Happy new year! Aan het begin van het jaar blik ik graag terug op het afgelopen jaar en stel ik mijn doelen voor het nieuwe jaar.

Ondanks de gekke tijd waarin we leven was 2020 zakelijk gezien een mooi jaar voor mij. In maart leek het daar nog even niet op, toen al mijn vaste opdrachtgevers zich aan het begin van de eerste lockdown in rap tempo terugtrokken.

Maar met een beetje creativiteit, doorzettingsvermogen en hard werken is het zakelijk toch een heel mooi jaar geworden. Meer daarover en hoe ik dit wil doorzetten in 2021 deel ik graag met jullie.

De cijfers waar het om draait

Ik weet dat jullie het leuk vinden om te zien wat ik als blogger verdien. In mei dit jaar deelde ik mijn maandomzet met jullie en deze blog is massaal gelezen.

Voor mij is het heel dubbel om dit te delen. Aan de ene kant voelt het heel erg privé, maar aan de andere weet ik dat dit jullie ook inspireert en motiveert omdat mijn cijfers bewijzen dat je een goed inkomen uit bloggen kan halen. Bloggen hoeft niet alleen hobby te zijn, alhoewel je meestal niet direct veel geld met bloggen zal verdienen. Hoe vaak ik nog mijn inkomen ga delen weet ik niet, maar ik heb wel besloten om iets over mijn jaaromzet te delen.

Ik werk zo’n 25 a 30 uur in de week en heb daarmee dit jaar een omzet van meer dan 30.000 euro gedraaid. Daarvan is zo’n 3.000 euro omzet via ilsevanelleswijk.nl. Voor die paar uur per week die ik aan dit onderdeel besteed ook al een heel mooi resultaat. Daar gaan nog wel wat kosten en inkomstenbelasting vanaf, maar met het aantal uren per week wat ik werk hou ik daar een heel mooi inkomen aan over.

Sterker nog, het is meer dan ik nodig heb om van te leven dus ik heb een mooie buffer opgebouwd. Ik ben erg trots op dit resultaat en had dit aan het begin van het jaar echt niet verwacht.

Het klinkt misschien gek, maar ik heb niet als doel voor 2021 om meer te verdienen. Sterker nog, ik vind het geen ramp als het iets minder is. Dat wil niet zeggen dat ik niet ambitieus ben, ik werk knetter hard en zal dat blijven doen. Daarnaast weet ik heel goed wat ik waard ben. Dus sorry alvast voor alle ‘kleine’ ondernemers, goede doelen en andere bedrijven die aankloppen voor gratis aandacht in ruil voor een product: het antwoord is nee.

Maar ik kan makkelijk leven van wat ik nu verdien. Daarnaast is het onvoorspelbaar hoe de wereld zich nu ontwikkeld en vind ik het lastig om vooruit te kijken en een omzetdoel te stellen. Ik wil vooral focussen op mooie content maken, het liefst door leuke samenwerkingen met bedrijven aan te gaan, maar anders vind ik wel andere creatieve manieren om een leuk inkomen met mijn blog te verdienen.

Ook merk ik dat, alhoewel het zakelijk goed gaat, de gekke tijd er privé heel erg inhakt en maak ik misschien op een moment wel de keuze om tijdelijk even wat rustiger aan te doen.

Onafhankelijkheid

In 2020 stelde ik dit al als doel: ik wil minder afhankelijk zijn van opdrachtgevers en meer manieren vinden om een eigen inkomen te verdienen.

Het was mijn doel om meer eigen producten te ontwikkelen en meer te doen met affiliateinkomsten.

In de loop van het jaar merkte ik eigenlijk dat de producten die ik al had ontwikkeld, zoals de online interieurcursus en de online blogcursus, goed lopen en zichzelf wel verkopen.

Daarnaast heb ik een aantal nieuwe producten ontwikkeld, waarvan een deel ook wel loopt, maar sommige producten helemaal niet.

Voor 2021 weet ik daarom nog niet in hoeverre ik meer producten wil ontwikkelen, misschien is het wel beter de producten die ik al heb nog beter in de markt te zetten.

Als ik toch eigen producten ga ontwikkelen dan denk ik hierbij meer aan het creatieve vlak, zoals eigen patronen ontwikkelen. Dit vind ik erg leuk om te doen en loopt het niet, dan heb ik er in ieder geval heel veel plezier in gehad.

Mijn doel om meer inkomsten met affiliate te verdienen gaat eigenlijk super goed. Inmiddels is dit een vast onderdeel van mijn inkomsten en in 2021 wil ik hier verder op door en nog meer mooie blogs hierover ontwikkelen. Zelfs voor ilsevanelleswijk.nl verdien ik al een klein bedrag op deze manier.

Mijn werkuren anders indelen

In 2020 schreef ik dat ik mijn werkuren anders wilde indelen door dingen deels uit te besteden. Ik hoef niet perse minder te werken, maar wil de uren die ik werk wel beter en leuker indelen.

Begin dit jaar ben ik begonnen met het uitbesteden van taken op het gebied van sales en techniek. Helaas kwam ik er op het gebied van sales achter dat ik zelf beschik over de nodige kennis, misschien wel te kritisch ben, en daarom niet tevreden over het resultaat ben. Ik ben er daarom van teruggekomen om dit uit te besteden.

Als ik technisch vastloop op mijn website huur ik veel sneller iemand in om dit op te lossen, ideaal! Voor 2021 komt er een grote update van mijn interieurwebsite aan waarbij iemand mij helpt. Ik doe nog steeds veel zelf hierbij, maar de complexe dingen worden gelukkig wel uit handen genomen.

Toch kan ik zeggen dat ik in 2020 al een veel betere indeling heb van mijn werkuren en dit wil ik in 2021 nog verder doorzetten. Er is veel meer ruimte gekomen voor creativiteit in mijn blogs door mij te focussen op affiliate en daar geniet ik enorm van!

professioneel blogger doelen

Balans

In het verleden deelde ik dat ik moeite had een balans te vinden tussen mijn interieurwebsite en ilsevanelleswijk.nl.

Gelukkig heb ik die balans inmiddels helemaal gevonden! Ik heb besloten mij voornamelijk op mijn interieurwebsite te focussen en al mijn doelen en druk die ik voelde om klanten binnen te halen voor ilsevanelleswijk.nl los te laten.

Het grappige is dat zodra ik besloot dit los te laten de klanten vanzelf kwamen. Ik leg mijzelf dus geen doelen meer op voor hoeveel coaching en cursussen ik wil verkopen.

Ik kan goed leven van mijn interieurblog, dus die druk is helemaal niet nodig. Ik heb volop kennis in huis om andere bloggers en ondernemers meer over bloggen, online zichtbaarheid en online geld verdienen te leren en die deel ik graag, maar alleen voor wie dat zelf wil. Ik ga mijzelf niet continue ‘verkopen’ als coach.

Ik heb helemaal niet de ambitie om fulltime coach te worden en dit is leuk voor erbij. Zelf heb ik ook niks met coaches die fulltime coachen en het gevoel met de praktijk zijn kwijt geraakt, dus waarom zou ik dit zelf dan nastreven?

Daarnaast schrijf ik inmiddels 1 keer per week een blog op ilsevanelleswijk.nl. Ik schrijf waar ik zin in heb, maar wel met een duidelijke strategie. Niet alleen zie ik hierdoor de bezoekersaantallen op deze site toenemen, ook verdien ik nu met deze website op andere manieren dan alleen uit de verkoop van cursussen en coaching wat geld.

En dat wil ik in 2021 eigenlijk doorzetten, maar zonder teveel druk. Ook voor deze website wil ik meer bezoekers en meer bronnen van inkomsten. De kennis hoe dit te doen heb ik en met een paar uur per week verwacht ik dit in een langzaam tempo te kunnen doorzetten. Als er bloggers en ondernemers zijn die door mij gecoacht willen worden dan is dat hartstikke leuk, maar als niemand zich meld is dat ook helemaal prima.

Zoals je ziet heb ik geen doelen voor aantallen bezoekers op mijn website en social media. Natuurlijk hoop ik dat deze verder groeien, maar dat is geen doel op zich.

Door mooie content te maken en goed te kijken waar mijn lezers behoefte aan hebben, naast de strategische blog basis die ik al heb, geloof ik dat mijn blog en socials zich automatisch wel verder ontwikkelen en groeien.

Mijn doelen voor 2021 zijn dus niet heel anders dan mijn doelen voor 2020. Met als verschil dat ik nu al een stuk verder ben met deze doelen en ze nog verder wil doorontwikkelen.

Ik heb zin in 2021, dus let’s go! Heb jij ook al doelen voor 2021 gesteld?

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.