2020 is van start gegaan! Het kan dan ook niet anders dan dat de eerste blog van dit jaar op ilsevanelleswijk.nl over mijn nieuwe doelen voor 2020 gaat.

In een eerdere blog heb ik al verteld hoe belangrijk het is om doelen voor jezelf te stellen. Na een roerig laatste kwartaal in 2019 met de Pinterest blokkade en het verwijderen van volgers op Instagram was ik wel toe aan wat rust.

Pas in de laatste weken van december ben ik echt gaan nadenken over waar ik in 2020 naar toe wil. Sommige doelen komen deels overeen met mijn doelen uit 2019, maar dat is niet erg. Soms heeft een doel langer dan een jaar nodig om van de grond te komen. Of soms komt er iets belangrijkers voorbij, waardoor een doel naar de achtergrond verdwijnt.

Doelen geven richting, maar ondernemen is dynamisch en het kan dan ook zomaar gebeuren dat een doel even wat minder belangrijk is. Sowieso stel ik mijzelf graag ambitieuze doelen en haal ik ze daardoor niet altijd. Dat is helemaal geen probleem, juist hierdoor werk ik een stapje harder en heb ik inmiddels een succesvol bedrijf. Mijn doelen heb ik trouwens visueel gemaakt op een moodboard. Dit helpt mij gemotiveerd te blijven en met extra focus aan mijn doelen te werken. Dit zijn mijn doelen voor 2020:

Meer eigen (digitale) producten ontwikkelen

Met de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’ heb ik vorig jaar mijn eerste digitale product op de markt gezet. En ik wil meer digitale producten gaan ontwikkelen. Sterker nog, voor InteriorTwin is eind vorig jaar mijn eerste product online gekomen: de online cursus ‘richt je huis in als een pro’.

Waarom wil ik digitale producten ontwikkelen? Nou ik heb heel veel nuttige informatie met jullie te delen, zowel over bloggen, social media als over interieur. En een deel van deze informatie is veel te waardevol om gratis weg te geven. Maar aan de andere kant is één-op-één coaching of advies heel arbeidsintensief en daarmee ook duur. Door digitale producten te ontwikkelen kan ik deze waardevolle kennis voor een betaalbare prijs met zoveel mogelijk mensen delen. En het voordeel voor mij is ook dat ik hiermee mijn inkomstenbronnen diverser maak, een win-win situatie dus!

Meer affiliate blogs schrijven

Voor InteriorTwin heb ik al heel wat blogs geschreven, waarvan veel in samenwerking met opdrachtgevers. Want dat is immers hoe ik mijn inkomsten verdien. Al langer wringt het dat ik voor mijn inkomsten erg afhankelijk ben van opdrachtgevers en dat ik meer eigen vrijheid wil. Affiliate is een manier hoe ik dit kan bereiken. Dit doel had ik ook al voor 2019 op mijn lijstje staan, maar verschoof wat naar de achtergrond. Pas in het laatste kwartaal van 2019 ben ik hiermee begonnen en ik zie nu al resultaat. Als ik hier in 2020 nog meer tijd aan ga besteden wordt dit vast een mooie waardevolle inkomstenbron.

Voor alle duidelijkheid: ik zie deze inkomsten als extra. Ik merk dat steeds meer opdrachtgevers geen vaste vergoeding meer willen betalen en op basis van affiliate willen samenwerken en ik vind dit een zorgelijke ontwikkeling.

Los van het feit dat ik met affiliate meer vrijheid wil bereiken en dat op deze manier niet krijg (de opdrachtgever heeft dan nog steeds wat te zeggen over de inhoud van de samenwerking), is dit een erg goedkope oplossing voor opdrachtgevers.

Deze methode gaat helemaal voorbij aan het stukje content, naamsbekendheid, betrokkenheid en betrouwbaarheid wat jij als blogger bijdraagt aan een samenwerking en betaalt je alleen voor directe verkoop van een product.

Maar als je bedenkt dat iemand iets gemiddeld 7 a 8 keer gezien moet hebben tot hij beslist voor een aankoop, is de kans groot dat je dus dingen promoot waar je uiteindelijk niks aan verdient. Affiliate is dus lang niet altijd een aanrader om in te zetten!

Mijn werkuren beter besteden

Dit is een doel wat elk jaar weer terugkomt. In 2019 heb ik hier al enorme stappen in gezet. Door strategische keuzes in mijn bedrijf te maken heb ik met minder uren werk afgelopen jaar meer inkomen kunnen verdienen. Mijn doel is om dit in 2020 nog verder door te zetten. En dat hoeft niet eens perse minder uren werk te zijn, daar ben ik nu eigenlijk wel tevreden over.

Maar wel andere keuzes in waar ik mijn tijd aan besteed tijdens mijn werkuren. Daar ben ik in 2019 al mee begonnen en hier wil ik nu mee verder. Zo wil ik de technische en sales kant van mijn bedrijf meer uitbesteden, zodat ik extra tijd over hou om te werken aan mooie content. Simpelweg wil ik meer tijd in mijn werkuren besteden aan het creëren van mooie content en alles wat er verder bij komt kijken steeds meer uitbesteden.

Begin dit jaar ga ik op zoek naar een goede virtual assistent die mij kan helpen bij de sales kant en ik heb al een goede technische websitebouwer die ik dit jaar vaker voor hulp wil ga inschakelen om mijn sites nog beter te maken.

Voor ilsevanelleswijk.nl heb ik op dit moment nog geen specifieke doelen gesteld, maar dat komt omdat ik mij nu vol aan het focussen ben op een aantal nieuwe projecten voor InteriorTwin. Later dit jaar, wanneer deze projecten lopen, zal ik mij weer hier op gaan focussen want ik heb nog ideeën genoeg om ook ilsevanelleswijk.nl verder uit te bouwen!

Wat zijn jouw doelen voor 2020? Niet alleen vooruitkijken is trouwens belangrijk, ook terugkijken. Zo keek Annelies van Dirksdotter terug op haar best gelezen blogs van 2019.

Liefs,

Ilse

p.s. Vind je mijn doelen interessant en wil je graag meer weten hierover en hoe ik dit aanpak? In de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’ vind je hier al heel veel informatie over. Of kies voor een strategiesessie bloggen / online zichtbaarheid. In deze sessie leer ik je hier echt alles over en gaan we aan de slag met de juiste strategie om dit ook toe te passen voor jouw bedrijf.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.