Ik gooi het maar meteen eruit: ik ga dingen anders doen. Misschien heb je al gezien dat ik niet langer 2 keer per week een blogtip op Instagram deel.

Ooit heb ik mijzelf opgelegd dat ik 2 keer per week een blogtip moet delen. Regelmaat is belangrijk voor je (online) bedrijf en hier sta ik nog steeds achter. Maar daarnaast is af en toe terugblikken en kijken hoe het gaat ook belangrijk. En hierbij kwam ik tot een belangrijke ontdekking.

Content maken met plezier

De laatste maanden deelde ik vaak met tegenzin de blogtips op Instagram. Ik had er geen plezier meer in en met moeite wist ik elke week weer een story te maken.

Ik heb mijzelf altijd voorgenomen dat zodra ik iets voor IlsevanElleswijk.nl met tegenzin ga doen ik ermee stop. Daarnaast heb ik dankzij InteriorTwin.com op dit moment een aantal freelance klussen en volg ik een nieuwe opleiding waardoor ik ook gewoon minder tijd heb.

Maar wat wilde ik dan? Er helemaal mee stoppen? De maandelijkse nieuwsbrief met blogtips voor mijn cursisten schrijf ik namelijk nog met veel plezier. Ook krijg ik bijna dagelijks vragen op Instagram over samenwerkingen, bloggen en ondernemen die ik graag beantwoord.

Nee, helemaal stoppen wil ik dus niet. Toch heb ik een aantal weken geleden aangegeven tijdelijk geen nieuwe stories met blogtips meer te delen.

Er ontstond direct rust en ruimte. En weet je wat het grappigste is? Diezelfde week werd er een strategiesessie bloggen bij mij geboekt. Soms moet je even een stap terug doen om juist weer verder te kunnen.

Zo ga ik verder

Inmiddels heb ik weer inspiratie om te bloggen. Toch ga ik het iets anders doen. Naast tips over bloggen, social media en ondernemen ga ik de onderwerpen uitbreiden met blogs over productiviteit, rust en geluk.

Verwacht niet meteen heel veel blogs over deze onderwerpen, want voorlopig hou ik gewoon het ritme van 1 nieuwe blog per 2 weken aan.

Daarnaast ga ik het op Instagram anders doen. Ik worstel er al langer mee dat de meeste volgers alleen geïnteresseerd zijn in interieur en niet in tips over bloggen, social media en ondernemen. Logisch, maar het maakt het wel lastig bij het delen van blogtips.

Een tweede account oprichten wil ik niet. Dat kost alleen maar extra tijd en dat vind ik onzin. Gelukkig heeft Instagram nog een extra optie: beste vrienden!

Vanaf nu ga ik de (meeste) blogtips alleen nog delen met beste vrienden. Maar het goede nieuws is dat jij gewoon gratis op deze lijst kan komen te staan. Het enige wat je hoeft te doen is mij even een berichtje sturen en ik voeg je toe.

Ik ga niet beloven dat ik 2 keer week een tip ga delen, maar het is wel mijn doel. Ik wil alleen voorkomen dat ik dingen weer met tegenzin ga doen. Zodra ik dat merk doe ik weer een stapje terug.

Laat je het mij weten als je op mijn beste vrienden-lijst wilt? Meteen aanmelden voor de online cursus ‘meer bezoekers en klanten met bloggen’ kan natuurlijk ook, want dan krijg je nog veel meer waardevolle tips.

Liefs,

Ilse

blogtips: ik ga het vanaf nu anders doen

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.