Het is weer de hoogste tijd voor een ondernemersupdate! Wat gaat er goed? En wat niet? Dat vertel ik in dit artikel en ook vertel ik jullie over een belangrijke verandering.

Mocht je mij nog niet zo lang volgen dan zal ik eerst kort iets vertellen over mijn bedrijf. Mijn interieurblog InteriorTwin.com is mijn bedrijf. Ik verdien vooral geld met bloggen, soms met social media en geef daarnaast af en toe interieuradvies. Omdat ik zoveel vragen kreeg over hoe mijn blog zo succesvol is geworden ben ik een aantal jaar geleden deze blog op ilsevanelleswijk.nl begonnen. Daarnaast coach ik ondernemers voor online zichtbaarheid en verdien ik ook op deze site wat extra inkomen met bloggen.

Ik doe dus heel veel en vind het allemaal erg leuk. Ik vertel graag meer over hoe het nu gaat.

2022: een ondernemersupdate

Ik ben zakelijk gezien eigenlijk heel blij met hoe het nu gaat. Mijn blog InteriorTwin.com loopt goed. Ik heb een tijdlang geworsteld met een daling in bezoekersaantallen, maar zie sinds een paar maanden weer een stijging qua bezoekers t.o.v. een jaar geleden. En qua omzet loopt de blog eigenlijk structureel gewoon goed.

Ook ilsevanelleswijk.nl wordt door steeds meer mensen gevonden en alhoewel ik hier geen mega bedragen mee verdien neemt de omzet wel toe. En reëel gezien: met ongeveer 3 uur per week werk aan deze site is het ook een mooi bedrag wat ik hier mee verdien.

En ondanks dat ik er nauwelijks promotie voor maak is het druk met aanvragen voor interieuradvies, blogcoaching en word ik regelmatig gevraagd als gastspreker of expert door bedrijven.

Kortom: het is druk. Ik ben met allerlei dingen bezig die ik erg leuk vind om te doen en daar geniet ik van.

Maar tegelijkertijd ben ik nog steeds chronisch ziek en is de tijd dat ik kan werken maar beperkt. Begin dit jaar heb ik daarnaast Corona gehad en ik heb nog steeds minder energie dan voorheen. En eerlijk gezegd was mijn energie daarvoor al heel beperkt.

Ik loop dus tegen mijn grenzen aan en dat betekent dat ik keuzes moet maken.

Zo veel leuke dingen, zo weinig tijd

Ik geniet van alle mooie kansen die op mijn pad komen en vind heel erg veel leuk. Maar eerlijk gezegd vind ik 3 blogs op mijn interieurwebsite, 1 blog op deze site en alle social media bij elkaar al best pittig in een werkweek.

Omdat er nu structureel veel opdrachten, zoals interieuradviezen en blogcoaching, bij komen merk ik dat ik op mijn tenen loop. Ook heb ik het gevoel continue achter de feiten aan te lopen.

Daarnaast heb ik nog super veel dingen die ik graag wil doen. Op beide blogs heb ik nog een hoop artikelen die ik eens wil updaten waar nog veel kansen liggen. Ook heb ik veel creatieve ideeën die meer tijd kosten, maar die ik graag wil uitwerken voor de blog.

Verder zou ik graag weer eens wat opleidingen volgen. Zo is er een verdiepende interieurcursus die ik graag wil volgen en die ook waardevol is voor de blog.

Daarnaast krijg ik steeds vaker de vraag of ik ook advies over de tuininrichting wil geven. Iets wat ik enorm leuk vind, want ik vind buiten tegenwoordig misschien nog wel leuker dan binnen. Maar ik zou eerst graag een opleiding in deze richting willen volgen om mensen echt goed te kunnen adviseren.

Kortom: zo veel leuke ideeën, zo weinig tijd. En ik loop al op mijn tenen. Dus er moet iets veranderen.

Verandering op ilsevanelleswijk.nl

Met een halve dag werk in de week werk heb ik van ilsevanelleswijk.nl al iets moois weten te maken. En ik zie nog zoveel mogelijkheden om dit verder uit te bouwen.

Maar ik moet keuzes maken en er is nog zoveel wat ik wil doen.

Daarom heb ik besloten om voor nu niet meer elke week een blog te publiceren op ilsevanelleswijk.nl. Iets wat ik best lastig vind, want om van een blog een succes te maken en te blijven groeien is structureel, en minimaal 1 keer per week, bloggen toch wel een voorwaarde.

Maar ik moet kiezen en dat houdt in dat ilsevanelleswijk.nl op een laag pitje komt te staan. Alle blogs blijven gewoon online (daar verdien ik ook gewoon nog steeds affiliateinkomsten mee), maar er komt niet meer 1 keer per week een nieuwe blog online.

Hoe vaak dan wel? Dat weet ik niet meer. Als ik tijd heb zouden er zomaar een paar blogs per maand online kunnen komen, maar het kan ook dat er maandenlang niks nieuws online komt.

Het geeft mij rust en ruimte om te groeien op andere vlakken.

Ik hoop dat jullie mij, ondanks dat ik minder frequent zal bloggen, toch blijven volgen.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via de Bol.com partnerlink.