concrete plannen gemaakt en maak ik mijn content inmiddels weer met plezier. De strategiesessie is een aanrader voor elke online ondernemer die stappen wil zetten richting groei. Doen!”

Liefs,

Ilse

blogdoelen stellen voor het groeien van je blog met praktische tips voor beginners

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.